keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Adyn sydänultra, kyläilyä ja normiarkea

Käytiin maanantaina Lahden Vethausissa Seppo Lambergin luona sydäntutkimuksissa. Adyltähän löytyi se sivuääni silloin kuukausi sitten rokotuksissa.

Ensinnäkin täytyy mainita kuinka mahtavasti Lamberg oli Adyn kanssa, se voitti Adyn puolelleen heti kättelyssä, toimi rauhallisesti ja höpötti välillä.

Ensin kuunneltiin sydän ja sitten ultrattiin, selitettiin jatkuvasti mitä näkyy ja mitä tarkoittaa. Dilatoivan kardiomyopatian se sulki heti pois ja loppujen lopuksi vasemmalta eteis-kammioläpästä löytyi pienen pieni reikä joka aiheuttaa sen sivuäänen. Sydämessä ei ollut mitään muutoksia vielä, ja sanottiin että Adyllä on normaalia parempi pumppausvoima. Jatkossa ultra vuoden tai kahden välein jos sivuääni edelleen kuuluu.

Kaikenkaikkiaan siis hyvä reissu.

Käytiin samalla reissulla moikkaamassa Adyn serkkua Dorista ja Iivan puoliveljeä Keijoa, Iiva ja Keijo leikkivät ensin hetken sisällä ja sitten käytiin ensin lyhyellä kävelyllä Adyn, Iivan ja Keijon kanssa ja sitten toinen rundi Doriksen kanssa.

Iiva ja Keijo, tämä kuva oli parasta mihin nuo kaksi kykeni :)

Tiistai-illan tytöt viettivät mummolassa Tyynen hellässä huomassa koska päivystin.

Tänään lopetin tuntia aikaisemmin ja kerettiin ihan valoisaan aikaan lenkkeilemään. Ostin icebugit ja ne oli ensimmäistä kertaa nyt käytössä, olipa ihanaa kävellä normaalisti eikä tikkujaloin töpötellen kaikki "lihakset" jännittyneinä.



Iiva on huomattavasti normaalia väsyneempi, lenkilläkään se ei juossut mielipuolisesti vaan tyytyi sellaisiin lyhyisiin spurtteihin, kävelyyn ja haisteluun. Kotona se nukkuu, vaihtaa paikkaa, ja nukkuu. Ruoka-aikaan se sitten taas nousee normaalia korkeammille kierroksille, normaalisti se tekee vain 1-3 sellaista hyppypyörrettä matkalla keittiöstä eteiseen mutta nyt se kerkee tehdä niitä jopa 5-6. Se siis hyppii ilmaan ja kiertää kierroksen ilmassa, ja heti maahan päästyään seuraavaa perään, välillä se ottaa laukka-askeleen tai kaksi pyörähdysten välissä.

Piruetteja ja kuolaamista, ruokailut on ehdottomasti päivän kohokohtia

Pakko laittaa vielä yksi kuva. Törmäsin tähän Peten koiratarvikkeessa. Luojan kiitos Iivan korvat ei jäänyt siihen terrierityyliin, ei ne hyvät ole mutta ei ainakaan noin kauheat.

Terrierikorvainen bullmastiffi myy tossuja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti