lauantai 5. heinäkuuta 2014

Juoksulenkki, uusi pelkotila, mustikanpoimintaa ja hakutreenit

Tällä viikolla minulla on ollut 2 päivystystä, mikä tarkoittaa sitä että Ady ja Iiva ovat viettäneet pari iltaa mummolassa. Maanataina meidän isäoli ottanut Iivan mukaan juoksulenkille. Hyvin oli mennyt, mitä nyt välillä oli jättäytynyt taakse. Adyhän ei enää suostu lähtemään meidän isän kanssa pihasta minnekään, se ei ota riskiä että joutuisi juoksentelemaan pisin poikin kyliä. Ady ei kyllä oikeastaan lähde muidenkaan kanssa kovin mielellään lenkille. Meidän äiti saa sen muutama sataa metriä kävelemään mukanaan jonka jälkeen se pistää liinat kiinni, sama juttu pikkuveljeni kanssa. Pikkuveljeni on silloin tällöin käynyt täällä meillä ulkoiluttamassa koirat, kävelevät tuon vajaan puolikilometrisen hiekkatien päähän ja takaisin, siihen Ady on suostunut. Frodon Ellun kanssa Ady sensijaan ulkoilee ihan ongelmitta.

Viikolla havahduin kun ajoin kaupungin keskustan läpi koirien kanssa että Ady on painautunut ihan kiinni Iivaan joka oli ihan liiskana Adyn ja oven välissä. Kun yritin saada Adyä siirtymään niin se ei lähtenyt mihinkään, painautui vaan lähemmäs Iivaa, kumarteli ja katseli kauhuissaan ulos ikkunasta. Kun katsoin mitä Ady katsoi niin huomasin että bussi oli just ajanut viereen liikennevaloissa jossa seistiin punaisissa valoissa. Sain Adyn houkuteltua kannustuksella ja herkulla siirtymään takapenkin toiselle puolelle. Kerroin tästä äidille joka sanoi että Ady oli pelännyt niilläkin kun tien toisellapuolella oli ollut kaivinkone työssään. Lisättäköön kaikkien muiden pelkoa aiheuttavien listalle myös isot ajoneuvot/härvelit. Voi surku.

Mustikat rupeavat kypsymään. Ollaankin nyt kahtena päivänä oltu poimimassa niitä. Koirat syövät suoraan puskasta, välillä ne tutkivat metsää ja leikkivät, ja sitten ne taas tulevat seuraksi herkuttelemaan.

Mustikkametsässä, minä, Marjukka, Ady ja Iiva. Iiva söi välillä pitkin pituuttaan mahallaan maaten mustikoita, mutta tässä se kyllä pötköttää ihan muuten vaan.
Tänään oli hakutreenit. Käytiin toisessa ryhmässä vierailemassa. Oli kivaa ja treenit onnistuivat. Iivalle tehtiin 4 pistoa, kaikki haamuina. Treenin tarkoitus oli saada Iiva menemään suoraan, ja 3/4 pistosta olikin suht suoria, viimeiselle se meni mutkitellen. Ilmaisut olivat ok. Toinen maalimiehistä oli Iivalle uusi tuttavuus, siellä haukun aloittaminen oli ollut vähän vaikeaa, keskilinjalle en kuitenkaan huomannut haukussa mitään sen kummempaa, eli kun sai ilmaisun aloitettua niin se haukkui ihan normaaliin tapaansa. Jäi hyvä fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti