perjantai 18. tammikuuta 2013

Voihan sivuäänet

Tulin äsken kotiin eläinlääkäristä. Vein Adyn rokotuksille ja Iiva oli mukana, kävi vaa'alla ja pyysin että kuuntelisivat sen keuhkot, Iiva on nyt muutaman kuukauden aikana noin parin-kolmen viikon välein rohissut hengittäessään, se on kestänyt ehkä pari-kolme minuuttia ja sitten se on taas hengitellyt ihan normaalisti pari viikkoa, en nyt ole ollut kauhean huolissani siitä kun sitä on ollut niin vähän ja niin harvoin. No, keuhkoista ei tosiaan kuulunut yhtään mitään mutta eläinlääkäri oli kuulevinaan sivuäänen. Kuunteli Adyn sydämen myös ja sieltäkin kuului sivuääni. Siinä vaiheessa ajattelin että eläinlääkärillä on korvissa vikaa, Adyn sydän on kuitenkin kuunneltu silloin 1½ vuotiaana terveeksi, verenluovutusterveystarkistuksessa ei ole kuulunut mitään ja verenluovutuskerrallakaan viimekesäkuussa ei kuulunut mitään. Eläinlääkäri pyysi toista eläinlääkäriä myös tulemaan kuuntelemaan. Kuunteli ensin Iivan, sanoi että sillä kuuluu mutta lievänä, oli hieman epävarma että onko se sivuääni vai jotain epämääräistä, sanoi että voi olla ohimenevää tai liittyä kasvuun tai jotain. Adyllä taas oli ihan selkeä suhina kuultavissa. Eläinlääkärit sanoivat että se saattaa olla infektiosta johtuvaa se sivuääni, silloin se saattaa myös olla ohimenevää. Iivahan sairasti kennelyskän syksyllä, Ady ei oireillut. Adyllä ei myöskään ole ollut niitä pissatulehduksia tosi pitkään aikaan, korvatulehdus sillä oli syyskuussa.

Eläinlääkärit suosittelivat Seppo Lambergia, on sydänspesialisti Lahdessa. Soitan sinne maanantaina ja varaan ajan ainakin Adylle.

Ady oli muuten tosi epäluuloinen eläinlääkärissä, seisoi nurkassa ja mulkoili eläinlääkäriä, ei suostunut menemään luokse eikä varmasti olisi päästänyt koskemaan ellen olisi seisonut vieressä ja pitänyt kiinni. Iiva sen sijaan oli täysi vastakohta, änkesi lekurin syliin, nojaili, seurasi kiinnostuneena jne.

Molemmat kävivät vaa'alla, Iiva painoi 36,9 kg ja Ady 44,6 kg. Iiva on siis kerryttänyt 2½ kg vajaassa parissa viikossa, Adyltä taas on huvennut 200 gr siinä samassa ajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti