keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kaikenmaailman menoja

Viikossa ollaan keretty taas vaikka mitä tekemään. On ollut tottistelua, lenkkeiliyä, agilityä, hevostelua, mummoilua, uimista, pihalla hengailua, mäkijumppaa, arkitottista ja vielä vähän enemmän tottista.

Arkitottikset alkoi toukokuun alussa ja pidetään taas yhdessä A-M:n kanssa ryhmää, ollaan sitten arkitottiksen jälkeen jääty omien koirien kanssa tottistelemaan.

Iivan kanssa ollaan pidetty oikein tosi pitkää taukoa tottiksesta, ei vaan jotenkaan ole saanut aikaiseksi tehdä yhtään mitään sillä saralla.. Nyt sitten tottistellaan pieni hetki aina arkitottiksen jälkeen eli paristi viikossa. Sivulletulossa tarvitaan edelleen kädelläohjausta mutta ei ole tarvinnut vetää nakilla koko matkaa vaan oikealla kädellä saan Iivan liikkeelle ja vasemmassa on valmiiksi nakki jolla asetan sen oikeaan paikkaan. Käytän käskysanaa ja tavoittena olisi nyt pikkuhiljaa päästä käsiavuista pois. Seuraamisessa olen nyt ruvenut vaihtelemaan tempoa, aikaisemmin olen seurauttanut aina yhtä vauhtia kerrallaan mutta nyt vaihtelen vauhtia ja on mennyt tosi hyvin. Mutkittelen ja teen aika paljon 90 asteen käännöksiä ja ne menee hyvin molempiin suuntiin, täyskäännöksiä en ole vielä tehnyt. Liikkeestä maahanmenoja olen harjoitellut nyt muutaman kerran niin että seurautan Iivaa ja liikun itse oikeinpäin, autan kädenliikkeelä maahan ja sanon käskysanan, alussahan kuljin takaperin. Mielestäni Iivan maahanmenot on hidastuneet siitä mitä ne oli parhaimmillaan talvella, ei se hidas ole mutta talveen verrattuna ne on hidastuneet, se menee maahan edelleen etupää ensin, yhdellä liikkeellä ja yhdellä käskyllä mutta hitaammin. Pystyn jättämään Iivan sekä maahan että istumaan ja liikkumaan useamman metrin pois, odottamaan hetken ja tulemaan takaisin, asettautumaan sivulle ja se malttaa pysyä asennossa. Eteentulemista ollaan harjoiteltu, siinä tarvitaan kyllä käsiapuja mutta suurimmaksi osin se tulee suoraan eteen. Luoksetulot on edelleen reippaita, nopeita ja innokkaita, en ole vielä yhdistänyt luoksetuloa ja eteen istumista. paikallaanmakuuta ollaan myös harjoiteltu, olen ottanut muutaman metrin poispäin, en ole kääntänyt selkäni ja käyn palkkaamassa sitä välillä. Tänään tein ensimmäistä kertaa niin että käännyin paikallani niin että rintamasuunta vähän muuttui ja Iivan piti pysyä perusasennossa mukana, vedätin sitä nakilla ja jätin harjoituksen ihan muutamaan kertaan, se meni mielestäni myös ihan hyvin. Noutoa en ole oikeastaan harjoitellut, lenkeillä kun heittelen keppejä sanon aina käskysanan kun Iiva ottaa kepin suuhun, sen kummempaa en ole tehnyt noudon eteen.

Ady toimi tänään koko arkitottiksen häiriökoirana, se oli ihmisryhmässä, se oli odotusrivissä jossa teki ennätyksellisen pitkän maassamakuun ja kesti sen että liikuin kentällä ja ohjasin muita. Aika hyvin. Ryhmäläiset tulivat myös tervehtimään minua oman koiransa kanssa niin että Ady oli minun mukana, ja siinäkin Ady käyttäytyi tosi hienosti eikä kiinnittänyt koiriin huomiota. Rähjääjätkin kestävät Adyn, Ady on ilmeisen rauhoittava ja luottamusta herättävä. Lisäksi mentiin vielä yhdelle koiralle häiriöksiluoksetuloon, mentiin matkan varrelle mutta sivuun, ensin vain oltiin, sitten liikuttiin ja sitten haukuttiin. Ady oli oikein onnelinen, nakkia meni puoli pakettia ihan vain olemisesta, Ady tykkää. Ja minä, olen niin tyytyväinen ja onnellinen Adyn käytökseen toisia koiria kohtaan, väittäisin sen olevan ihan malliyksilö. Saako kehua ja hehkuttaa vielä enemmänkin? :) Ady on ihan huippu, ja mä olen ihan ylpis :)

Agilityssä oltiin ekaa kertaa viikonloppuna, harjoiteltiin Iivan kanssa putkea, keppejä, rengasestettä ja pussia. Itse tein samoja virheitäkuin aikaisemmin Adyn kanssa, esimerkkinä se että pidän ohjaavassa kädessä nakkia, ja voitte varmaan kuvitella onnistuuko putkeen meneminen jos ensin laittaa nakkikäden putkensuulle ja sitten vetää sen sieltä pois.. No, silloin kuin muistin olla pitämättä nakkia kädessä niin silloin kaikki harjoitteet meni hyvin. Iiva oli innokas, ylläri. Rengasesteen Iiva hajoitti vissiin 5 kertaa. Sitten kun tajuttiin ottaa vastaan vähän kauempana renkaan takana niin sitten onnistui. Keppeihin oli laitettu sellaiset verkot jotka ohjaavat koiran pujottelemaan. Ensin meni hyvin, ohjasin sitä ja palkkasinjoka välissä mutta kun laitettiin targetti maaliin niin Iiva hyppäsi verkon yli parin mutkan jälkeen ja juoksi palkalle :D Sen se tekipari kertaa, jouduin tosissaan saada Iivan taas kiinnostumaan kädestäni jolla ohjasin sen päätä alespäin ja pujottelemaan loppuun asti. Pussi meni myös ihan hyvin, alussa pidettiin pussia auki ja pikkuhiljaa laskettiin pussia niin että ulosmenoreikä pieneni. Ihan lopussa tehtiin vielä vauhtisuora. 4 minikorkuista estettä suorassa linjassa, iiva meni nekin ihan hyvin, mitä nyt vauhtia oli sen verran ettei se saanut laukka-askelta mahtumaan väliin vaan hyppeli ne in-and-out tyylisesti. :)

Käytiin myös katsomassa hevosten estekisoja. Ady on nähnyt paljonkin hevosia, pidin sitä mukana tallilla ja maastossa silloin kun vielä ratsastin, Iiva ei ole nähnyt kuin ihan pari kertaa hevosia. Iivaa kiinnostikin hevoset alussa tosi paljon, se katseli niiden menoa ihan täpäkkänä alussa, kiinnostus ei kuitenkaan kovin kauaa kestänyt. Ady kerjäsi makkaraa ihmisiltä. Hetken päästä kummatkin olivat ihan reporankoja.


Mitäs muuta? No ihan vaan pihalla hengailua,mummolassa hengailua ja lenkkeilyä, lähinnä tuolla hiekkakuopalla kun siellä on uintimahdollisuus ja on ollut lämpimät ilmat. Kummatkin läähättävät jo reilussa 15 asteessa jo ilman rasitusta.

Frodo ja ylämäkispurtti.




Adylle tulee läähä pelkästä ajatuksesta että pitäisi ylämäkeen kirmata

Kyllä se pari kertaa maaniteltuna kävi urheilemassa.

Iiva jaksoi käydä hakemassa noita keppejä.

Hopp!

Possujunaa juoksutettiin edestakaisin sellaisessa vähän loivemmassa mäessä.


Ady ui ja Iiva kahlailee, iiva on käynyt 2 kertaa uimassa nyt viikon sisällä, suurimmaksi osaksi se kahlailee.


Kuivattelut

Päivystin eilen ja Ellu hoiti koirat, olivat käyneet Holkenilla rypemässä ojissa, pitkä lenkki ja ojabileitä, tytöt tykkää! 

Huomenna on kärrynvetoa jossa ajattelin työllistää molemmat, ainakin Adyn mutta Iivakin voisi kyllä tienata muutaman lantin seuralle. Viikonloppuna agilityä ja tottista ja maanantaina alkaa kesäloma. Rantailua, pihahommia, lenkkeilyä ja Kuusamon-reissun valmistelua..

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia mahtavasta jengistä :) Koirilla oli varmasti niiiiiin superkivaa!

    VastaaPoista