torstai 15. tammikuuta 2015

Treeniä treeniä

Viime viikon perjantaina mentiin Iivan kanssa Vantaalle rakennusetsintätreeneihin. Iiva ei ole pitkään aikaan tehnyt mitään etsintäjuttuja ja rakennuksissa ollaan oltu viime kevättalvella joskus. Helpotinkin tehtäviä niin että eka kerta pitkän tauon jälkeen olisi Iivan mielestä tosi kiva. Rakennus oli rivarinpätkä. 4 identtistä kaksiota. Ekassa asunnossa maalimies oli keittiön kaapissa niin että ovi oli raollaan. Toinen asunto oli tyhjä. Kolmannessa asunnossa maalimies oli vaatekomerossa, ovi taas raollaan ja neljännessä asunnossa vessassa, ovi kiinni. Iiva teki innokkaasti töitä, ilmaisi ekalla maalimiehellä hyvin. Toinen asunto oli tyhjä. Iiva tarkisti sen tosi huolellisesti ja kävi läpi joitain kertoja ennen kun paasi ulos. Tähän olen todella tyytyväinen. Kolmas maalimies löytyi myös hyvin ja ilmaisu oli hyvä. Neljännellä maalimiehellä vaikeutettiin. Hajut liikkuivat hankalasti ja Iiva joutui tekemään töitä tarkennuksen kanssa, lopulta kuitenkin ilmaisi hyvin viimeisenkin maalimiehen.


Eilen käytiin hallilla treenaamassa. Iiva oli mielestäni vähän normaalia väsyneempi. Se ei kuumunut, se ei pomppinut, se ei keulinut eikä se räkinyt ympäriinsä. Tehtiin aika paljon kaikkea, jaksoi kyllä tehdä mutta se sellainen Iivamainen meno puuttui.. Se on kyllä ollut väsynyt kotonakin..

Tänään oltiin kummankin kanssa rakennusetsinnässä täällä lähistöllä. Rakennus oli sellaine  ulkovarasto/autotalli/aarreaaitta/romunsäilytyspaikka.. Aivan erilainen kun mihin ollaan totuttu. Adyhän on niin superinnoissaan että suurin teho menee touhottamiseen, ja kun se sen lisäksi on vähän ruosteessa niin kesti hetken ennen kun paikallisti. Se tykkää ratkaista ongelmat menemällä seisomaan keskelle huonetta ja haukkumalla ylöspäin :D

Ady alkutekijöissä

Ady kaappien alla

Ilmaisu

Ilmaisu

Palkkaus

Sitä tavaraa oli paljon

Vika maalimies oli helppo, kiva lopetus treeneille.

Iivakin teki ihan hyvin töitä mutta sillä oli jonkinverran vaikeuksia paikallistamisen kanssa. Suurin osa rakennuksista joissa ollaan käyty on ollut aika pitkälti tyhjiä ja piilot on sitten ollut kiintokalusteissa.Nyt laitoin maalimiehet romujen keskelle niin että lähelle ei päässyt ja siinä oli useampi este tiellä. Huomasi selkeästi Iivan kokemattomuuden. Sillähän on alusta asti ollut hankaluuksia ilmaista ellei pääse ns. iholle, tästä ollaan pikkuhiljaa päästy pois ja viime aikoina on ilmaissut hyvin kauempaakin, mutta tänään piilot oli ehkä vähän liian vaikeita? Lisäksi hajut näyttivät nousevan reippaasti ylös. Ekalla maalimiehellä se paikallisti lähelle mutta haukkui väärään suuntaan, maalimies auttoi ääniavuilla että saatiin ilmaisemaan oikeaan suuntaan. Toinen maalimies oli monen esteen takana, samassa tilassa kun ensimmäinen, se oli selkeästi liian vaikea tehtävä Iivalle, hyvin ja sitkeesti se kuitenkin jaksoi loppuun asti mutta helpotin tehtävää hieman siirtämällä yhden tuolin pois että pääsi kulkemaan paremmin. Kolmas maalimies oli keskellä yhtä toista tilaa kaappien ja patjojen keskellä, hetken se paikallisti mutta löysi sitten ihan itse piilolle. Neljäs oli yläkerrassa. Tässä luulen että ongelmia tuotti se että hajut painuivat rakennuksen toiseen päähän, koska maalimies ei ollut piilossa, vaan pelkästään kyykyssä tavaroiden vieressä. Vaikea treeni, mutta toisaalta taas hyvä että tietää missä ne ongelmat on, minkätyyliset piilot on vaikeita. Ja näin kun analysoi treenien jälkeen niin on aikaa oppia itsekin ja miettiä että miten meni ja miksi. Oltiin vieriaden ihmisten kanssa treeneissä, ne eivät selkeästi ole ongelma Iivalle, se ei siis arastele tai mitään sellaista.

Heti alkuun näytti siltä kuin Iiva olisi paikallistanut maalimiehen mutta haju painui Iivan oikealle puolelle kasojen päälle

Palkkaus

Etsimistä

Tuolla höskän (kuvassa oikea ylänurkka) takana  se maalimies oli, mutta Iiva liikkui paljon tuon kasan ympärillä eikä löytänyt hajun lähdettä, tässä kuvassa se taitaa ilmaista tuota nukkekotia :)

Löytö

Etsimistä, Iiva liikkuu edelleen hyvin vaivattomasti eri pinnoilla ja eri tasoilla

Ilmaisu

Portaat ylös

Portaat alas

Vikalla maalimiehellä, ilmaisu

Kiva ja opettavainen treeni vaikkakin haastava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti