torstai 22. tammikuuta 2015

Tottista ulkona ja sisällä

Käytiin pari kertaa ulkona treenaamassa kun ei ollut pakkasta eikä täällä ole hirveästi luntakaan. Meillä on yksi hallivuoro viikossa mutta aina se ei tunnu riittävän ja aina sinne ei pääse.. Ulkona oli ihan kiva tehdä vaihtelun vuoksi. Ollaan saatu kaukot, eteenistumiset, nouto ja stoppi jo varsin hyvälle mallille, siis paremmalle kun viikko sitten. Hyppy menee vaihtelevasti.

Luoksetulon stopista sen verran että vaihdoin sanallisen käskyn käsimerkkiin, ja se toimii ainakin tällä hetkellä paljonpaljon paremmin. Vaihto kävi kivuttomasti, Pysähdyksen Iiva tajusi heti, mutta seisomaan jäämisen kanssa piti muutama kerta antaa lisäkäsky, sit sekin meni perille, eli tosiaan kaikenkaikkiaan helppo ja kivuton muutos. Nouto on ihan pientä viilamista vaille valmis, se jää välillä vähän turhan kauas, jolloin täytyy antaa toinen käsky että saan sen lähemmäs, mutta se ei jää kun silloin tällöin liian kauas, ja kun annan sen toisen käskyn se tosiaan tulee lähemmäs ja pitää kapulan suussaan eikä tiputa sitä hämmenyksissään. Kaukot menee hyvin, paitsi nyt tiistaina kun tehtiin kokeenomainen treeni liikkurin kanssa niin se otti vähän häiriötä liikkurin käsimerkeistä. Niitä täytyy harjoitella. Se siis vähän edisti ja yritti lähteä muuttamaan asentoaan ennen käskyä.

Hypyssä se saattaa tehdä omia ratkaisuja esteen toisella puolella, lähteä kävelemään poispäin tai tekee niin ison käännöksen että kun sanon istu niin se istahtaa tosi sivulle esteestä, tai istuu vasta pari askelta käännöksen ja käskyn jälkeen jolloin se on ihan tosi kiinni esteessä.. Täytyy varmaan tehdä treeniä sekä sen asian kanssa että se tietisi  sen paikan esteen takana mihin istua, ja jos kuitenkin jää kauas sivulle niin tajuaa tulla sieltäkin esteen yli takaisin.

Tiistaina oli tosiaan kokeenomaiset treenit. Ne meni tuota hyppyä lukuunottamatta tosi hyvin, toki yksi vaikuttava asia oli varmasti superlyhyt seuraaminen.

Kuvia tiistailta.

Perusasento, jossa Iiva on ihan liian edessä. Tästä se vinotusongelma varmaan lähtee.. Iivan takatassut on siinä missä sen etutassujen kuuluisi olla. Ei se nääin aina tee, mutta välillä kuitenkin.

Seuraamista

Liikkeestä maahanmeno

Hetkeä ennen perusasentoon nousemista

Luoksetulon stoppi

Jarrutus

Seis

Eteenistuminen

Perusasento, tässä paikka on hyvä

Seuraamista

Liikkeestä seisomaanjääminen

Koiran ohi muutama metri sen taakse ja sieltä vasta viereen.

Iiva kääntää päätään aika reippaasti mutta niin kauan kun se ei liikuta jalkojaan niin sopii mulle.

Valmistaudutaan noutoon

Kapulan heittäminen. En tiedä miksi pitelen Iivan päästä kiinni, kyllä se siinä pysyisi, mutta josstain syystä varmistelenReipasta ravia häntä pystyssä.

Luovutusasento


Kaukot, koira pyydetään ensin perusasennosta makuulle jonka jälkeen siirrytään kauemmas

Käytän pelkästään suullisia käskyjä, vähän aikaa sitten Iiva ei meinannut nousta makuulta istumaan ekasta käskystä, mutta nyt se nousee hyvin.


Hyvin meni, kaivelen palkaa taskusta

Hyppy. Iivan mielestä hyppy oli ilmeisesti aivan liian matala.

Ja näin pirun kauas ja vinoon se jäi. Mutta nyt kun katsoin nämä kuvat tarkemmin ja ajatuksella läpi niin mietin että onkohan se voinut luulla että toi keltainen tötsä on targetti ja lähtenyt palkkojen perässä haahuilemaan noin kauas. Koska nyt oli kyse harjoituksesta niin siirryin niin että olin Iivan rintamasuuntaa kohti ja pyysin kaikenmaailman varmistuksilla esteen yli.

Tässä toinen ongelma. se istuutuu ihan kiinni esteeseen.

Pyydän Iivan tänne-käskyllä esteen yli ja istumaan eteen.

Tokokoekalenteria selaillaan jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti