tiistai 20. marraskuuta 2012

Rappusia ja rakennusetsintää

Käytiin vanhalla taloustoimistolla treenaamassa. Ensin harjoiteltiin Adyn kanssa sellaisia jyrkkiä, kapeita ritiläspiraalirappuja. Kävin laittamassa broilerinsydämiä valmiiksi ylös palkaksi. Mietin kyllä muutaman kerran että onnistuukohan mutta päätin kuitenkin yrittää. Ylöspäin menikin hyvin ja voi pläskin onnea kun sai monta monta broilerinsydäntä palkaksi. Höntsättiin hetken aikaa ylhäällä ja yritettiin sitten alaspäin, stoppia pukkas, Ady oli ihan että "ehei, en mä alas pääse, liian jyrkät". Maaniteltiin hetki ja kun ei auttanut ajateltiin että mennään alas odottamaan, ei auttanut sekään niin mentiin sitten ylös takaisin, muistin että olin kerran saanut Adyn alas lintutornista niin että minä autan etutassuja ja kaveri tukee takaapäin, ja näin se sitten onnistuikin. Ady sai lihapullaa alhaalla ja mietittiin että pitäisikö kokeilla vielä kerta ettei jää epävarmuus. Olin melkein varma ettei Ady enää lähtisi ylös mutta sinne se kipitti ennen kun kerkesin "trapporna" sanoa. Ja nyt tultiin alaspäinkin heti ensi yrittämällä.

Tässä näkyy hyvin portaat, Adylle tuli vähän läähä

Aika jyrkät.. Ady on taitava!


Milla ja Suski menivät valmiiksi Iivalle piiloon. Millan Iiva löysi aika nopeasti ja Iivan etsiessä Suskia Milla meni uudestaan piiloon, Iiva taisi kuulla että  joku liikkuu ja löysikin Millan heti. Häntä heilui hullunlailla. Suskia sitten etsittiin pitkään ja hartaasti. Olin valinnut Suskin piilopaikaksi sellaisen josta haju ilmeisesti siirtyi huoneen toiseen päähään. Iiva etsi ja etsi ja etsi, välillä se ihan selkeästi sai hajun Suskista ja kävi ihan siinä piilon vieressä mutta kääntyi aina pois. Iiva etsi ehkä kymenisen minuuttia kunnes se selkeästi väsyi. Pyysin sen luokse, käytiin ulkona kääntymässä ja tultiin uudestaan sisään mutta Iiva ei edelleenkään onnistunut paikallistamaan hajunlähdettä. Päätettiin että vien Iivan käytävän päähän ja Suski tulee pois piilosta näyttäytymään ja lähetän sen Suskin perään. Näin tehtiin ja nyt Iiva onnistui löytämään Suskin, meni ilmeisesti hajuvanassa suoraan piilolle.

Adylle mentiin myös valmiiksi piiloon, aika nopeasti kuulin sen ilmaisevan mutta kun menin luokse se haukkui tyhjää kaappia, käskin sen jatkaa etsimistä ja aika nopeasti se sitten löysi Millan viereisestä huoneesta. Milla kertoi että Adyn palkkapurkki oli ollut muutaman minuutin siellä kaapissa mutta se oli otettu pois. Ady ilmaisi siis purkin hajua joka oli jäänyt sinne kaappiin. Suski oli samassa piilossa kun Iivalle, haluttiin nähdä miten Ady ratkaisisi tehtävän. No, Ady haukkui taas tyhjää kaappia, ovenrakoa, komeroa, juoksenteli siinä lähistöllä ja tuli taas haukkumaan kaappia. Jonkin aikaa siinä meni eikä se löytänyt joten vein Adyn kauemmas ja piiloa helpotettiin ja kun tultiin takaisin niin silloin Ady löysikin heti. Hajut liikkuvat jotenkin omituisesti siinä tilassa.

Vähänkö nuo ovat nyt väsyneitä, tulivat sängylle ja nukahtivat samantein, Iivan pää Adyn hanurissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti