perjantai 24. toukokuuta 2013

Hakutreenit

Me ei olla vapun jälkeen päästy kertaakaan metsään hakuilemaan, mutta tänään päästiin! Ja voi että oli mukavaa. Paitsi että siellä oli aivan liikaa hyttysiä. Ja hämähäkkejä. Ja ötököitä joita tavan ihminen ei osaa nimetä. Yyyyh.

Ady sai aloittaa kierroksen, 2 maalimiestä meni valmiiksi piiloihin, (samat maalimiehet sitten siirtyivät 3. ja 4.piiloon) lähetin Adyn ensin vasemmalle, se juoksi suht suoraan maalimiehelle, ilmaisi, söi siskonmakkarapyöryköitä ja huusin sen takaisin keskilinjalle johon pysäytin ja lähetin oikealle, siellä sama juttu ja lähetys kolmannelle. Kolmannelta maalimieheltä tullessa en pysäyttänyt sitä vaan lähetin sen vauhdissa yli toiselle puolelle, ja se meni kuin vanha tekijä, viuh! Vaikka tehtiin yliheitto ihan ekaakertaa ikinä. Adyn kanssa treenaminen on ihan kuin terapiaa, se vaan osaa, ja kun tavoitteita ei ole niin ei ole stressiäkään.

Iivalle halusin tosi helpon treenin ja satavarmat onnistumiset. Pelkästään 2 maalimiestä, molemmat tosi lähellä, ei varmaan edes 20 metrissä, molemmat haamuina niin että lähetin Iivan kun kiinnitti huomion maalimieheen ja silloin maalimies laskeutui piiloon. Näin onnistuin saamaan Iivalle helpon treenin, se oli innokas, nopea ja se meni suoraan. Saatiin onnistuminen ja jäi hinkua vielä jäädä metsään kun ei kerennyt ollenkaan väsyä, eikä saada mahaa täyteen herkkuja.. Nenänkäyttö ja irtoaminen ei liittynyt tähän treeniin mitenkään. Ne tulee mukaan pikkuhiljaa kunhan nyt ensin saan tuon menemään suoraan, irtoamisen kanssa tuolla ei ole mitään ongelmia ja nenäänsä se osaa myös käyttää. Lähellä olevia maalimiehiä ei kuitenkaan hirveän montaa kertaa voi käyttää, täytyy aika pian, ehkä yhden tai kahden treenin jälkeen ruveta pikkuhiljaa pidentämään tai ainakin vaihtelemaan syvyyttä. Jos se rupeaa poukkoilemaan miten sattuu, silleen kun Ady jossain vaiheessa teki niin täytyy taas palata näihin lähellä oleviin jossa se ei kerkeä lähteä suhaamaan minne sattuu.

Huomenna aamulla on agilityä, ajattelin ottaa Adyn mukaan irrottelemaan, iltapäivällä lähden vehnäterrieri Nellin omien tyyppien häihin ja sunnuntaina, -tadaa!! Kuusamo kutsuu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti