maanantai 2. helmikuuta 2015

Kehonhuoltoa

Kävin Iivan kanssa tammikuun puolessa välissä Tuusulassa jollain ulkomaalaisella kiropraktikolla. Ajattelin mennä sinne lähinnä huvikseni, ajattelin että ei siitä nyt ainakaan haittaa ole. Kokemus oli, noh, kokemus. Koko homma oli hetkessä ohi. Toin Iivan sisään, siltä riisuttiin loimi, se kiropraktikko (jonka nimeä en tiedä) kävi heti käsiksi sen selkään, paineli ja niksautteli jotain, minulle sanottiin että sillä on lantio vinossa ja ranka jonkin matkaa sillä samalla mutkalla. Vaatisi lisäkäyntejä. Otettiin maksu ja "heitettiin" pihalle. Aikaa kului max. 2 minuuttia. No, kokemus sekin oli, luulen että ellen olisi kuullut luotettavilta tahoilta kehuja tästä kiropraktikosta niin kuvittelisin varmaan sen olleen ihan huijausta. Seuraavana aamuna huomasin Iivan liikkeessä ihan selkeän eron, sen takaosan liike oli huomattavasti isompaa kuin aikaisemmin.. Ehkä me kuitenkin käydään sen tyypin luona toistamiseenkin..?

Kiropraktikkokeikan jälkeen otin yhteyttä yhteen puolituttuun koirahierojaopiskelijaan ja kyselin josko voisi tulla hieromaan Adyn ja Iivan. Vajaa pari viikkoa sitten Johanna kävi ekan kerran ja eilen toistamiseen. Iivalla oli pientä kireyttä selässä ja sitten se sen oikea reisi on kireä (se sama jota hoidatettiin fyssarilla, ja johon sain jumppa- ja venyttelyohjeet joita en ole saanut aikaiseksi tehdä alkuinnostuksen jälkeen..) Ady sen sijaan on kireä joka paikasta, sillä on koko selkä ihan jumissa, ja kaikissa jaloissakin jonkinmoista kireyttä, se selkä nyt kuitenkin on se pahin kohta. Nyt on suunnitelmissa reilun viikon välein hieroa Adyä kunnes kireys vähän helpottaisi, ja sitten pikkuhiljaa pidentää hierontaväliä.


Tassuhierontaa








Adyn mielestä vatsalihakset olisivat kaivanneet oikein kunnon möyhennyksen, ja pitkän.


Molemmat koirat olivat vuorotellen rentoutuneita ja jännittyneitä, kummatkin rupesivat nuolemaan Johannan käsiä kun hän hieroi kipeitä kohtia, molemmat kokeilivat myös onneaan useamman kerran kääntyen selälleen ja tarjoten vatsaansa käsiteltäväksi :)

Toisella kerralla keskityttiin enemmän Adyyn ja Iivalta hierottiin vaan sitä reittä ja selkää. Tällä kerralla Iiva oli rentoutuneempi kuin edeltävällä kerralla, Ady taas reagoi selkeämmin niihin kipeisiin kohtiin mutta rentoutui väleissä paremmin kun ekalla kerralla. Ady ei kyllä jaksanut loppuun asti olla, se ei enää halunnut pysyä paikoillaan vaan juoksenteli pitkin kämpää ja jos meni makuulle kääntyi heti selälleen. Lopetettiin sitten siihen, se oli kuitenkin yli tunnin kestänyt möyhennystä.

Nämä kuvat on eiliseltä:

Adyn rintakehän lihaksia hierotaan

Iivan oikea reisi käsittelyn alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti