lauantai 14. joulukuuta 2013

Hei me jumpataan!

Ruvettiin viime viikolla harjoittelemaan niitä fyssarilta saatuja kotihoito-ohjeita. Yksi harjoite oli se että Iivan piti pitää etujalkoja korokkeella ja istua, siis niin että peppu olisi maassa, ja etujalat korokkeella. Helpommin sanottu kuin tehty. Ensimmäinen ja toinen harjoituskerta meni lähinnä siihen että opetin Iivalle mitä oli tarkoitus tehdä, Iiva laski aina alussa etujalat myös lattialle, eikä millään meinannut tajuta että etujalkojen piti olla korokkeella. Alussa harjoittelin ihan matalan korokkeen kanssa, sitten kun rupesi sujumaan otin vähän korkeemman ja nyt tehdään jo tuon aika korkean laatikon kanssa.

Ensin seistään..

..sitten pyydetään istumaan, ja tästä sitten noustaan seisomaan.
Pitävän alustan keksimisessä meni myös jonkin aikaa, sitten sain kuningasidean, joka jopa toimii, vieläpä vallan mainosti.

Sukkajarrua!! Toimii! :D Sukkajarrupuoli laatikkoa päin niin johan pysyy paikallaan.


Otin videoklipin Iivan jumpasta, vähän kuin 2000-luvun Jane Fonda, niinkuin melkein ainakin :) Siinä näkyy että se aina ylösnoustessaan korjaa takajalkojen asentoa. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, kuuluuko koiran tehdä noin vai tekeekö Iiva noin jonkun syyn takia.. Täytyypä kysäistä fyssarilta.


Näiden jumppaharjoitteiden lisäksi ollaan myös harjoiteltu eri asentojen vaihteluja, siis vuorotellen sekalaisessa järjestyksessä siirtymisiä istumisen, makaamisen ja seisomisen välillä, vaikeinta oli opettaa makuulta istumaan nouseminen mutta nyt se menee jo ihan ok. Seisoma-asennossa pysyminen tuottaa myös hieman hankaluuksia, ei Iiva malta seisoskella :) Kunhan sujuu paremmin niin laitan siitäkin todistusaineistoa..

Näiden jälkeen yleensä makoillaan, tai siis Iiva makoilee, harjoitellaan rauhoittumista ja rentoutumista, silittelen sitä ja pikkuhiljaa alan vähän hieroa sen takareittä ja venytellä sitä. Iiva antaa minun tehdä ihan suht nätisti, alussa se aina pelleilee mutta sitten se rentoutuu.

Rentoutumis- ja rauhoittumisharjoitus

Takareiden silittelyä ja varovaista hieromista


Videokuvaa Iivan pershieronnasta, olkaapa hyvä :D



Venyttelyä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti