sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ady on Kiva koirakansalainen

Pyhäinpäivänä mentiin Adyn kanssa (Suski ja Toivo oli myös mukana) Hollolaan Kiva koirakansalainen testiin. Testi meni hyvin, kaikki osa-alueet hyväksyttiin ja Adystä tuli virallisesti kiva :) Ady oli niin iloinen kun pääsi reissuun ilman Iivaa ja sai kaiken huomioni ja sai vielä tehdä temppujaksin.

Testissä testattiin lähinnä koiran käytöstä ja hallintaa normaaleissa tilanteissa ja miten se reagoi eri asioihin ja totteleeko se peruskäskyjä. Testiin kuului vieraan ihmisen lähestyminen, tervehtiminen ja käsittely. Sitten piti kulkea pieni rata vetämättä hihnassa, piti kävellä vastaantulevan ihmisryhmän läpi, ohittaa koira, ohittaa rämisevä ostoskärry, olla pelästymättä maahan heitettyä purkkia, istua ja mennä maahan käskystä ja odottaa kun menin kolmen metrin päähän kääntymään. Lisäksi luoksetulo kolmen metrin matkalta ja lopuksi 3 minuutin paikkamakuu kun olin noin 10 metrin päässä auton takana piilossa. Koiralle sai jutella koko testin ajan ja käskyjä sai antaa useampia. Oli varsin kiva testi, sellainen hyvänmielen juttu.


Siellä oli myös mätsäri jonne osallistuttiin, saatiin sininen nauha ja sinisistäkin meidät heitettiin heti pihalle, ei haittaa, Ady sai nakkia syödäkseen joka tapauksessa :) Ja se oli Adyn mielestä se tärkein juttu! Toivo sen sijaan oli koko mätsärin BIS3. Eli kummallakin meni toinen ohjelmanumeroista hyvin. Ady oli kiva, Toivo ei, Ady ei ollut nätti, Toivo  oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti