lauantai 21. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen tokokoe

Keskiviikkona 18.6 käytiin korkkaamassa tokoura. Järvenpään koirakerho(?) oli järjestänyt kokeen. Mentiin taas samaa kyytiä Lillin kanssa, pakattiin koirat Isoon Valkoiseen ja ajeltiin maalaismaisemien halki Järvenpäähän. Jännitti ihan tautisesti.

Käytiin ilmoittautumassa, ostettiin kilpailukirjat, täyteltiin tietoja ja tarkistettiin koirien sirut. Sitten odotettiin. Jännitti ihan tautisesti.

Ennen koetta tuomari ja liikkeenohjaaja esittäytyivät ja kertoivat asioita. Koe alkoi paikkamakuulla, ensin ensimmäiset 5 (joihin me ei kuultu) ja sitten oli meidän vuoro.

Meidän paikkamakuuryhmässä oli musta belgi, Lilli, bordercollie, Iiva ja kelpie. Minä en tajunnut että kaikkien piti käskeä koiransa samaan aikaan maahan joten odotin kunnes muut makasivat ja pyysin vasta sitten, saman homman tein vielä paikkamakuun jälkeenkin kun piti nostaa koirat takasin perusasentoon, näppärästi lähti 2 pistettä jotka kertautuivat x3 eli yhteensä 6 pistettä, hyvä mä! No, itse paikkamakuusta, musta belgi nousi jo heti alussa seisomaan ja rupesi kyttäämään Lilliä, Lilli ei onneksi ollut moksiskaan ja tuomarit käskivätkin sitten ohjaajan hakemaan koiransa pois rivistä kyttäilemästä. Tämän jälkeen olikin hetki rauhallista kunnes Iivan vieressä maannut kelpie repesi riemusta, nousi ylös, kiljahti, syöksähti kiitolaukkaan kaartaen Iivan vierestä ja ohjaajansa luo. Onneksi Iiva pysyi. Inhottavia nuo tilanteet, onneksi ei kuitenkaan kenellekään tapahtunut mitään.

Sitten olikin jonkinaikaa odottelua ennen kun tuli meidän vuoro suorittaa. Jännitti ihan tautisesti. Onneksi siellä kehässä on liikkeenohjaaja, se on aika kätevä, ei tarvitse muistaa mitään järjestyksiä, ei tarvitse laskea askeleita eikä mitään muutakaan, kunhan tekee niin kuin käsketään.

Aloitettiin kytkettynä seuraamisella, ensin tuli pysähdys, sitten oikealle käännös, sitten vasemmalle käännös, sitten täyskäännös ja sitten liike oli seis. Koiraa sai kehua muttei tietenkään palkata. Tämän jälkeen koira irroitettiin hihnasta ja sama homma takaisin. Sanomista tuli omasta asennosta, how surprising :) , ja Iivan seilaamisesta mutta muuten meni hyvin. Olin tosi tyytyväinen Iivaan, varsinkin siihen että vaikka se välillä seilasi, se palasi aina takaisin omalle paikalleen ja siihen ettei se vetänyt herneitä nenään vaikka jäikin ilman herkkuja, lähti hyvin seuraavaan suoritukseen eikä himmaillut. Saatin 9.

Seuraamisen jälkeen oli liikkeestä maahanmeno joka meni nollille koska Iiva jäi seisomaan. Tai se kyllä kyykkäsi mutta ei mennyt maahan, en tiedä miksi. Epäilen joko hieman erilaista käskyä, yleensä käsky on ollut "llllllligg", nyt "ligg", syy voi myös olla siinä etten antanut vartaloapua, eli sitä kurkkaamista enkä käsiapua, nehän on ollut pois repertuaarista tosi vähän aikaa, syy voi myös olla ihan vaan vahinko tai epävarmuus, tai joku muu. Minua ei kyllä edes harmita, Iiva teki kaiken muun niin hyvin kun osaa että tuo ei kyllä haittaa.

Sitten vuorossa oli luoksetulo. Koira piti jättää istumaan ja kävellä tietyn matkaa josta sitten kutsuttiin luokse. Iivan luoksetulo on ihan hyvä, se laukkaa reippaasti, ei täysillä, mutta reippaasti kuitenkin, eteenistumista ollaan harjoiteltu nyt pari viikkoa mutta en kerennyt saada sitä vielä varmaksi ja oikeaksi. Iiva nyt kuitenkin osui suunnilleen eteen, suunnilleen suoraan ja tuli ihan nätisti perusasentoon. Saatiin 9.

Sitten oli vuorossa liikkestä seisominen, meni ihan hyvin, jäi seisomaan jalkojen asettelun jälkeen, pääsin hyvin takaisin viereen mutta jouduin antamaan kaksi käskyä että sain sen perusasentoon. Saatiin 8½.

Viimeisenä oli hyppy. Iiva on välillä uusilla esteillä ollut vähän epävarma, lähtenyt tosi hitaasti ja yrittänyt pysähtyä ja sellaista, nyt otin sitten varman päälle. Pidin Iivasta kiinni, osoitin estettä, hoin jotain innostavaa hyppimisestä, irroitin otteen, katsoin liikkuria joka antoiluvan suorittaa ja "este". Sinne meni! Hyvällä vauhdilla ja ihan niinkuin kotona, Iiva pysähtyy kyllä vinosti esteen taakse, siis jommallekummalle puolelle, kuten nyt myös kokeessa, mutta siitä ei lähtenyt pisteitä. Saatin 10.

Kokonaisvaikutus myös 10!!

Videoitiin suoritus ja olenkin katsonut sitä monta kertaa, mutta en saa ladattua sitä omalle koneelle eli se on facebookissa se video. Olisi ollut kiva saada se tänne arkistoitua mutta kun ei niin ei.

Me saatiin yhteensä 162 pistettä, eli just yli sen rajan että saatiin ykköstulos.

Tälle vuodelle tavoitteena vielä lisää alokasluokan tokokokeita kokemusta kerryttämään ja sitten BH-koe.

Meidän numerot. Merkitsivät meidät piruvie Sipoolaisiksi. Höh.

1 kommentti:

  1. Toihan oli loistava suoritus!!!! =D Ollaan täällä niin hengessä mukana. Jatkoa vaan kisaamiseen niin saa rutiinitkin kohdilleen. Ja sääntökirjaa kantsii plärätä nim kokemus opettanu... Saman mokan tehny paikallaanolossa. Tokon säännöt on välillä aikas outoja. Taitaa se puuttuva perusasento olla -1 ja lisäkäskyllä -2. Ja just itsehuomasin ettei Zssa kannata niitä jakaa ollenkaan... Onneksi ennen koetta. =D Mutta niin oli ihana katsoa bullmastiffia töissä!!! Ja kaiken lisäksi iloista sellaista. <3

    VastaaPoista