sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tottista ja kettistä

Keskiviikkona tehtiin vähän tottista ennen ja jälkeen arkitottiksen. Aloitettiin jäävillä. Iiva oli mukamas unohtanut mitä "istu" tarkoittaa.. Voi huokaus. Onneksi sain sen sitten kuitenkin toimimaan. Sehän on nyt pari vikaa kertaa ollut ihan ok, ei huono eikä hyvä, mutta jotain se on tehnyt, ainakin hidastellut istumisten kanssa ja ne ei ole ollut ihan sataprosenttisia. Nyt se sitten tarjosi seisomista melkein joka kerralla. Tein sitten istu-seiso harjoituksia ihan paikallaan niin että sai palkan aina vaan istumisesta, seisoin siis vieressä, sitten tehtiin liikkeestä istumisia ja seisomisia lentävällä nakilla että sain vähän vauhtia mukaan, sitten tein peruuttaen muutaman istumisen ja lopuksi pari oikeinpäin tehtyä liikkeestä istumista, ne onnistuivat hyvin ja lopetinkin sitten siihen. Arkitottiksen jälkeen muutama kurssilainen jäi leikittämään koiriaan kentälle niin otin Iivan häiriötreeneihin. En olisi uskonut että menisi noin hyvin, tein lähinnä perusasentoa, seuraamista ja jonkun maahanmenon ja luoksetulon, ne Iivalle täysin vieraat koirat leikkivät ympäillä ja kävivät haistelemassa sitä ja Iiva pystyi kuitenkin keskittymään tekemiseen. Hyvä Iiva!!

Torstaina ajettiin Vantaalle Ojangon koiraurheilukeskukseen missä meillä tulee olemaan joka toinen viikko ketteryysharjoitukset. Me ei olla tehty niitä kovinkaan paljon, siis putkea, liikkuvaa siltaa ja ilmassa olevien tikapuiden päällä kävelyä, pöytiä ollaan harjoiteltu. Putkeen Iiva meni hyvin, ja lujaa!, renkaan jälkeen koiran pitää pysähtyä joko seisomaan, istumaan tai makuulle, ja odottaa että ohjaaja tulee viereen. Valitsin tietenkin makaamisen, makuuasento tuntuu minusta turvalliselta, ajattelen että koiralla on jotenkin selkeämpää se ettei siitäliikuta kun ollaan maassa. Apuohjaaja kaappasi Iivan renkaan toisessa päässä ja laittoi nakkikäden maahan kun käskin lähetyspaikalta Iivan maahan.

Lähetys perusasennosta, putken läpi, ja apuohjaaja auttaa juustojen kanssa Iivan maahan kun annan käskyn.


Siltaa harjoiteltiin muutama kerta viime kesänä, ne meni ihan ok, täällä ne stopparit oli liian pienet, yritin kyllä saada Iivaa liikkumaan varovaisesti/hitaasti mutta yritykseksi se jäi.. Ylläri. Iiva ja hidas eteneminen ei kuulu samaan lauseeseen. Koiran kuuluu nousta liikkuvalle sillalle perusasennosta ja pysähtyä ennen puoltaväliä. Sitten ohjaaja tulee viereen ja kävellään sillan loppuun vierekkäin josta koira sitten saa laskeutua. Meille ohjattiin niin että koira pysäytetään sillan loppuun ja nostetaan alas, niin eivät opi ryntäämään. Niin.. Iiva nousi ekalla kerralla suht rauhallisesti sillalle kun seisoin ihan kiinni siinä, se sai palkan siinä ennen puoltaväliä, mutta kun lähdettiin liikkeelle niin voimaa oli sen verran mukana että se silta keinahti putkien päältä pois ja koira siinä mukana. Siinä Iiva ei säikähtänyt, mutta seuraavilla kerroilla minä sitten himmailin ja yritin entistä varovaisemmin saada Iivan liikkumaan niin se muuttui vähän epävarmaksi.. Porvoossa tuo silta on parempi, täytyy käydä harjoittelemassa siellä.

Tältä se silta näyttää sivusta, eli lankku jonka alle on kiinnitetty stopparit, se lankku on kahden putkenpalasen päällä. Kun koira hyppää sillalle niin silta heilahtaa eteenpäin ja jä heilumaan ja stoppareiden pitäisi estää lankun tippuminen. Lankku heilahtaa taas kun koira pysähdyksen jälkeen lähtee liikkeelle, tällä kertaalankku heilahtaa taaksepäin ja jää heilumaan.


Sillan jälkeen oli tikkaat. Muistan kuinka me kaksi kesää harjoiteltiin niitä Adyn kanssa niin että paikalla oli aina 2 apuohjaajaa ja minä ja apuohjaajat kantoivat Adyn takaosan ja minä syötin nakkeja. No, Ady oppi tikkaat ja ehdollistui niihin niin että se nykyään aina karkaa niille kun ollaan kentällä nakkien toivossa :D Mutta Iivaan. Iiva nousi hyvin tikkaille, ekalla kierroksella oltiin laitettu juustonpalasia rimoille ja Iiva liikkui ihan ok, vähän autettiin takajalkojen kanssa, tikpuiden lopussa kuuluisi pysähtyä ja koirapitä nostaa alas, mutta Iiva hyppäsi heti alas ennen kun kerkesin reagoida, no ei mitän, uusi yritys, vein Iivan alkuun ja lähetin tikkaille. Iiva otti ja käveli tikapuut kun se ei olisi koskaan mitään muuta tehnytkään. Oltiin ihan että wau!

Tikapuut, niitä en osannutpiirtää :D tuo on osittain piirretty siltä miltä se näyttää sivusta, mutta itse tikkaat on piirretty ylhäältäpäin.. Varsinainen taidonnäyte :D


Lopuksi tein merkillelähetyksen ja yhden pöydän, ne meni hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti