torstai 12. heinäkuuta 2012

Kaikenlaista juttua ja kuvaa

Aloitetaan vielä parilla kuvalla viikonlopun saarimökkeilystä. Tällä kokoonpanolla saavuttiin perjantaina saarelle. Huomatkaa myös että olen soutanut vene väärinpäin koko matkan :D Naurukuolema kun tytöt huomauttivat asiasta :D

2 sairaanhoitajaa ja 4 koiraa saapuvat peräedellä rantaan :D Soudettuaan peräedellä koko matkan :D


Tiistaina päivystin ja Ellu hoiti koirat päivän aikana ja sitten ne oli yksin kotona illan, olivat käyneet rannalla ja Iiva oli syönyt valtavan määrän hiekkaa. Kakkassa oli niin paljon hiekkaa että se mureni kun sitä yritti siivota :) Illalla kun tulin kotiin kerkesin just viedä koirat lyhyelle lenkille ennen kun työpuhelin soi ja jouduin takaisin töihin. Palattuani reilun parin tunnin kulttua Iivalla oli ihan pikkuriikkisen energiaa.. Pureskeli ihan kaikkea mitä löysi, juoksi, hyppi, repi Adyä, puri minua, otti yhdestä seinästä vauhtia törmätäkseen vastapäiseen jne jne jne. Oma huumorintaju oli aika nollissa 17 tunnin työpäivän jälkeen ja oli aika lähellä etten sullonnut pennunpirulaista postipakettiin ja lähettänyt takaisin Jäniksenlinnaan.. Teippasin toki Iivan korvat ennen kuin se sai tuon melkein pari tuntia kestäneen villieläinkohtauksen.

Iiva pieni teippikorva. Huomasin muuten just että tuo tumma alue sen silmien välissä näyttää ihan pirulta, ehkä se tosiaan oli pirun riivaama silloin tiistai keskiviikko välisenä yönä kello 1 ja 3 välillä ;)



Keskiviikkona tapahtui paljon. Jätin Adyn kotiin syömään luuta ja lepäämään ja Iivan kanssa lähdettiin ensimmäisiin rokotuksiin. Eläinlääkärissä meni hyvin, Iiva pisti carambaksi hampaiden näytön ja sydämen kuuntelun mutta rokotettaessa se söi herkkuja hyvällä ruokahalulla. Rokotuksista lähdettiin ihmisruokakaupan kautta koirakauppaan jonne otin Iivan mukaan, se rimpuili taas sisäänmentäessä, sisällä alussa pelotti mutta se rentoutui nopeammin kuin aikaisemmin. Ostin muutaman pienen lelun josko harjoiteltaisiin leikkimistä ja Adylle kuivamuonaa. Maksettuani kun yritin lähteä niin Iiva vain istua tapitti siinä kassan edessä sen näköisenä että tärkein taisi  unohtua. Huomautin myyjälle Iivan toiveesta saada herkkuja ja huomiota ja pienen herkutteluhetken jälkeen se lähtikin nätisti mukaan ulos ja autolle :). Ajeltiin vielä hetken aikaa kaupungilla ja sitten suunnattiin Nikkilään jossa oli ensimmäinen pelastuskoiranalkujen pentuleikkikoulu. Porvoon Palveluskoirien pelastuskoiravastaava järjestää parin viikon välein leikkikoulun pikkupennuille. Mentiin Nikkilän vanhalle hullujenhuoneelle ja käveltiin ympäri alimman kerroksen, pennut olivat irti ja yhdessä niin tottuminen hämärään, hajuun ja erilaisiin lattiamateriaaleihin tuli kuin ilmaiseksi. Lopussa tehtiin jokaisen pennun kanssa yksitellen niin että koiranohjaaja lähti pennun nähden piiloon vähän matkan päähän jonnekin kulman taakse, kutsui pentua ja palkkasi sen kun tuli luokse.


Läjä pentuja leikkikoulussa hullujenhuoneen kellarissa. Vasemmalta loistavin silmin Iiva 12 vkoa ja 2 pvää. Sylistä laskeutuva on 8 viikkoinen hiileri Tau. Takana ranskan vesikoira/barbetti Vilppu 11½ vkoa ja edessä suursnautsei Lilli, 8½ vkoa.
Illalla lähdettiin vielä metsäkävelylle Ellun ja Frodon kanssa. Mietin ensin että pitäisikö Iiva jättää kotiin mutta onneksi otin sen mukaan. Sillä oli edelleen niin paljon energiaa että ensimmäiset 3 km se juoksi Adyn perässä ja hyppeli Frodon yli, paineli tukka putkella metsään ja silmät vinossa se juoksi sieltä taas takaisin tielle ja Adyn kimppuun. Viimeiset pari kilometriä se sitten käveli rauhallisesti. Ja se nukahti melkein heti kun pästiin kotiin. Harvemmin Iiva nukahtaa ennen puoltayötä mutta nyt se veteli zetaa vaikka kello ei ollut edes kymmentä :)

Tänään oltiin ensimmäistä kertaa kaupunkikävelyllä. Laura ja Hertta oli tullut Espoosta tänne Porvooseen niin kierreltiin vanhassa kaupungissa ja käytiin jokirannassa jätskillä. Ady kakkasi luukakkoja pitkin kaupunkia, Hertta väänsi maailmankaikkeuden isoimman läjän mukulakivien väliin ja Iiva kakki keskelle kävelykatua. Kakkimista ja Adyn väliaikaisia hermoromahduksia lukuunottamatta oikein mukava kaupunkikävely, venähti tosin aika pitkäksi..

Hertta ja Ady turisteina Porvoossa. Ady huomasi kuvaamistilanteen ja pisti taas parastaan; korvat taakse ja kieli ulos..

Ady ja Sevelynin kani

Iiva Riimikon prinsessatuolissa

Iiva ja vaniljajäätelö

Ady ja vaniljajäätelö

Hertta ja vaniljajäätelö ;) Hurrrrrrrrrjan hyvää, meni silmät kieroon :)

Kokoonpano

Kotiintultuamme alkoi sade ja ukkonen, muutama jyrinä ja salama, koirat nukkuivat eivätkä reagoineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti