lauantai 4. lokakuuta 2014

BH All Heroes Sally Carrera

Iiva on tänään suorittanut BH-kokeen hyväksytysti Järvenpäässä, tuomarina toimi "tuttu ja turvallinen" Jouni Nummela, joka pari vuotta sitten tuomaroi myös Adyn BH-kokeen.

Oli luvattu sadetta koko päiväksi, mutta onneksi meidän suorituksen aikana vain tihkutti. Suski oli tullut mukaan tukihenkilöksi ja kameranaiseksi. Kiitos!

BH-kokeeseen kuuluu about kilometrin pituinen seuraamiskaavio, joka pitää kaikenlisäksi suorittaa kahteen kertaan. Huh huh sanon minä, tappavan tylsää tuumasi Iiva. Noh, ensin oli kytkettynä seuraaminen, se alkoi todella hyvin, itseasiassa Iiva seurasi ihan samalla tavalla kun kotona melkein koko ensimmäisen suoran, loppuvaiheessa jouduin antamaan lisäkääskyn, täyskäännös meni miten meni ja takaisin tulemisen alkupätkä oli kohtalainen, sitten tuli juoksut ja hitaat kävelyt jotka meni ihan ok, koska niihin saa ihan luvalla antaa käskyn, loput seuraamiskaaviosta menikin sitten lisäkäskyjä hokiessa ja Iivaa kannustaessa että pysyisi kyydissä. Tuomari seisoi niin kaukana että se ei varmaan kuullut niitä kymmeniä käskyjä joilla yritin saada Iivan pyymään mukana. Ihmisryhmään mennessä Iiva kiinnosti kun kilo kiviä, se käveli siinä jossain remminmitan päässä milloin edessä, milloin sivulla, milloin takana. Ihmisryhmän jälkeen irroitettiin talutin ja tehtiin uudestaan ihmisryhmä, Iiva hengaili mukana, seuraamisesta ei kyllä voinut puhua. Seuraamiskaavio vapaana seuraten meni huonommin kun kytkettynä. Iivaa tylsistytti ja se pysyi vain hetkittäin oikeassa paikassa ja moodissa, muuten se laahusteli minun takana. Saatin kytkettynä seuraamisesta arvosana "tyydyttävä", ja vapaana seuraamisesta "puuttellinen".

Ilmoittautuminen

Seuraamista alussa

Ensimmäinen täyskäännös

Oiskohan hidasta kävelyä??

Tämä ainakin on on hidasta, Iivan asennosta päätellen :)

Seuraamista

Ihmisryhmässä, Iiva ei ihan hirveästi kiinnosta, ilme kertoo aika paljon :)

Seuraamista?? :)

Vapaana seuraamista ihmisryhmässä, tai siis "seuraamista", no, kyllähän se perässä kulkee..

Vähän on väljä..

Juoksua, tässä näyttää ihan hyvälle
"Tappavan tylsää" tuumasi Iiva ja lompsi perässä, "eikä täällä saa edes syötävää!!"

Tämän jälkeen tuli jäävät ja luoksetulo. Ensin istuminen joka tehtiin niin että saatiin arvosana "erinomainen" ja maahanmenosta ja luoksetulosta "erittäin hyvä". Maahanmenon valmisteleva osuus eli se seuraamispätkä ennen maahanmenoa ei ollut riittävän hyvä ja luoksetulossa eteenistuminen meni ylläriylläri vinoon, lisäksi perusasento oli myös vähän vino ja väljä.


Paikkamakuusta saatiin erinomainen vaikka jouduin antamaan kolme käskyä ennen kun sain Iivan kyynärpäätkin maahan.


Paikkamakuu on pitkä ja selkä pitää olla käännettynä koiraan, pari suorittaa vieressä sillä aikaa kun oma koira on paikkamakuussa.

Tämän jälkeen oli kaupunkiosuus.

Ensimmäinen tehtävä oli neuvoa autosta uloshyppäävää naista paikallistamaan itsensä. Koira ei saa käyttäytyä aggressiivisesti.

Toinen tehtävä oli vastaantuleva juoksija.

Kolmas tehtävä oli vastaantuleva pyöräilijä.
Neljäs tehtävä oli vastaantuleva koira, siitä ei saatu kuvaa, mutta ei Iiva siihenkään reagoinut.

Viides tehtävä oli sitoa koira tolppaan kiinni, ja itse piiloutua parinkymmenen metrin päähän pakettiauton taakse jonka jälkeen häiriökoira ohitti kytketyn koiran muutaman kerran lähietäisyydeltä, ssiitäkään ei saatu onnistunutta kuvaa, mutta Iiva istui nätisti.

Sitten koe oli suoritettu. Onneksi. Tuota tottisosuutta ei kyllä huvikseen yhtään ylimääräistä kertaa halua suorittaa. Olen erittäin tyytyväinen Iivaan, tiesin seuraamiskaavion olevan liian pitkä Iivalle ja ettei suoriteta sitä kunnialla, suoritus meni aikalailla kuten olin olettanutkin, alussa hyvin ja loppupätkä vaihtelevasti ja epätasaisesti. Tuomari kehui kovasti Iivan kontaktia niinä hyvinä hetkinä, se tuntui kivalle koska olen itsekin sitä mieltä että se hakee ja pysyy hyvin kontaktissa hetkittäin tai lyhyemmissä suorituksissa.

Loppuun vielä muutama kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti