tiistai 4. maaliskuuta 2014

Adyn sydänultra

Adyllä oli tänään sydämen kontrolliultra Lahden Vethausissa. Siltähän löytyi yllättäen reilu vuosi sitten sivuääni sydämestä vaikka se 3 ensimmäistä vuotta oli elellyt ilman sivuääniä. Vuosi sitten Seppo Lamberg ultrasi sen ensimmäisen kerran ja löysi pikkiriikkisen reiän vasemmasta eteiskammioläpästä, muuten sydän oli terve. Tänäänkin oli hyviä uutisia, takaisinvirtausta oli vähemmän kuin vuosi sitten ja muutenkin sydän oli funktioltaan aavistuksen viimevuotista parempi. Lamberg arveli että sivuääni voisi olla tulehdusperäistä. Adyn lähisuvusta kaksi koiraa on menehtynyt sydämen kasvaimen takia, joten pyysin että sydän tutkittaisiin siltäkin osin, sen verran mitä ultrasta pystyi näkemään niin Adyn sydämestä ei kasvainta löytynyt. Adyä pelotti koko toimitus, se kyyristeli siitä hetkestä lähtien kun mentiin parkkipaikalta sisälle siihen asti että tutkimus lopetettiin ja se sai herkkuja, sit se vapautui. Helpottunut ja onnellinen olen että Adyn sydän on hyvässä kunnossa.

"Sydänkontrolli.
Ady koiran sydämeen eiole kehittynyt laajentumaa. Sydänlihaksen supistuvuus ja seinämäpaksuudet ovat normaalit. Sydänlihaksen vajaatoimintaa ei todeta. Dopplertutkimuksessa ei todeta synnynnäiseen sydänsairauteen viittaavia virtauksia. Aiemmin osoitettu vasemman eteiskammioläpän vuoto on pikemmin lievittymässä eikä se ole aiheuttanut tulehdusta sydämeen. Lääkehoidolle ei ole tarvetta. En tässä vaiheessa suosita kontrollitutkimusta ellei sivuääni voimistu." Seppo Lamberg.

Tutkimuksen jälkeen ajettiin Doriksen ja Keijon luo katsastamaan niiden uusi koti, juoruamaan ja sitten Marika ja Iiva harjoittelivat näyttelyseisomista ja juoksemista. Olen ilmoittanut Iivan Lahden näyttelyihin huhtikuun lopulla ja Marika on luvannut esittää Iivan. Hyvin sujui harjoitukset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti