tiistai 2. huhtikuuta 2013

Iivan ilmaisut ja tahtojen taistoa Adyn kanssa

Lähdettiin Iivan kanssa rakennusetsintätreeneihin, Ady jäi kotiin jyrsimään luuta. Jatkettiin Iivan kanssa ilmaisuharjoituksia. Ensin pyydettiin Iivaa haukkumaan heti siinä sisääntullessa. Ollaan nyt jo päästy pois käskysanasta. Äänenavauksen jälkeen harjoiteltiin niin että maalimies lähti Iivan nähden piilolle päin, piilot oli helppoja, ja lähetin Iivan perään. Iiva haukkui hyvin, se palkattiin vaihtelevasti 1-4 haukun jälkeen. Iiva vähän kuumenee ja hyppi muutaman kerran maalimiestä päin mutta suurimmaksi osaksi se piti etäisyyttä. Sille näyttäisi olevan luonnollista haukkua istuen, se myös iskee etutassuilla tahtia :) Supertyytyväinen Iivaan jälleen kerran!

Ady sitten palautti taas maanpinnalle niin että rysähti. Nyt on kyllä ollut merkkejä siitä ettei sitä kiinnosta totella luoksetuloja mutta päästin sen kuitenkin irti tuossa läheisellä pellolla.. No, eipähän tartte taas päästää sitä irti muualla kuin kaukana kaikesta ja paikassa jossa ei tule muita vastaan. Vahvistetaan taas jälleen kerran luoksetuloja. Se on kyllä kanssa yksi oikea saatana kun se sille päälle sattuu. Sen ilmeestä ja korvien asennosta näkee että se kuulee ja ymmärtää, mutta sitä ei vaan kiinnosta. Joudun varmaan hamaan loppuun asti harjoitella sen kanssa luoksetuloa. Aina siinä vaiheessa kun luotto Adyyn palaa niin se se rupeaa taas temppuilemaan. Ärsyttää ihan suunnattomasti kun tietää että se osaa ja ymmärtää, töitä on tehty ihan hirveästi, mutta se vaan päättää olla tottelematta, ja ihan selkeesti se kusettaa, kääntyy katsomaan kun pyydän sitä luokse, ei tule, pyydän uudestaan, haistelee maata, käsken, Ady mulkoilee, käsken uudestaan, se haukkuu mulle ja lähtee jolkottamaan toiseen suuntaan. Olen aina kehunut ja palkannut hyvistä luoksetuloista ja omatoimisista ilmoittautumisista, jos luoksetulot on ollut hitaita olen vähän kehunut sen verran että nyt tulee huomioiduksi, olen ajatellut että se oppisi/ymmärtäisisi eron hyvien ja huonojen luoksetulojen kanssa..??  Surkeista luoksetuloista tai kaappauksista se on jäänyt huomiotta. Onneksi Iiva ei ymmärrä kyseenalaistaa, se on muistaakseni 3 kertaa elämänsä aikana ollut tottelematta luoksetuloa, kerran se löysi ja söi oksennuksen ja kahdesti mädät omenat. Ady on ehkä 3000 kertaa ollut tottelematta luoksetuloa. (Syönyt noin 50 ihmispaskaa, 10 oksennusta, juossut kissan perään 5 kertaa, ja loput 2935 kertaa päättänyt muuten vaan olla tulematta). Iiva sensijaan pysähtyy ja kääntyy takaisin täydestä kiihdytyksestäkin, vaikka se olisi menossa morjenstamaan koira- tai ihmiskavereita, se vaan tottelee silmiään räpäyttämättä. Ollut sellainen pienestä lähtien, Ady harjoitteli tottelemattomuutta jo 8-viikkoisena.. No, tällaista on Adyn kanssa ollut ennenkin, jossain vaiheessa se taas rupeaa tottelemaan, kuvittelen sitten taas kaiken olevan hyvin, eletään onnellisena ja harmonisesti ja sitten se varmaan taas puolen vuoden kulttua rysäyttä mut alas vaaleanpunaisilta pilvilinnoilta..

Ady on myös taas ruvennut kiukuttelemaan kakkaamisten kanssa, sen mielestä sen ei tarvitse kakkia kytkettynä, se haluaa että ajan sen autolla jonnekin metsän siimekseen missä se itse voi valita minkä kuusen alle pyllistyy.

Ainiin, ja kaiken huippu. Annoin kummallekkin luut kun tultiin kotiin, Iiva jäi omalle paikalle eteiseen syömään omaansa ja Adyn luun laitoin koiranpetiin (käyttämätön, koska tämän talouden koirat makoilee vain pehmeällä karvalankamatolla, sohvalla ja sängyssä ;) ). No, se meni sinne, otti luun suuhun ja kantoi sen matolle, kannoin sen uudestaan petiin ja Ady kantoi sen taas matolle, vein sen taas petiin, sanoin "varsågod" ja Ady vain mulkoili mua, siinä se makaa edelleen matolla murjottaen kun ei saa syödä luuta matolla, se syö siis yleensä luut matolla pyyhkeen päällä mutta sitä täytyy vahtia kun se pyörittää luut pois pyyhkeen päältä ja sit matto on pilalla, ja mä olen nyt makuuhuoneessa enkä jouda vahtimaan sitä olohuoneeseen. Ajattelin että syökööt pedissä, mutta itsepäinen kuin on niin ei suostunut syömään kun ei saanut syödä siinä missä Hän, The Maailmannavankuningatar olisi halunnut.

Piste.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti