sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Hakutreenit tuossa naapurissa

Hakutreeneihin oli matkaa 2 minuuttia, ja kuitenkin myöhästyin 10.. Noloa. Onneksi kaikki muutkin on aina myöhässä.

Adyn kanssa tehtiin samanmoinen harjoitus kun toissa viikolla, eli näytettiin maalimiehet 4-3-2-1 järjestyksessä josta lähetin 1-2-3-4. Lisäksi yritettiin vähän ohjata Adyä oikeaan suuntaan maalimiehen toimesta kun huusin sitä keskilinjalta. Suoraan menemiset onnistuivat hyvin viimeistä lukuunottamatta, viimeisellä suoralla oli kaatunut puunrunko jonka Ady ylitti mutta heti perässä joku risukko jota Ady sitten lähti kiertämään, teki aikamoisen rundin etsiessään maalimiestä. Adyn ohjaaminen maalimieheltä eteenpäin meni vaihtelevasti pari kertaa se taisi tulla edes vähän eteenpäin mutta vahvasti se vetää vanhalle jäljelle, siis sille jota pitkin se maalimiehelle tuli.. Ehkä nyt kuitenkin ensin harjoitellaan tuo suoraan meneminen ja siirrytään sitten maalimieheltä keskilinjalle palaamisen harjoitteluun.


Lähetys. (HUOM!! "ilman käsiä", siis ilman että pidän koirasta kiinni)


Liila viiva on täydellinen pisto, punainen viiva on Adyn pisto, ja oranssi on minun liike. Menin jopa vastaan huutelemaan mutta ei, vanhoja hajuja pitkin takaisin.

Moi!! Tulin punaista viivaa!!

Tässäkin näkyy keskilinjalle takaisintuleminen, minä huutelen vastaantullessani siellä minne Adyn pitäisi tulla mutta Ady juoksee omia hajujaan takaisinpäin

Hupsankeikkaa, ai siellä sä olit.. Olin huudellut, hyppinyt ja heilunut Adyn juostessa 40 metriä mutta tuossa vaiheessa se sitten rupesi kuuntelemaan. 90 asteen kulma ;) Minä näyn osittain siis tuossa oikeassa reunassa, Ady on tuolla vasemmalla puun takana.


Luoksetulo Adyn tyyliin :DIivan kanssa yritettiin tehdä sellaista harjoitusta josta meidän ryhmänvetäjä oli kuullut. Joku Itävaltalainen rauniokouluttaja oli jossain koulutuksessa kertonut miten he kouluttavat pennuista pelastuskoiria ja kokeiltiin sitä Iivan kanssa. Tarkoitus oli siis tuoda pentu alueelle jossa muutama maalimies olisi piilossa ihan muutaman metrin päässä. Pentua ei kuulunut auttaa vaan kun se tylsistyisi odotteluun se lähtisi tutkimaan ympäristöä, törmäisi ihmisen hajuun ja menisi tutkimaan ja löytäisi ihmisen joka palkkaa sen. Meidän mielestä se kuulosti aika hyvältä systeemiltä. Pentu oppisi siis ihan itse liikkumaan ja uteliaisuuttaan tutkimaan ihmisen hajun ja "löydettyään" ihmisen se saisi palkan. Oppiminen tapahtuisi pennun omaa vauhtia ja vähän niinkuin vahingossa. No, ei mennyt niinkuin Itävallassa. Iiva oli onnensa kukkuloilla, sai istua paikallaan ja syödä ruohoa, kukkia ja keppejä ja kukaan ei häirinnyt. Ryhmänvetäjä katseli kauempaa ja sanoi että hänestä näytti siltä että Iiva oli haistanut kaikki 3 maalimiestä, itse en huomannut mitään. No 10 minuuttia katseltiin kun Iiva tyhjensi metsää ruohoista ja risuista ja sitten ei keretty enää odottelemaan. Lähdin liikkeellä ohjaamaan Iivaa oikeaan suuntaan ja maalimiehen ohi kulkiessa Iiva sitten kävi maalimiehen luona ja sai nakkia, voi sitä hännänheilutusta. Samalla tavalla tehtiin toisen maalimiehen kanssa, lähdin kulkemaan maalimiehen ohi ja Iiva seurasi liikettäni ja "löysi" maalimiehen ja sai nakit. Kolmannen maalimiehen kanssa menikin sitten rutkasti aikaa, Iiva ei millään meinannut irrota ihmisten luota ja vaikka se seurasi minua niin se juoksi aina takaisin muiden ihmisten luo, yritettiin muutama kerta ja sitten ryhmä rupesi liikkumaan minun kanssani että saatin Iiva haluttuun suuntaan, meni vielä hetki ja muutama liikkeellä ohjaaminen ennenkuin Iiva sitten törmäsi maalimiehen. Kokeillaan ensi kerralla alkuperäisen suunnitelman mukaan ja tehdään taas tarpeenmukaan muutoksia.

Pelastuskoiranalulle puetaan oranssia päälle..

..sitten se kannetaan..

..näinikkääst..

..oikeaan paikkaan.. Siellä hengataan..

..hengataan..

..ja "löydetään" ensimmäinen maalimies. Huomatkaa Iivan vaaleanpunainen nakkikippo!

Liikkeellä ohjaamista..

..maalimiehen luokse..

sitten taas hengaillaan..

..syödään keppiä..

..ja kun keppi..

..viedään pois..

..otetaan seuraava keppi työstöön.

Kolmannella maalimiehellä, vihdoinkin.

Ady odotteli autossa Iivan treenien ajan :)

Väsähtänyt pelastuskoiranalku..

Se oli itseasiassa niin väsynyt että se valui lattialle pää edellä, ja auto seisoi paikoillaan..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti