keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Linnunruokaa, noutoja ja hyppyä

Koirat pelastettiin mummolaan sunnuntaina kun jumitin töissä. Meidän isä oli heittänyt jonkun valtavan satsin linnuille tarkoitettua kauraryyniä maahan jonka Iiva ja Tyyne sitten oli pistänyt parempiin suihin, Ady ei jostain ihmeen syystä olut osallistunut bileisiin. Voitte varmaan kuvitella sen paskan määrän joka tuosta irtosi seuraavana päivänä. Äiti soitti ja kertoi että Tyynekin oli keventänyt oloaan ihan reilulla kädellä :D No, onneksi tuli läpi eikä jäänyt jumiin. Ne oli varmaan lumessa turvonnut ja vetistynyt sen verran että läpimeno helpottui.

Tänään käytiin taas hallilla tottistelemassa. Tehtiin lähinnä estettä ja noutoja, vähän seuraamista joka menee edelleen ihan vinosti ja sitten vähän istu-maahan-seiso-istu-seiso-maahan-istu jne juttuja, yritän tehdä niitä vaihtelevassa järjestyksessä, noi menee ihan hyvin, vähän seliikkuu eteenpäin kun nousee seisomaan, mutta eiköhän se liikkuminen vähene kun harjoitellaan enemmän. Seuraaminen on tosiaan ihan kamalaa, se on ihan vino, on työn ja tuskan takana saada se edes askeleen verran menemään suorassa, ja silloinkin tarvitaan roppakaupalla tuuria mukaan. Harmittaa ihan sikana että seuraaminen on mennyt vinoksi, se oli niin hyvällä mallilla tuossa vähän aikaa sitten.

Kuvia noudoista, vaikka liike onkin ihan vaiheessa, niin ollaan edistytty ihan hurjasti, lähtötilanne oli tämä:

Patukan hajustamista, josko Iiva edes harkitsisi patukan ottamista suuhun


Nämä kuvat tältä illalta:

"Jeejeejee! Haluutko patukan?"

"Joojoojoo" Iiva tykkää patukasta, innostuu kun se näkee sen.

Patukan tuomista

Tässäkohtaa meillä on "pieniä" ongelmia. En ole saanut Iivaa tajuamaan luovutusta käteen, se joko seisoo tuon patukan kanssa ja ihmettelee, tiputtaa sen metriä etukäteen tai viskoo sitä milloin mihinkin suuntaan.


Tyyppi on ihan polleena!

Iiva nostaa tiputtamansa patukan uudestaan ylös..

niin että kerkeäisin ottaa siitä kiinni.

Tyypillinen tilanne luovutuksessa, Iiva on ikionnellinen, mutta ei se tajua mitä sen pitää tehdä :D

Patukka lensi hienossa kaaressa :D

Välillä onnistuttiin

Jiihaa!
Tässäkin tällainen toisenlainen tyypillinen tilanne, Iiva seisoo pää vinossa patukka suussa ja minä ojentelen kättäni, kumpikaan ei liiku mihinkään suuntaan :)Ihan hallivuoron lopussa Anna-Mari neuvoi ja kokeili toisenlaista harjoitusta tuon luovuttamisen kanssa, ja se toimi ihan tosi hyvin. Menin maahan istumaan ja pyysin Iivaa ottamaan parukan, otin patukasta kiinni ja Iiva irrotti ja palkkasin. Tätä tehtiin monta kertaa ja se onnistui joka kerta. Sitten nousin tuolille istumaan ja tuo toimi edelleen. Muistelisin että tuo toimi myös olohuoneessa kun istuin sohvalla, aivojumi tuli sitten kun siirryin pois olohuoneesta ja nousin seisomaan.Yritin yhdistää "irti" -käskyn tuohon luovuttamiseen josko Iiva tajuisi että kannataa irrottaa vasta käskyn jälkeen jolloin saa palkan, mutta kuten noista ylläolevista kuvista huomasitte niin eihän se ihan niin mennyt. Nyt jatketaan tällä tavalla ja otetaan pitoon pituutta pikkuhiljaa ja irrotuskäsky sitten jossain vaiheessa mukaan.

Sitten hypeltiin!

Pystyin lähettämään Iivan tuolta, vaati kaksi käskyä ja vähän vartaloapuja mutta homma etenee. Vähän pitää jännätä suoriutuuko Iiva vai ei :D


Vielä pari viikkoa sitten oltiin tässä jamassa:

Ady näytti mallia kun nuoriso-osasto ei tajunut mistään mitään.

Hypyn jälkeen täyskäännös..

..ja palkka! Tovea hymyilyttää ja Iivan häntää heilututtaa! Me tehtiin se! Ensi kerralla rupean sitten siirtymään tuonne Iivan puolelle estettä että saadan liike suoritettua loppuun asti.

Olen ollut erittäin erittäin laiska niitten fyssarin antamien jumppaharjoitusten suhteen, ei olla tehty niitä ollenkaan nyt muutamaan viikkoon, tänään taas aloitettiin, ja täytyy nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa niitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti