tiistai 26. toukokuuta 2015

Kuukauden tapahtumat, kuvia ja videopätkiä, arkea ja harrasteita

Edellisestä päivityksestä on taas vierähtänyt aikaa, ja onhan tähän reiluun kuukauteen mahtunutkin kaikennäköistä.
On ollut varikkoetsintää eri ryhmien kanssa, on ollut hakutreenejä, tokotreenejä, tokokoe ja möllitokokoe. Ja kävin NYCissäkin siinä välissä, koirat jäivät kotiin ja veljeni tyttöystävänsä kanssa asuivat täällä koiravahteina. Näiden lisäksi ollaan myös treenattu huvin vuoksi pikkuesineen etsintää ja tiputetun esineen noutoa. Ne treenit menevät vaihtelevalla menestyksellä, joskus tosi hyvin, joskus tosi huonosti, harvoin mitään siltä väliltä :)

Nelli kävi moikkaamassa. Ady pisti taas parastaan.


Äitienpäivänä käytiin mummolassa halittavana ja huomioitavana.
Ollaan nukuttu päikkäreitä..


..oltu vähän pihalla....treenattu tokoa....ja ulkoiltu.
Tokokoe meni ihan ok, saatiin hyvät pisteet mutta seuraaminen oli ihan kamalaa, Iiva laahusti pari metriä mun takana ja oli jotenkin ihan "omituinen", se teki saman kun silloin Porvoossa. En saanut sitä mitenkään mukaan. Pohdittiin asiaa jonkinverran ja rupesin epäilemään että se reagoi minun jännittämiseen jätättämällä, se myös haisteli maata joka myös on sellainen perinteinen merkki koiralle joka yrittää rauhoitella. Jätättäminen ja maan haisteluhan ei ehkä ihan hirveästi rauhoita minua koetilanteessa :) No, käytiin sitten möllikokeessa vieraalla maaperällä, siellä oli tosi vähän porukkaa ja kaikki ihan tuntemattomia, minua ei jännittänyt ja Iiva oli ihan erilainen, ihan seuraamiskaavion alussa se epäröi muutaman askeleen mutta sain sen mukaan ja sitten se pysyikin hyvin siinä. Muutenkin koko suoritus meni hyvin, oli hyvä fiilis, kivaa ja Iiva oli innoissaan.

Tokokoe Lohjalla, Avo1 ja sijoitus 2. Lilli myös palkintopallilla.

Paikkamakuu 10, seuraaminen 8 vaikka käveli suurimman osan matkasta pari metriä minun takana, liikkeestä maahanmeno 8½, siinäkin seuraamisosio ihan karmea, lisäksi muistaakseni aikamoiset varmistukset käskyä annettaessa, vitsi kun se "seuraa" niin kaukana ettei tiedä että kuunteleeko se vai ei :D, luoksetulo 8, tuli reippaassa vauhdissa, pysähtyi ihan oma-aloitteisesti yhden teipin kohdalla, jatkoi matkaa ja pysäytin sen oikeassa kohdassa, pysähtyi hyvin koska ei ollut päässyt kiihdyttämään vauhtia liian kovaksi sen teipintutkimisen takia :D. Liikkeestä seisominen myös ok, paitsi seuraamisosio, muistaakseni se käveli vieressä, matalassa vireessä mutta oli sentään mukana, saatiin 9. Nouto 8, en oikein muista tapahtuiko siinä mitään extraa, luovutusasentohan on kaukana. Kaukot on hyviä, saatiin 10, hyppy 10, kokonaisvaikutus 9.

Möllitokon palkintoposeeraus. 2 osallistujaa, voitettiin, hyvä mieli, hyvät pisteet.Loppuun muutama videopätkä. Ensin 3 videopätkää pikkuesineen etsinnästä. Edellinen treeni oli mennyt surkeasti, nyt helpotin tekemällä helpolla alustalla. Olen tampannut noin 2x3 metrisen alueen ja piilottanut pienen esineen alueelle. Nyt kytössä oli pieni avain jonka olin tunkenut puoliväliin sammaleeseen. Alussa tein paljon paljon pienempää aluetta, nyt olen suurentanut aluetta ja teen erilaisilla pohjilla, sellainen metsämaasto missä on paljon muhkuroita, risuja, käpyjä, kanervikkoa/varvikkoa ja minipuita on vaikeimpia.Sitten yksi video tiputetun esineen noudosta. Eli siinä kävellään metsässä koiran kanssa ja tiputetaan esine huomaamattomasti, jatketaan matkaa ja jossain vaiheessa pysähdystään ja käännytään ja lähetetään koira hakemaan esinettä. En nyt muista mitkä ne oikeat matkat on, esineen pitäisi olla käyttöesine, meillä on hanska. Alussa tein tosi selkeän tiputuksen helpossa maastossa; polulla tai metsätiellä, näytin Iivalle että tiputin esineen, vein ihan vähän eteenpäin ja pyysin hakemaan. Pikkuhiljaa vaikeutin. Nyt olen tehnyt poluttomassa metsässä, tiputus suht huomaamattomasti mutta ei nyt ihan salassa, ja esim tässä videossa on estekin matkan varrella, matkaa on ehkä 25-30 metriä, arviolta.

Viime kerralla varikolla halusin Iivalle sellaisia piiloja ettei se pääse maalimiehen lähelle, vaan joutuu ilmaisemaan kauempaa, laitettiin maalimies yläilmoihin. Iiva meni perässä. Piru vie kun tuo koira pääsee joka paikkaan :D


Ady oli aavistuksen vaahtoinen kolmannen maalimiehen kohdalla :D
Loppukevennyksenä Iivan porkkanansyönti, näin, koska sohvalla ei saa syödä :D :D :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti