perjantai 29. kesäkuuta 2012

Hyvänmielen treenit

Käytiin tänään pitkästä aikaa tottistelemassa, vaikka tottis ei lemppareihini kuulu niin hyvällä ilmalla ja kivalla porukalla voi kentällä viihtyä muutamankin tunnin, niin kävi tänään.

Aloitettiin pentupulinalla, Adyä ja Iivaa huomioitiin ja laskettiin öitä seuraavien pentujen tuloon, meidän ryhmään on alkukesästä tullut/tulossa kolme uutta pentua, Iiva kerkesi ensimmäiseksi, Anna-Marille tulee maanantaina kolmas suursnautseri ja meidän ryhmänvetäjälle Millalle tulee keskiviikkona labradoriensa seuraksi pieni Tau-herra joka on siis hiileri, lancashiren karjakoira. Jännityksellä odotamme Anna-Marin pennun nimeä, vaihtoehtoja on muutama ja kaikki hyviä. Tuleeko siitä Hilma, Hulda, Lilli, Saimi vai Tekla, vai keksiikö Anna-Mari vielä lisää nimiä?

Iivan kanssa aloitettiin harjoittelemalla ohituksia, olen onnistunut kävelemään sen kanssa remmissä nyt ilman että epätoivo on iskenyt, kumpaakaan ;). Jos tulee stoppi niin maiskutuksilla ja nakilla Iiva lähtee taas käyntiin. Tehtiin useita ohituksia lyhyellä matkalla ja meni ihan ok, tai siis Iiva käveli ihan hyvin remmissä ja sain sen huomion kiinnitettyä itseeni vaikka se lähti poukkoilemaan ohitettavia koiria päin. Sitten Iiva meni lepäämään ja treenattiin muut koirat, Adyn otin viimeiseksi. Meidän ongelma on se että kun aloitin Adyn kanssa en tiennyt "mistään mitään" ja opetin sen vinoksi, Adyn perusasento on vino ja se seuraa vinossa, se ei myöskään ole ihan riittävän lähellä minua vaan aika "irtonainen", en edes tiennyt että sillä on mitään merkitystä missä asennossa koira on kunhan se on "sivulla" ja "seuraa" kun niin pyydetään. Yritin viime talvena korjata ongelmaa, aloitettiin alusta ja vaihdoin käskyä mutta en ole riittävän pitkäjänteinen eikä asian korjaaminen kiinnostanut niin paljon että olisin panostanut siihen riittävästi energiaa, toisin sanoen Ady on edelleen vino, mutta uudella käskyllä :) Hahahahaa!! Olkoot, me touhutaan huviksemme ja JOS koskaan BH-kokeeseen eksytään niin sen ei pitäisi olla hylkäävä virhe.. Ollaan Adyn kanssa harjoiteltu aika paljon jättäviä liikkeitä, Liikkeestä istumista ja maahan menoa, liikkestä seisomaan jäämistä ei olla harjoiteltu yhtään. Ady jää hyvin istumaan ja maahankin se menee ihan ok, ongelma on se ettei se malta pysyä istumassa tai makuulla siihen asti että kerkeän takaisin palkkaamaan, se pomppaa ylös, varsinkin makuulta, siinä vaiheessa kun ojennan kättä sitä kohti. Voin siis kävellä kauaskin ja pyöriä sen ympärillä jne mutta itse palkkaaminen on ongelma. Tänään paneuduttiin siihen ja sain apuja ja se toimi todella hyvin, nakki syvälle etujalkojen väliin kun se makaa niin johan pysyi maha maassa. Istuminen ei ole yhtä iso ongelma mutta siinäkin vähän mietittiin miten sen nakin sinne suuhun työnnän.. Kaiken kaikkiaan hyvä treeni, paljon onnistumisia ja toimivat vinkit. Adystä on myös tullut pitkäjänteisempi, vielä viime kesänä se ei kestänyt kovin paljon toistoja, sen motivaatio laski mutta nyt toistoja voi tehdä aika paljonkin eikä se vire siitä mihinkään katoa. Vielä kun itse innostuisin treenaamaan vähän useammin kuin 1½ kuukauden välein niin..

Adyn treenin jälkeen istuttiin vielä hetki kentän vieressä nurtsilla ja juoruttiin ja Iiva touhusi siinä, juoksi sylistä syliin ja oli tapansa mukaan ihastuttava. Onpa rankkaa olla pentu :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti