sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Loppuviikon treenejä, paljon kuvia

Torstaina käytiin pitkästä aika raunioilla. Ollaan päästy tosi vähän hakuilemaan ja raunioille tänä vuonna. Treenejä on kyllä ollut mutta syystä tai toisesta ei olla päästy osallistumaan. Ollaan oltu vain 2 kertaa hakumetsässä ja 2 kertaa raunioilla..

Iivalle laitettiin 2 maalimiestä valmiiksi piiloihin, umppareihin. Lisäksi loput treeniryhmäläisistä kävelivät pitkinpoikin raunioita häiriöinä ja joku paukutti peltitynnyriä. Se pauke ei vaikuttanut Iivaan mutta ihmiset saivat keskittymisen herpaantumaan, se yritti vähänväliä käydä moikkaamassa heitä. Ensimmäinen maalimies oli maantasalla sellaisessa isossa kuutiomaisessa muovipurkissa jonka yksi seinä oli korvattu levyllä. Ympärillä oli rompetta. Paikallistettuaan kesti hetken ennen kuin Iiva ilmaisi, mutta se ei yrittänyt jättää maalimiestä vaikkei löytänytkään mukavaa alustaa josta ilmaista. Seuraavaa maalimiestä Iiva etsi aika kauan. Maalimies oli alueen nurkassa sellaisen lohkarekivikasan keskellä roskiksessa. Iiva ei oikeastaan edes käynyt sielläpäin, vaan etsi keskeltä aluetta, se myös kävi muutaman kerran alueen ulkopuolella josta se tosin tuli hyvin kutsumalla takaisin. Iiva liikkui koko ajan ja näytti etsivän mutta kesti jonkinaikaa ennen kuin se osui sellaiseen paikkaan mistä se sai hajun. Huomasin että se sai hajun, nenä nousi ja se ravasi kivikasan ympäri mutta sitten se taas lähti muualle. Yritin omalla liikkeellä ohjata sitä oikeaan suuntaan ja sitten myös lähetin sen piiloa kohti, halusin auttaa sitä enkä pitkittää treeniä enää kauheasti ettei se väsyisi.. Suht nopeasti tämän jälkeen Iiva sai hajun, se meni sinne kivilohkarekasaan ja paikallisti piilon, ilmaisu oli ok.

Perjantaina käytiin tottistelemassa ja vähän kettistelemässä.
  Aloitin "heittelyleikillä", eli istumiset, maahanmenot ja seisomiset vauhdista jonka jälkeen lihapulla lensi ja Iiva juoksi perään. Iiva tykkää tuosta ja se aina vähän kiihtyy, nyt ei olla tehty tuota pitkään aikaan ja sen kyllä huomasi, seuraamisista ei tullut yhtään mitään tuon jälkeen, Iiva edisti, vinotti, painoi ja keuli :) . Yritin tehdä käännöksiä ja yhden askeleen seuraamisia mutta ei tullut mitään. Vaihdoin sitten eteenistumisiin, pakitan askelta tai kahta ja Iiva seuraa perässä, pysähdyn, annan käskysanan, Iiva istuu ja syötän sitä. Meni ihan ok.

Olen syöttänyt sitä kummastakin kädestä, siis niin että palkka tulee joka kerta kummastakin kädestä, toivottavasti se ei näin oppisi vahtimaan vain toista kättä ja vinottamaan siinä samalla. Pikkuhiljaa pitäisi pystyä siirtämään käsiä pois siitä vatsan päältä.

Heittoleikki

Yhden askeleen seuraamisia, tässä ollaan ehkä just lähdössä liikkeelle?

Team Bjurbölen kesätanssiliikkeet :) Yritin tehdä paikaltan vasemmallekäännöksiä ettei Iiva pääsisi rynnimään, Iiva rynni kuitenkin :)

Tässä on joku neuvottelu käynnissä

EteenistumisharjoitteitaTämän jälkeen vein autoon rauhoittumaan ja kun otin uudestaan ulos pystyi seuraamisia, oikealle ja vasemmalle käännöksiä ja täyskäännöksiäkin jo harjoitella. Anna-Marin vinkistä käänsin yläkroppaani vasemmallekäännöksissä, kokeiltiin josko siitä olisi apua, ja olihan siitä! Tähän asti en ole liikuttanut ylävartaloani siitä könötysasennosta mihinkään suuntaan, nyt käänsin ylävartaloa ja vein vasenta kättä vähän taaksepäin, se kyllä helpotti Iivaa. Nyt tarttis vielä harjoitella lisää, Iiva laskee niin helposti takapäänsä kun vauhti hidastuu, mutta jos rynnin kulmat läpi niin se ei kerkeä mukaan.. Käännösten jälkeen pysähdyn heti, jolloin koira oppii pysymään lähellä, tai siis vuorotellen pysähtelen tai otan 1-2 askelta ja joskus vähän pidemmän pätkän tai sitten käännöksen toiseen suuntaan. Tämä vaikuttaisi toimivalta systeemiltä, me tarvitaan vaan lisää treeniä.Seuraamista

Tämä taitaa olla liikkeellelähtö

Seuraamista
Kuvasarja vasemmalle kääntymisestä.

Vasemmalle kääntyminen, Iiva näyttäisi olevan vino, ja sen lisäksi se keulii

Tässä se jo keskittyy, paikka on mielestäni ihan hyvä mutta takapään se laskee. Iivalle pitäisi varmaan opettaa takapään käyttöä..

Minä olen jo kerennyt suoristua, Iivan takaosa on vielä kulmassa
 Heti perään oikealle käännös.
Käännöksen alku, Iiva seuraa suorana

Juuri ennen kulmaa, olen siirtämässä vasenta jalkaa siihen kulmakohtaan, Iivan paikka on mielestäni hyvä

Kulmassa, tässä kohtaa minun vasen jalka pysyy paikallaan kun teen pienen askeleen oikealla, Iivan takaosa laskee.

Käännös on tehty, kulmasta ulos


Seuraamista askeleen tai kahden verran kulman jälkeen, Iiva on hyvin paikallaan

Pysähdys

Täyskäännös

Sitä samaa täyskäännöstä

Pysähdys heti perään, tässä Iiva näyttää vähän vinolle.

Lisää täyskäännöksiä, huomaa ettei meidän käännösvauhdit ole ihan synkassa :) Iivalla tuli kiire.


Käännösten jälkeen hypittiin muutama kerta. Halusin tehdä pelkkää hyppyä vauhdilla, ilman niitä temppuja siellä esteen takana. Iiva on alkanut kääntymään jo esteen päällä koska se tietää että esteen takana pitää seistä, ja seisomisesta tulee palkka, ja sen takia vauhtikin on varmaan hidastunut. Laitoin siis ruokakupin useamman metrin päähän esteen taakse, ja lähetin vähän pidemmän matkan päästä. Ensin hypättiin kerta vähän matalampaa, ja sitten pari kertaa vähän korkeampaa.

Lähetys ensimmäiselle

Ilmava hyppy

Ison esteen hyppy

Saman hypyn alastuloa, Iiva tekee isoja hyppyjä, ja niin helpon näköisesti.

Tehtiin vielä ketteryysesteet. Ensin putki, ekalla kerralla yritti ohi, sitten meni hyvin. Putki on tosi pieni, Iiva joutuu ryömimään sen sisällä. Maahanmeno putken ulostulopäässä menee hyvin. Tikkaat meni huonosti. En ole niitä hirveesti treenannut, mutta yleensä se on juossut ne läpi. Nyt se lähti reippaasti mutta pysähtyi heti kun sai kaikki jalat puolille, kannustin jatkamaan ja se lähtikin liikkeelle mutta ei osunut puolille ja tippui väliin. Luulen että se sen vaurioitunut kynsi, josta ydinkin on kadonnut jonnekin ei oikein tykännyt noista puolista. Iiva ei ole yhtään varonut tai arkaillut jalkaansa mutta tikkaissa se ehkä sattui, se varmaan osui ylösmenovaiheessa puolaan tai sitten siinä peltiputkessa. En tehnyt tikkaita valmiiksi vaan nostin sen pois sieltä. Sitten vielä silta, se meni hyvin. Iiva meni reippaasti sillalle, pysähtyi, käveltiin yhtä matkaa loppuun jossa palkka ja sitten alas.

Tälleen se yleensä menee tikkaat. Tämä video on otettu useampi viikko takaperin.Lähetys on aina perusasennosta, olen palkannut peruasentoon tulemisesta ja rauhoittanut tilenteen ettei vaan oppisi ryntäämään tehtäville


Tässä näkee että se on siirtänyt oikean takajalan joka ei osunutkaan puolalle ja koska sillä on 2 muutakin jalkaa ilmassa niin..

..näinhän siinä kävi. Hupsankeikkaa!

Tuolta se Iivan kynsi näyttää, normaalisti se ei punerra, nyt punersi, siksi arveltiin että se oli satuttanut sen.


Että sellaiset treenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti