sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden vikat treenit

Saatiin käyttöömme uusi rakennus ja tänään käytiin sitten korkkaamassa se. Oltiin varattu terveysasema käyttöömme koko päiväksi ja sellaiset 8 tuntia siellä sitten vierähtikin. Rakennus on valtava, siellä on 5 siipeä ja 3 kerrosta, tänään käytettiin kolmea siipeä ja kahta kerrosta.

Aloitin Adyn kanssa, tehtiin etsintäharjoitus, en tuntenut rakennusta enkä tiennyt minne maalimiehet olivat menneet. Fuskasin toki vähän ja kysyin kavereilta että onko maalimies lähistöllä kun Ady rupesi näyttämäänsiltä että haisee muttei löydy. Kun sain varmistuksen niin maltoin paremmin antaa Adyn tehdä hommia. Ensimmäinen maalimies olikin vaikeassa paikassa. Pöydän takana ikkunalaudalla ja hajut painuivat huoneen vastakkaiselle seinälle katonrajaan.

Ady tulossa pois sieltä huoneesta missä maalimies on, maalimies näkyykin vähän tuossa lämpökaapin oikealla puolella ikkunan edessä

Ady halusi huuhteluhuoneeseen lukossa olevan oven kautta, tuo avoin ovi ei ilmeisesti kelvannut :)


"Täh! Mikä juttu tää on, huijaattiinko mua?"

Haisee..

Ilmaisu

Tarkennusta

Ady ilmaisi tuonne kaappien päälle, maalimies on tuolla ikkunan edessä laatikoiden takana

Tänka på. Mitens tästä jatketaan?

Autoin..


Ilmaisu

Sitten etsittiin pari siipeä ilman löytöjä kunnes Suski löytyi yläkerrasta.One happy dog

Suski löytyi!

Portaat alas ja takaisin autolle
 Iivan kanssa tehtiin umpipiiloihin valmistelevia harjoituksia, pyysin kavereita menemään piiloihin jotka on "vähän niinkuin umpi muttei kuitenkaan umpi, ei liian helppoja mutta ei liian vaikeitakaan", vähän ne pyöritteli silmiään ohjeistuksesta mutta onnistuivat täydellisesti. Iiva joutui etsimään käyttämällä nenäänsä mutta piilot olivat reiluja eikä liian vaikeita. Alussa Iiva juoksi hullunlailla edestakaisin ja jossain vaiheessa rupesin lähettelemään sitä eri huoneisiin liikkuessamme käytävää eteenpäin, onneksi minut keskeytettiin ja käskettiin antaa Iivan etsiä ihan omin neuvoin. Luulen että olen jäänyt vähän Adymoodiin, sitä pystyy lähettelemään ja siltä voi vaatia vähän järjestelmällisempää ja tarkempaa työskentelyä kuin Iivalta. Palasin siis takaisin lähtökuoppiin ja annoin Iiva toheltaa oman mielen mukaan ja hetken rallattuaan se sitten löysikin Kriden suihkuverhon takaata.

Lähetys

Nimensä veroinen, kaahailua by PikkuPorsche

Maalimiehellä

Herkut syöty, täysillä seuraavalle!

TÄYSILLÄ!!

Anna-Mari oli piiloutunut hieman ylemmäs. Tämä oli Iivan ensimmäinen maalimies joka ei ollut lattiatasossa. Anna-Mari kertoi että Iiva oli pari kertaa juossut ohi, mutta sillä oli ollut nenä ylhäällä, hajun se oli saanut vastakkaiselta seinältä ja sitä kautta löytänyt maalimiehen.

Löysin!

..ja söin, kiireenvilkkaa seuraavalle maalimiehelle..

Jarmo löytyi toisesta siivestä huoneen perältä kaapin takaa. Iiva suosittelee juustoGotleria muillekin, hurrrrjan herrrrrkullista!!
Toisella kierroksella keskityttiin Adyn kanssa tarkennustehtäviin koska ne on selvästi Adyn heikko kohta. Ja minun. Ady löytää hajun, yleensä se tarkentaa aika kauan mutta kun ne pirun hajut menevät ihan miten sattuu, Maalimies ei haise piilossaan mutta vastakkaisella seinällä dunkkaa niin maan pirusti. Mitä ihmettä minun pitää tehdä ja vaatia siltä koiralta tuossa tapauksessa?!?!? Adyhän ilmaisee vahvimman hajun mutta kun se haju ei ole siellä missä maalimies on. Tämä sama ongelma esiintyy melkein kaikissa treeneissä, ei metsässä mutta raunioilla ja rakennuksilla jossa maalimies pääsee kunnolla piiloutumaan ja jossa hajut liikkuvat omituisesti. Tällä hetkellä kehun sitä ilmaisusta, pyydän yleensä jatkamaan ja jos Ady edelleen ilmaisee samaa kohtaa menen auttamaan. Mitä Ady tästä oppii? Että se haukkuu vahvinta hajua, saa kehun, haukkuu vähän lisää jonka jälkeen autan sen maalimiehen luo jossa se saa palkan, vai oppiskohan se siinä sivussa itse tarkentamaan vielä vähän kauemmin ja jättämään se vahva haju ja seurata heikompaa hajua maaliehen luo? Osittain ollaan päädytty myös siihen että tämä ongelma alkoi viime talven jälkeen kun harjoiteltiin paljon yläilmoissa olevia maalimiehiä, eli Ady on saanut palkan haukuttuaan katonrajaa. Katonrajasta haju ei ehkä myöskään enää pääse nousemaan ja kiertämään huoneen toiselle puolelle(??) koska Ady ilmaisee aina kaikki katonrajassa olevat maalimiehet ihan oikein.

Adyn harjoitus oli että kaikki ovet oli laitettu ihan pienesti raolleen yhdellä käytävällä ja maalimies istui haisemassa ihan siinä oven vieressä, lähetin Adyn etsimään käytävälle ja se haisteli mennessään tosi hyvin ovet, hetken se tarkensi ennen kuin löysi. Molemmat maalimiehet löytyivät ihan hyvin, toisessa kesti vähän kauemmin.

Iivan kanssa otettiin vähän samalla periaatteella toinen kierros kuin se ensimmäinenkin, piiloja vain helpotettiin, (ajattelin että se saa takuuvarmoja onnistumisia kun aamupäivällä oli jo etsinyt yhden kierroksen,) ja alueelle tultiin alaspäin kierreportaiden kautta, portaat ei vaikuttanut Iivaan mitenkään, meni niissä kuin vanha tekijä. Ensimmäinen maalimies oli kääntyvien portaiden puolessavälissä, toinen sellaisen lyhyehkön käytävän päässä huoneessa oven takana ja kolmas pitkän käytävän loppupuolella huoneessa heti seinän takana, sinne mentäessä piti ylittää sellainen rämisevä pelti mutta Iiva ei kyllä reagoinut siihen mitenkään.  Takaisinkaanpäin tullessa ei arkonut eikä reagoinut vaikka rämisteli peltiä kun laukkasi sen päältä. Jee!!

Olin tosi tyytyväinen molempien treeneihin, tähän on hyvä päättää tämä treenivuosi, seuraava odottelen jo innolla! Meillä on ihan tosi kiva porukka, ihania koiria ja tämä touhu on vaan niin kivaa! :)

Muutama kevennys vielä loppuun.

Toivo ja nakkikiskantäti, melkein ihka oikea nakkiluukku ;) Tämän terveyskeskuksen laboratorio oli muuten ihan ihka ensimmäinen työpaikkani alaan liittyen, tuonne ihmiset ilmoittautuivat ja tuolta käytiin hakemassa ne tarrat missä luki mitä verikokeita piti keneltäkin ottaa.

The difference between a boy and a girl:

Väsynyt poika. (kuvan on ottanut Toivon Suski), Toippariakin hieman väsytti treenien jälkeen ;)
Väsyneet tytöt.. Aavistuksen somempia :)
 Iiva on ottanut tavakseen käyttää Adyn peppua tyynynään.

Vähän niinkuin kerroksittain
Iiva änkeää tietokonepöydän alle tasaisin väliajoin, takuuvarma keino saada huomiota. Voiko tuollaista muka vastustaa? Ei tod. "Iiva alaleuka" :)

Can I please have your attention please, please? PLEASE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti