sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tokopäivitys

Iivan kanssa pidettiin muutama viikko tokotaukoa titteleiden jälkeen ja sitten alettiin hiljakseen sillointällöin tokoilla, lähinnä kotona ja välillä kentällä. Saatiin avoimen luokan liikkeitä alulle ennen kun juoksut alkoivat ja silloin pidettiin taas vähän taukoa, tai lähinnä ehkä kevennettyä treeniä..

Ennen juoksuja kaukot oli hyvällä alulla mutta juoksujen aikaan ne vähän huononi, tai se maasta istumaan nouseminen meni huonommaksi, oletan sen johtuvan turvonneesta toosasta ja jätin juoksujen ajaksi ne treenit sikseen.

Luoksetulon stoppi oli aika hidas, tai siis Iiva tippui käskyn saatuaan laukasta raviin mutta ravasi pari askelta ennen pysähdystä, tähän saatiin viime viikonlopun tokokurssilla vinkki joka on toiminut ihan hyvin, tai ainakin Iiva pysähtyy nyt nopeammin. Heitän palkan Iivan yli sen taakse samaan aikaan kun annan käskynsanan jolloin se tietty pysähtyy ja kääntyy takaisinpäin. Olen tehnyt vuorotellen noita, pelkällä käskyllä ilman palkan heittoa ja läpijuoksuja. Tuo liike on paranemaan päin mutta vaiheessa sekin.

Noutoa ei olla valmiina liikkeenä tehty koska meillä on se eteenistumisongelma, mutta ollaan tehty nosto ja vaihtoharjoituksia, ne menee hyvin.

Jääväthän se osaa edellisestä luokasta, avoimessa tehtävää on vaikeutettu niin että ohjaaja kävelee muutaman metrin koiran taakse ennen kun palaaa vierelle. Tämä menee hyvin.

Tässä pari kuvaa viime viikonlopun kurssilta. Kuvat on ottanut Tere Jääskeläinen.

Liikkestä seisominen


Ekaa kertaa ikinä kävelen sen taakse , seisoi paikallaan vaikka pää kääntyikin, täytyy olla tarkkana ettei se rupea liikuttamaan jalkojaan.

Avoimen luokan estehyppy on periaatteessa valmis, Iiva tahtoo vain kääntyä liian pian esteen jälkeen jolloin se jää tosi lähelle ja takaisinhyppyyn se ei saa vauhtia, tämän pystyn varmaan korjaamaan pari metriä esteen taakse laitettavalla palkalla.

Eteenistuminen onkin sitten se ongelma. Se ei tahtonut edistyä ollenkaan. Käytiin nyt lauantaina Marjaanan luona ja saatiin vähän toivoa.. Vaatimustasoa pitää vähän höllätä. Eli en voi vaatia niitä kaikkia kolmea asiaa joiden kanssa nyt olen paininut, eli keskellä istumista, suorassa istumista ja lähellä istumista. Noi kaikki 3 asiaa ei vaan onnistu ilman reiluja käsiapuja. Nyt keskitytään keskelle suoraan istumiseen, ja otetaan se läheisyys mukaan kun nuo 2 asiaa on kunnossa. Itseasiassa se tulee ihan hyvin suurimmaksi osaksi keskelle ja suoraan, eli eiköhän tästäkin ongelmasta jossain vaiheessa päästä. Se voisi tulla 10-15 cm lähemmäs mutta siihen puututaan vähän myöhemmin.

Ohjeiden kuuntelemista, kuva: Tiina Mielonen.

Valoa näkyy tunnelin päässä. Ehkä me päästään kokeisiin joskus tammi-helmikuussa, ehkä. Toivottavasti.

Loppuun vielä kuva ensilumesta joka pysyi maassa muutaman hassun päivän.. Lunta odotellessa..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti