lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tottista tottista

Eilen illalla mentiin hallille pitkästä aikaa. Tehtiin vähän perusasentoja, seuraamisia ja maahanmenoja, ja sitten hypytin Iivaa pikkuesteiden yli huvin vuoksi. Harjoiteltiin myös maassa pysymistä, Iiva malttoi aika hyvin maata paikallaan, pystyn ottamaan jo useamman askeleen poispäin, odottamaan muutaman sekunnin ja palata, aikaisemmin olen voinut ottaa maksimissaan 3 askelta ja sitten palata Iivan luokse.

Marjaana Elovirta oli tänään toistamiseen pitämässä meidän ryhmälle tottiskurssia. Edellinen kerta oli joulukuun alussa. Silloin oltiin tosi tyytyväisiä ja tämänkin kerran jälkeen ollaan tosi tyytyväisiä. Jokainen sai harjoitella itsevalitsemaansa asiaa jonka lisäksi katsottiin myös perusasentoa, seuraamista ja jääviä. Me aloitettiin Iivan kanssa ja halusin harjoitella eteen istumista.

Alkuohjeistus
Harjoiteltiin että Iiva istuisi suorassa eteeni, molempien käsien kanssa vähän vastaan ja sitten vedettiin ylös vatsaa pitkin, toimi hyvin silloin kun tein oikein. Heti kun toinen käsi unohtui tai kädet meni eri tahtiin niin Iiva istui vinoon.

Seuraamista


Luoksetulo :)


Muiden treenatessa Iiva lepäili kevythäkissään hallin nurkassa, en viitsi pitää sitä hirveästi yksin autossa kun se tuhoaa sen..

Ihan lopussa saatiin vielä neuvoja miten noutoa voisi aloittaa harjoittelemaan.

Nouto.. Siinä tulee olemaan työsarkaa, ja paljon. Kokeiltiin ensin jos Iiva kiinnostuisi patukasta (huom! pinkkipatukka) kun heittelin sitä maahan, no ei.
Heittelin patukkaa puolelta toiselle mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.
Sitten kokeiltiin toisella tavalla, otin patukan käteen ja toin sen Iivan eteen, nenäkosketuksesta kehu ja palkka.Sitten patukka pois, taas uudestaan Iivan eteen, ja taas kosketuksesta palkka. Tämän Iiva vähän tajusi, eli jatketaan tällä targeting-tyylisellä metodilla ja katsotaan kuin pitkälle päästään. Pikkuhiljaa pitäisi vaatia että Iiva ottaa patukan suuhun jne..


Katsokaapa Iivan peilikuvaa, se rupeaa pikkuhiljaa muistuttamaan enemmän bullmastiffia kuin whippettiä ;)

 Kiitos ryhmälle mukavasta päivästä, Anna-Marille järkkäämisestä ja Marjaanalle opeista!

Ainiin! Vein Iivan autoon noin 10-15 minuuttia ennen loppua, olen pitänyt kasattua häkkiä siinä etupenkkien takana seinämänä, nyt häkki oli sen vajaan vartin sisällä hallissa ja Iiva autossa ilman estettä etupenkille.

Tadaa!!

Ostakaa hyvä koira, halavalla lähtee, saatte tuon autonromun kaupanpäälle. No ei, vitsivitsi, vähän kyllä veeituttaa..

Käytiin treenien jälkeen kotoota nappaamassa Ady kyytiin ja mentiin metsään kävelylle, aivan mahtava ilma, tulee niin hyvälle tuulelle kun aurinko paistaa ja lämmittää. Adylläkin on kevättä rinnassa ja se pursuaa energiaa, se jopa juoksi metsässä hangessa ihan vapaaehtoisesti, ja monta kertaa, yleensä se inhoaa hankea yli kaiken, vetäisi varmaan ranteet auki joka kerta kun pitää kakkalle mennä jos vain osaisi :D

Huomenna aiotaan Adyn kanssa lähteä ihan kaksistaan etsintätreeneihin, Iiva saa jäädä kotiin lepäilemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti