sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Hakutreenit

Eilen oli treenit, oltiin pitkästä aikaa metsässä. Mentiin vähän aikaisemmin Suskin kanssa että tytöt kerkeisivät leikkiä Toivon kanssa ja kyllä oli taas kivaa, niinkuin joka kerta.

Iivan kanssa harjoiteltiin suoraan menemistä haamujen aavulla. Treenin vaikein osa-alue oli saada Iiva keskittymään sen pienen hetken että se bongaisi sen metsässä heiluvan ukon :) Hienosti Iiva kyllä meni, teki suoria pistoja ja se on niin maailman iloisin ja onnellisin siellä maalimiehellä, sen häntä pyörii ympyrää, ylösalas, edestakaisin ja taas ympyrää. Takaisin keskilinjalle tuodessa se touhottaa ja siihen ei saa mitään rotia.

Ensimmäinen kuva esittää haamun näyttämistä Iivalle, Iiva katselee kaikkea muuta, toinen ja kolmas kuva esittävät keskilinjalle takaisintulemista, vauhtia piisaa ;)

Olen tosi tyytyväinen Iivan treeneihin, sillä on intoa, iloa ja vauhtia ja sen lisäksi se vielä suoriutuukin oikein mallikkaasti. Ja tuota tohottamista en halua missään nimessä kieltää siltä, Adykin sai tohottaa pienenä ja hallintaa ruvettiin harjoittelemaan paljon myöhemmin.

Adyn kanssa tehtiin etsintätreeni. Alueelle laitettiin 2 maalimiestä ja ensin olin ajatellut että siksakkaisin metsässä Adyn kanssa mutta sytkäri näytti niin hyvän tasaisen tuulen että lähdin kävelemään alueen reunaa pitkin ajatuksena että tuuli tuo hajun Adyn nenään. Ady lähti ensin hakuradalle mutta palasi nopeasti vähän lähemmäs minua, se sai heti hajun maalimiehestä ja kävi ilmaisemassa ja hotkaisemassa kanamakkarat kitusiinsa. Jatkoin samalla taktiikalla etenemistä, Ady ryntäsi edelle, kaartoi vähän sivulle ja sai taas hajun jonka jälkeen paikallisti kiven päällä makaavan maalimiehen. Kiva lyhyt treeni, Ady oli innoissaan, liikkui tosi reippaasti, oli hallittavissa ja etsi tarkasti.

Alue oli kahden tien välissä. Adyn meneminen viininpunaisella ja minun vaalean liilalla, tuulen suunta sinisellä.. Eli ensin Ady teki pienen kierroksen hakualueella jossa muut koirat treenattiin (kävi varmaan tarkistamassa sen paikan jossa herkkupurkit olivat olleet) ja palasi sitten vähän lähemmäs minua, sai kalliolta hajun ja suuntasi suoraan Suskin luo.  Palattiin vähän takaisinpäin ja annoin sen taas lähteä etsimään, Ady juoksi taas kalliolle josta se sai hajun ja suuntasi Anna-Marin luo.
Oli tosi kiva saada tällainen tuulen ansiosta helpohko, nopea ja onnistunut treeni. Ady oli niin innoissaan! Jäin miettimään että saikohan se sieltä kalliolta jotenkin paremmin sen hajun kun se suuntasi sinne toistamiseen vai juoksiko se muuten vaan sinne?

Treenien jälkeen hengailtiin vielä autojen luona ja juoruttiin Millan kanssa ja koirat leikkivät. Iiva ja Tau painoivat menemään hullun lailla metsässä ja Adykin oli ihan ok Taun kanssa, Taun ollessa ihan pieni pentu Ady oli lähinnä sen näköinen että se syö sen. Tau on siis hiileri ja aikamoisen pieni aikamoisen valtavalla egolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti