sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Rakennusetsintää

Terkkarissa oltiin, mentiin sille puolelle missä me ei vielä oltu oltu, muu ryhmä treenasi siellä viime viikolla ja huomasi että sieltä on ilmastointi pois päältä joka helpottaa huomattavasti koirien työtä. Iiva aloitti ja jatkettiin niillä umppareihin valmistelevilla. Lähetin sen ja sinne läks, käytävän päähän tehden väliin riemuloikkia, häntä pyöri propellin lailla. Sitten se laukkaili ja loikki sellaiset 5 minuuttia, juosten huoneesta toiseen, mutta kyllä se ehkä vähän etsikin, aika systemaattisesti se juoksi kaikki huoneet läpi käytävän kummallakin puolella, sieltä käytävän päästä lähetyspisteeseen päin.. :) Siis ihan just niinkuin pitikin, hah! :) Iiva tuli takaisin minun luokseni mutta maltoin pitää pääni kiinni ja se lähtikin heti uudelle kierrokselle ja nyt se sitten löysikin ensimmäisen maalimiehen. Nyt kun Iiva oli saanut juosta ylimääräiset energiat pois niin loput malimiehet löytyikin sitten huomattavasti nopeampaan tahtiin. Sen huomaa todella selvästi että kun virta vähenee niin nenänkäyttö paranee, se ei varmaan vaan malta etsiä alussa, se on niin innoissaan.

Adyllä jatkettiin tarkennustehtäviä, ensimmäistä se etsi pitkään, koska ensin piti juosta monta minuuttia pisinpoikin rakennusta, mutta kun oikea huone löytyi niin se ilmaisi oikeaa kaapinovea kaappirivistössä. Toinen meni vähän mönkään, Ady oli oikeassa huoneessa, piilo oli yksi kaappi kaappirivistössä, Ady alkoi ilmaista mutta haukkui katonrajaa tavoillensa uskollisena ja maalimiesavasi kaapinoven silloin.. No, ensi kerralla vielä tarkempi ohjeistus. Kolmas tehtiin helpoksi ja sitä se olikin.

Ainiin, haukutin Iivaa kun odotin vuoroa. Olen haukuttanut sitä lähinnä kotona, välillä lenkeillä ja ihan jonkun yksittäisen kerran treenissä parkkiksella. Se aloittaa yleensä haukkumalla mykkänä, sen suu tekee haukkumisliikettä mutta ääntä ei tule, sitten pitää vain kannustaa ja pyytää lisää niin sitten se yleensä heittäytyy mahalleen maahan ja haukahtaa. Olen palkannut sen joka haukun jälkeen. Pikkuhiljaa siirretään haukkuharjoituksia treeneihin, ensin erikseen etsintäharjoituksista, ja kun kaikki ryhmäläiset saa sen haukkumaan niin sitten pyydetään ilmaisua myös piiloilla.

Toivoa haukutettiin tänään, se vasta huvittavaa touhua onkin. Suski huomasi että kun sille sanoo "höö", niin se haukkuu, ja opetti Toivon kotona haukkumaan kun sille sanoo "höö". Siinä on kyllä pokassa pitelemistä kun työskentelee Toipparin kanssa, se on niin hassun näköinen kun se miettii ja yrittää, ja kun naurattaa ja sit pitää vielä sanoa "höö".

Treenien jälkeen mentiin vielä koirapuistoon jaloittelemaan, ensin oltiin yksin ja heittelin koirille patukkaa ja palloa mutta sitten Milla tuli poppoonsa kanssa sinne ja sitten vielä muutama muukin. Tunnin verran juoksivat ja painivat, Ady huusi hiihtäjille ja kusi varastot tyhjiksi varmaan munuaisaltaita myöten. Siinä oli Adyllä kova urakka kun uroksia oli jonkinverran ja kaikkien niitten pissojen päälle piti mennä pissalle. Iivaa urokset kävivät haistelemassa normaalia tarkemmin mutta jättivät kuitenkin rauhaan, ehkä ne juoksut pikkuhiljaa alkaa tekemään tuloaan, Iivahan on kohta 9 kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti