keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Tottista

Tänään tottisteltiin taas Marjaanan silmien alla. Tehtiin seuraamisia ja eteenistumisia sekä vähän jääviä ja patukointia. Ei olla hirveesti tehty nyt yhtikääs mitään, mitä nyt olohuoneessa jotain perusasentoja ja pyörimisä noiden jumppien ja noutoharjoitusten lisäksi.

Aloitettiin seuraamisella, vaihtelevasti pelkkää perusasentoa ja 1-5 askeleen seuraamisia. Huomattiin että Iiva aina palkan saatuaan nousee ylös, se niinkuin lopettaa tehtävän kokonaan siihen. Sitä saatiin korjattua kun pelkästään kehuin, pyysin uudestaan "fot" otin askeleen eteenpäin, kehuin, palkkasin, sanoin heti uudestaan "fot", taas joku pieni tehtävä, kehu, tehtävä palkka jne. Eli etten heti palkannut ruoalla vaan pelkästään kehuin, silloin Iiva pysyi kuulolla pidempään.

Heitin myös muutaman kerran patukkaa ihan lähelle, halusin nähdä nostaako Iiva patukan muuallakin kuin olohuoneessa ja kyllähän se nosti. Pito ei ollut niin pitkä kuin kotona, mutta ei haittaa. Tuo koko noutoliike on vielä niin vaiheessa, tässä vaiheessa haluan vain että Iiva haluaa nostaa patukkaa ja tuo sitä minulle.

Eteenistumisia harjoiteltiin samalla tavalla kuin viimeksi. Eli pakitin Iivan edessä ja kun se suoristui niin pysähdyin ja se istui. Saatiin paljon enemmän onnistumisia kun koskaan aikaisemmin. Keksin myös pyöräyttää sen ennen liikkeellelähtöä pienen voltin vasemmalle jolloin se ei ollut valmiiksi vino oikealle. Se toimi ihan hyvin. Tosin noin ei voi ikuisuuksia tehdä mutta näin alussa ihan hyvä apukeino.

Sitten tein vielä muutaman liikkeestä seisomaan jäämisen, niitä ei olla harjoiteltu varmaan kuukauteen ja ne meni ihan yli odotusten. Kävelen vielä takaperin ja käytän kättä apuna pysähdyksessä, en mene kun muutaman askeleen päähän, mutta voin odottaa useita sekunteja ennen palaamista ja Iiva seisoo ihan rauhallisena odottamassa.

Fyssarista on kuulemma ollut apua. Iivan liike seuraamisessa on muuttunut parempaan suuntaan. En ole kokenut sitä aikaisemmin mitenkään huonona, mutta nyt huomasin että se tuntuu jotenkin rauhallisemmalta siinä vieressä, ja sekä Marjaana että Anna-Mari sanoi että se näyttää vakaammalta ja sen takaosan liike on hallitumman näköinen ja että se pystyi vähän kokoamaan itseään.

Jälleen kerran ihan huippu ilta!!

Loppuun vielä kuva tämän päivän aamupäivästä, pääsin töistä kotiin vasta aamuyöllä neljän aikoihin enkä sitten mennyt töihin tänään, koko päivä menikin nukkuessa, nousin lopullisesti sängystä vasta joskus klo 14 jälkeen.

Tämä kuva on otettu aamupäivällä ennen kun  nukahdin uudestaan, yleensä tyypit on toisinpäin, mutta tänään Iiva oli kainalossa selällään ja Ady jalkopäässä. Hitaat aamut ja heräämiset on ihania, ja näillähän ei ole kiire minnekään, tyytyväisinä nukkuivat kanssani kunnes oli pakko herätä ja ruveta valmistautumaan illen menoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti