lauantai 19. huhtikuuta 2014

Iloisia uutisia seuraamisrintamalla

Tehtiin pitkäperjantain kunniaksi visiitti Karkkilaan Marjaanan luokse. Muutama tunti siinä sitten hurahtikin ensin autossa ja sitten tottistellessa.

Matkaseurue perillä, Lilli edessä ja Iiva tuolla taaempana.

Toiveena oli saada tietää mistä se seuraamisongelma johtuu, ja toive toteutui! Olen antanut useita "seuraa" -käskyjä Iivalle, ja Iiva hypähtää aina 10 cm eteenpäin jokaisen käskyn kohdalla, ja kun lähden liikkeelle niin Iiva on jo liian edessä, ja vinossa. Itseasiassa olen kyllä huomannut tuon hypähtämisen, mutta ensinnäkään en ole huomannut että se siirtyy eteenpäin ja toisekseen ei ole käynyt pienessä mielessäkään puuttua siihen, olen kuvitellut että Iiva hypähtää "innosta", ehkä se niin on tehnytkin, mutta ilmeisesti Iiva on "tulkannut" mun lisäkäskyt korjaamiskäskyiksi vaikka minä olen suoltanut niitä lähinnä huvin vuoksi, tai jotain.. :)

Eli 1. Älä anna lisäkäskyjä, koira kyllä muistaa mitä se on tekemässä.
     2. Puutu eteenpäinhypähdykseen käskyn jälkeen.
     3. Malttia ja kestävyyttä, lähinnä ohjaajalle :)

Tehtiin yhden ja kahden askeleen seuraamisia ihan muutama, mutta lähinnä harjoiteltiin sitä perusasentoa; sitä että se ei käskyn saadessaan hypähdä eteenpäin (korjaus tapahtui taluttimesta "helistämällä", eli sellaisia ihan kevyitä, nopeita ravisteluita taaksepäin, taluttimesta EI saa vetää taaksepäin koska se on passivoivaa, tuollainen "helistely" on aktivoivaa), lisäksi harjoiteltiin perusasennossa katsekontaktin kestoa ja sitä etten antaisi niitä ylimääräisiä turhia käskyjä. Iiva toimi ja korjasi just niinkuin piti. Sanomattakin on selvää kuinka iloinen, huojentunut, helpottunut ja onnellinen olen että sain tietää syyn seuraamisongelmalle ja miten jatkaa tästä.
  Toinen erittäin iloinen yllätys oli se, että vaikka Iivalla oli pahimmat tärppipäivät meneillään, ja edellisenä päivänä se seisoi keskellä olohuoneen lattiaa ja pyllisteli ja heilutteli toosaansa niin se ei vaikuttanut sen treenaamiseen mitenkään, ei keskittymiskykyyn, ei motivaatioon eikä intoon. Iiva on koko juoksun ajan todella väsynyt, kotona ollessaan se lähinnä nukkuu silloin kun ei liehittele Adyä, lenkeillä se on huomattavasti rauhallisempi ja muutenkin se on jotenkin ihan veto veks. Hyvä tietää että jos joskus täytyy juoksujen aikana jotain tehdä niin se on kykenevä siihen.

Lilli ja palloleikki

Lilin täyskäännös

Lillin perusasento, Lillillä on kieli rullalla

Me aloitettiin taas "leikillä", eli vauhdista eri käskyjä ja heti palkka lentäen. Tämä toimii Iivalla hyvänä alkuverryttelynä ja muutenkin sellaisena innostajana. Lyhyt leikki, eri tehtäviä, vauhtia ja palkkaa.

Perusasento

Perusasennon korjaamista
Tokalla kierroksella tehtiin pari noutoa ja hyppyä.

Perusasento ennen noutoa, tässä näkyy miten se on liian edessä.

Iiva noutaa

Palautuksessa se taas pysähtyi, MUTTA, sain sen liikkeelle ja se päästi kapulasta vasta käskystä!! Ei me edellenkään olla valmiita, mutta edistytään kokoajan.

Palkka

Innolla odottelen että juoksut on ohi ja treenitauko loppuu. Enää ei ole ollenkaan lohduton fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti