lauantai 26. huhtikuuta 2014

Paukamalääkärissä

Aamuun mennessä Iivan paukamat oli vähentynyt selvästi ja pienentynyt, mutta koska pepun päällä edelleen oli paukamia ja joku niistä oli vähän märkinyt niin halusin käydä näyttämässä Iivaa lääkärille.

Ensin lääkäri kokeili, ja vaikka ei kokeillut kovasti, vaan ihan nätisti niin Iiva kiljui, sitä sattui :( Karvat ajeltiin pois siitä kohdasta missä niitä paukamia oli eniten, Iiva hyppi ympyrää ja kiljui, sekä minä että hoitaja saatiin pitää kiinni että lääkäri sai ajeltua karvat. Tämän lisäksi Iiva heittäytyi selälleen, kun se yritti "piilottaa" selkänsä sillä seurauksella että se makasi sen kipeän alueen päälle ja sitten se kiljui siinä selällään maatessaan :(.  Kun karvat saatiin pois niin paljastui ihan kunnon paukamat ja ihorikkoja ja ihotulehdus, paukamista valui kudosnestettä, märkää ja vähän verta. Alue putsattiin, Iiva sai kortisonia lihakseen ja antibioottia sekä Fuciderm voidetta kotiin. Ihanaa oli huomata kuinka Iiva palautui samointein omaksi itsekseen kun kipu loppui, haki kontaktia hoitajaan ja lääkäriin, nojaili jalkoihin, heilutteli häntäänsä, antoi tutkia noin muuten jne..

Lääkäri teki myös nopean perustutkimuksen, sydämen sivuääni kuuluu edelleen, ne puuttuvat hampaat puuttuvat edelleen, Iiva on edelleen "upeassa mahtavassa kunnossa" ja sillä on erittäin miellyttävä luonne.

Mietittiin eilen parin kaverin kanssa mistä tuo voi johtua, ja loppujen lopuksi ehkä keksittiin mikä oli reaktion aiheuttanut. Tiistaina Iiva touhusi hakkuualueelle jossa oli kaadettu paljon kuusia ja niitä ei vielä oltu siivottu pois, se sai sen jälkeen muutaman pienen näpyn jotka huomasin mutta joista en mitenkään huolestunut, eilen illalla käytiin Frodon mökillä, josta on myös kaadettu puita. Iiva kävi kerran piehtaroimassa, huomioin sen koska se ei yleensä piehtaroi. Noin tuntia myöhemmin selkä oli ihan paukamilla. Luulen että se on saanut jotain ihan pieniä haavoja piehtaroidessaan oksien ja neulasten päällä ja lisäksi jonkun allergisen reaktion, ehkä siitepölystä? Iivalla oli reilu kuukausi sitten myös paukamia selässä kun oli piehtaroinut treenihallin lattialla. Iiva on ihoherkkis.

Viime kesänä sillä oli jotain atopian ja allergian oireita mutta ne hävisivät suht nopeasti, pitää seurata tuleeko samanlaisia oireita tänä kesänä.Selfie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti