lauantai 20. lokakuuta 2012

BH Remarkabull Applause For Paws

Eli joo, läpi meni. Tuomarin sanoin "rimaa hipoen ja rotu huomioonottaen", eli suorituksessa ei ole hurraamista, mutta ei me surkeimpia oltu, me oltiin toiseksi surkeimpia ;) Adyn tädin Siirin oma ihminen Riikka oli henkisenä tukena ja kannustamassa meitä, tuesta ja kaikista kokeessa otetuista kuvista suuren suuri kiitos Riikka Reikko!

Ilmoittautuminen meni hyvin, Ady  pysyi rauhallisena ja tuomari sanoi heti alkuun että saadaan yksi lisäpiste hienon koiran takia. No se tulikin tarpeeseen. :).Me suoritettiin ensin ja pari meni paikallaanmakuuseen. Ensin oli kytkettynä seuraaminen joka meni ihan persiilleen. Olin odottanut huonoa seuraamista mutta tämä meni ihan ala-arvoisesti, Ady jäljesti lähes koko kytkettynäseuraamisen läpi, muutaman kerran se taisi vilkaista minua mutta kontaktista ja seuraamisesta ei kyllä voinut puhua, arvosana oli puutteellinen. Tuomarin sanoin: "..koiran tulisi olla huomattavasti paremmin mukana, sen pitäisi olla kiinnostunut susta, nythän se menee oikeastaan nenä maassa koko ajan ja siel on kaikkee muuta kivaa" ja "vähän liikaa väljyyttää" (tuomari levittelee ja heiluttelee käsiään monta kertaa) . Se henkilöryhmä taisi ehkä mennä tuonne samaan kategoriaan, Ady ei kiinnostunut ihmisistä ja hengaili nätisti mun mukana mutta eihän se ihan riittänyt :)

Ady jäljesti koko kytkettynä seuraamisen, mun ilme kertoo aika paljon :)
No ilmeisesti se on kuitenkin vilkaissut minuun kytkettynäseuraamisen aikana
Henkilöryhmässä

Vapaana seuraaminen meni paljon paremmin. Ady ei jäljestänyt yhtään niin paljon kun kytkettynä ollessaan ja tuomari sanoi että : "varsin mallikasta seuraamista, ja se näytti välillä että se pystyy tekemään jos sillä vain on halua". Tuplakäskyistä tuli noottia. Arvosana tyydyttävä koska ottihan se "välillä kontaktia". :DJuoksua

Hidasta

Tässä teille mainio kuva väljyydestä :D

Liikkeestä istuminen ja maahanmeno meni ihan ok paitsi että istumisliikkeesä se pyörähti kierroksen minun ympäri ja maahanmenoon tarvitsi toisen käskyn. Luoksetulosta tuomari sanoi: "koirahan näyttää todella reippaan luoksetulon että kyllä siitä vauhtiakin löytyy". Ady tuli suoraan sivulle eikä ensin eteen miten se olisi pitänyt tehdä. Arvosana tyydyttävä.Paikallaanmakuu menikin sitten oikeesti hyvin, tai siis samalla tavalla kun tähänkin asti treenatessa. Tuomari tosin kertoi Adyn paikallaanmakuusta näin: "koko suorituksen ajan se haistelee siellä ja kaula venyy ja kasvaa (tuomari huitoo käsillä ja kaikki nauraa) ja katselee maisemia ja haistelee että jossain kyllä jotain haisee mutta koko suorituksen se kuitenkin pysyy rauhallisesti paikallaan". "Loppuasento onkin sitten vielä vähän sekaisin.." Arvosana erittäin hyvä.

Niin, elikkä me tehtiin se, kaikista epäilyistäni huolimatta saatiin Adylle titteli nimen eteen :) Niinkuin virallinen titteli tuon epävirallisen tittelin lisäksi (Maailmannavankuningatar).

Kaupunkiosuus oli mielestäni helppo ja sekin oli siis hyväksytty.

Hyväksytty koe vaati 42 pistettä ja me saatiin 44. Hupsankeikkaa!! :D

Katsoin koiranetistä että viimeisten 10 vuoden aikana 14 bullmastiffia on suorittanut BH-kokeen, Ady on siis 15. bullmastiffi joka kokeen on suorittanut viimeisten 10 vuoden aikana.
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulostilastot.aspx?R=157
(Tuolta siis pitää vielä valita käyttäytymiskoe ja vaihtaa vuosiksi 2002-2012)

Iivan päivään on kuulunut kamalasti leikkiä ja riehumista Hertan kanssa, vein sen siis Lauralle ja Hertalle hoitoon aamulla matkalla kokeeseen. Laura on ottanut kuvia ja lisään tänne kunhan saan ne. Kotiintullessa käytiin vielä lenkittämässä koirat Veikkolan metsässä, Iiva oli jo ihan puhki, Ady ja Hertta jaksoivat vielä painaa menemään. Metsälenkistäkin on kuvia Lauran kamerassa.

Kotiin tullessa kävin hakemassa porvoon vanhankaupungin pizzaravintola Gabriel 1763:sta
( http://www.gabriel1763.fi/lng/fi ) Adylle BH-pizzan. Tilasin tuon Pellingin hieman muunneltuna, kevätsipulit vaihdoin valkosipuliin ja suola jätettiin kokonaan pois.

Ady suosittelee!!

Selvennykseksi vielä jos joltain meni ohi :)
 
Vähänkö me ollaan lauantai-illan laiskottelut ansaittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti