tiistai 11. joulukuuta 2012

Lumisilla raunioilla

Unohdin mainita lauantain kirjoituksessa että Iiva kerryytti rotuarvailuja, kysyttiin onko se presa. No, ei ole. Ja yksiltä huulilta luin "bokserin". :) Iiva pieni monirotu.

Eilen käytiin Herttoniemen raunioradalla, siellä oli penturyhmän treenit mutta Adykin sai etsiä. Ensin toki oli Iivan vuoro. Ensin yksi peräänjuoksu mutta siitä ei tullut lasta eikä paskaa. Iiva ei vaan tajua, kyllä se katsoo miten se ukko katoaa mutta etsimisestä ei tule yhtikäs mitään. Se juoksentelee ja haahuilee mutta ihan kun sillä ei olisi nenää laisinkaan. Analysoin ja mietin tavoilleni uskollisena ja mietin että voisiko se johtua siitä että Iivaa ei ole alussa opetettu peräänjuoksujen kautta vaan ensin normaali nakkirinki jonka jälkeen se sai omaan tahtiin ja hieman avustaen törmätä kuin vahingossa maalimiehiin ja huomata että maalimiehet on parhautta. Olen aikaisemminkin huomannut että peräänjuoksut menevät ihan plörinäksi ellei maalimies piiloudu hyvin lähelle ja helppoon piiloon. Iivahan on etsinyt valmiita alusta lähtien, ensin lähelläolevia ja pikkuhiljaa pidennetty matkaa.
  Kaksi muuta maalimiestä löytyikin sitten paljon paremmin. Toinen oli sellaisessa kaivonrengastunnellissa ja toisen luo piti mennä vähän pidemmälle ja kallion yli.

Adylle laitettiin ensimmäinen maalimies samaiseen kaivonrengastunneliin. Ady ilmaisi piilon kasan päältä/takaa. Ammi oli samaa mieltä kun oma treeniryhmän vetäjämme Milla että koira pitää palkata siitä kohtaa mistä haju on voimakkain vaikka seisoisikin "ihan väärässä paikassa". Itse olen aina yrittänyt saada Adyä jatkamaan paikallistamista. Toinen maalimies oli ritilärappujen ylhäällä, Ady ilmaisi ensin maasta mutta ohjasin sen rappuihin niin sitten löysi maalimiehen. Raput menivät hyvin, sekä ylös että alas. Kolmas maalimies oli sen vanhan palomiesten rakennuksen takarappujen takana piilossa. Lähetin siitä konttien vierestä mutta Ady ei oikein irronnut riittävän pitkälle eikä saanut hajua. Jouduin lähettämään sen useamman kerran ennen kuin meni riittävän pitkälle ja törmäsi hajuun.

Lopuksi harjoiteltiin vielä pentujen kanssa niitä ritilä portaita. Iiva menee kyllä portaissa tosi hyvin ja ollaan harjoiteltu erilaisia portaita paljon mutta varmistin kuitenkin ja otin ensimmäisen kierroksen Adyn peesissä ja toisen sitten ilman Adyä, Iiva kiipesi portaat sekä ylös että alas ilman ongelmia.

Iivasta sain muutaman kuvan, kiitos kuvaajalle.

Lähetys


Täysillä!

Elämä on ihanaa!!
Ensin Adyn peesissä..
..sitten yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti