lauantai 7. kesäkuuta 2014

Iivan kynsivamma

Eilen kun tulin töistä kotiin huomasin heti ettei Iivalla ollut kaikki hyvin, se roikotti päätään ja kuolasi, ja kun se lähti liikkeelle pediltään se ontui voimakkaasti, ei oikeastaan halunnut laittaa vasenta takajalkaa ollenkaan maahan. Kopeloin jalan ja kynnet läpi mutten huomanut muuta kuin patin takareidessä, ajattelin että olin leikannut kynnet aamulla liian lyhyeksi mutta en nopeasti katsottuna nähnyt kynsissä mitään vikaa. Ajoin metsätielle ja päästin koirat ulos, Iiva meni lähimpään puskaan tarpeilleen ja palasi takaisin tielle ja meni makuulle. Soitin eläinlääkäriin ja sain onneksi tuoda Iivan näytille vaikka ilta olikin buukattu ihan täyteen.

Ensin odoteltiin aulassa..

Eläinlääkäri huomasi nopeasti tutkiessaan Iivan että yksi kynsistä oli haljennut pitkittäin koko matkalta, kertoi että se pitää poistaa ja koira nukutetaan toimenpiteen ajaksi. Se patti jonka olin löytänyt takareidestä oli turvonnut/reagoinut imusolmuke. Sitten taas odoteltiin jonkin aikaa kun ajanvarauspotilaat hoidettiin. Iiva otti tapansa mukaan rennosti.

Odottelua

Haljennut kynsi on tuo tuolla vasemmalla


Kipeä.

Harmitus maksimus
Sitten Iiva nukutettiin, turvotuksin vuoksi otettiin röntgenkuva ja sitten poistettiin kynsi, alue puudutettiin ennen kun kynsi kuorittiin pois. Kipulääkkeet, herätteet, tassuside ja sitten odoteltiin että neiti tulisi tajuihinsa. Ensin heräsi heiluva häntä ja sitten loput koirasta.

Taju kankaalla

Heräämistä odotellessa


Kotona
Tänään se varvas on tämän näköinen, suihkuttelun jälkeen hetki ilmakylpyä ennen kun taas laitan tassun pakettiin, ei muuten ole ihan helppoa. En saa sitä pakettia pysymään kunnolla jalassa vaan se valuu pikkuhiljaa pois..Että silleen. Eikä tässä muuten kaikki, Iivalla punoittaa kummassakin etutassussa yksi varvasväli, pesin ne äsken pesubetadinella, saas nähdä pitääkö nekin käydä näyttämässä eläinlääkärille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti