maanantai 22. heinäkuuta 2013

Huokailua hakutreenien suhteen..

Hakutreeneissä ollaan oltu muutaman kerran mutta edistystä ei kyllä näytä tapahtuvan. Nyt tuntuu lähinnä siltä kun hakkaisi päätä seinää missä on naula pystyssä. Kai se kuuluu lajin luonteeseen. Ongelmana siis suoraan meneminen ja pitkälle.
  Ollaan tehty niin että mennään maalimiehen mukana suunnilleen puoleenväliin ja jäädään katsomaan minne se piiloutuu, sit takaisin keskilinjalle ja lähetys. Tämä harjoitus yleensä onnistuu mutta Iivan mielenkiinto ei oikein tahdo riittää. Se kyllä syöksyy kauhealla vauhdilla lähetyksessä ja etenee tosi reippaasti mutta se maalimiehen perässä kulkeminen ja takaisintuleminen ennen lähetystä on sellaista maisemien katselua ja heinänsyömistä.. Pelkään vähän että sen motivaatio laskee.
  Sit ollaan myös tehty niin että me odotellaan keskilinjalla kun maalimies menee piiloon, se on välillä toiminut, välillä ei. Haamut ei toimi. Iiva pysähtyy kun seinään 25-30 metrissä ja rupeaa sahaamaan edestakaisin siinä..

Nyt ollaan ajateltu jatkaa niin että vien Iivan yli tuon 25-30 metriä, maalimies jatkaa sinne 50-70 metriä niin että Iiva näkee että se menee pidemmälle mutta ei näytetä sitä piiloutumista ettei se oppisi etsimään katseella vaan käyttäisi nenäänsä. Tuota muutama treenikerta pelkästään ja sitten jotenkin yritetään edetä. Saas nähdä miten käy, toivottavasti tulisi jotain edistystä..

Jotenkin musta tuntuu että Iivan keskittymiskyvyttömyys yhdistettynä bullmastiffin itsenäiseen luonteeseen vaikeuttaa tätä ihan hirveästi. Onneksi se on innokas, ja tykkää tehdä. Hyvät asiat treeneissä on nyt sen hirmuinen nopeus kun menee maalimiehelle päin ja se että se haukkuu aika hyvin.

Kai tää tästä.. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti