sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Hakua, arkea, atopiaa?, jänisjahtia, ja juhannusta

Yksissä hakutreeneissä ollaan käyty, tehtiin samanlaista harjoitusta Iivan kanssa kun aikaisemminkin, mutta Iiva "poikkesi reitiltä" kun laitettiin mm muutamaa metriä syvemmälle suunnilleen siinä syvyydessä mistä se on tähän asti ollut. En ollut ajatellut että se ehdollistuisi niin nopeasti lähellä oleviin mm:iin mutta näin ilmeisesti kävi. No, nytpähän tiedän, ja seuraavalla kerralla mietittiin että kokeiltaisiin sellaista että viedään Iivan kanssa mm kauas piiloon, mmjää ja me mennään takaisin keskilinjalle josta lähetän sen samantein takaisin piilolle. Tarkoituksena siis se suora linja ja kauas juokseminen.

Tuossa muutama kuva edellisistä treeneistä.




Muuten elämä on mennyt suht tavallista arkea eläen, sohvailua ja ulkoilua. Iivalla rupesi kainalot kutisemaan reilu kuukausi sitten, ajattelin että sillä on iho kuivunut kun lätrännyt vedessä niin paljon, lisäsin öljyjä, kananmunia ja rasvaisia lihoja sen ruokaan mutta eipä auttanut, ja lisäksi sillä lähti karvat vasemman silmän ympäriltä. Ensin oli pieni karvaton läntti silmän sisäyläreunassa, ja ajattelin että se oli reagoinut hyttysenpistoon tai johonkin muuhun, mutta sitten se karvaton alue laajeni koko silmän yläpuolelle ja sisäreunasta alapuolelle. Viime viikolla se rupesi vuotamaan ja rähmimään joten vein sen eläinlääkärille. Eläinlääkäri huomasi myös pientä punotusta takareisien sisäpinnoilla ja tassut oli punaiset. Niitä Iiva ei ollut oireillut oikein mitenkään. Eläinlääkäri mietti josko se olisi atopiaa. Allergiat puhkeaa kuulemma just reilu vuotiaana.. Itse en ole kyllä poissulkenut sitäkään vaihtoehtoa että se ihoärsytys johtuisi vedessä lutraamisesta, ojissa juoksemisesta, hyönteisistä ym mutta muutin kuitenkin ruokavaliota jonkinverran.

Se on nyt ollut keskiviikkoillasta kalkkuna - kaura+ruislese puurolla - kananmunalla ja piimällä. Eilen se sai hanhea, sitä täytyy käydä ostamassa lisää koska on rasvaisempaa kun kalkkuna Jätin pois merilevän ja lohiöljyn. Pesin tassut pesubetadinella. Laitoin silmiin Oftan Dexa Chloraa. Iiva ei ole sen keskiviikkoisen jälkeen raapinut kertaakaan kainaloitaan, tassut ei punota, eikä nivuset. Silmä on rauhoittunut. Iivan kasvattaja epäili että se saattaisi johtua merilevästä, joten saa nyt olla parisen viikkoa tällä dieetillä ja sitten lisään merilevää ja katson rupeaako oireilemaan.

Tähän väliin muutama laiskottelukuva.

Katteltiin Iivan kanssa Madden häitä..


Adyä ei muut kuninkaalliset kiinnosta


Iiva on 160 cm pitkä

Onko ihan pakko herätä?



Kastuttiin vesisateessa

Ady on puuhastellut työpäivieni aikana, yhtenä päivän kun tulin kotiin se seisoi vessapaperirulla suussa keskellä olohuonetta, ja seuraavana se oli löytänyt treenikassista viillenykseen tarkoitetun sienen.

..nyt niitä on monta..

Perjantain aamulenkki oli oikein mukava kunnes Ady bongasi peltoalueella jäniksen. Se lähti viime viikon lauantaina myös jäniksen perään. Nyt oltiin vielä kaukana isolta tieltä mutta mit se auttaa, tyypeillä oli näkökontakti siihen pirun jänikseen ja se lähti juoksemaan tietä kohti, Ady ja Iiva perässä. Ja ne oli ihan täysin kuuroja mun huudoille ja käskyille. Silloin edellisellä kerralla sain Iivan heti takaisin mutta en Adyä. Nyt en saanut kumpaakaan. Se tunne on ihan kauhea kun näet mitä tapahtuu muttet voi vaikuttaa siihen mitenkään. Autotie lähestyy, mökkiläisiä runsaasti liikenteessä, toivot vaan että autot näkee ja hidastaa ja väistää. Näkyvyys tuolla tiepätkällä on onneksi suht hyvä. Kolmikko pääsi siis tien yli ja jänis katosi metsään. Näin kummatkin koirat siellä metsässä mäennyppylän päällä, yrittivät löytää jäniksen mutta eivät löytäneet. Itse en ollut kerennyt kuin puoleenväliin kun tajusin että Iiva lähtee tulemaan luokseni, tietä pitkin, yritin huutaa sitä luokse mutta se ei oikaissut pellon kautta vaan raahautui siinä tien reunassa. Sain Iivan kiinni ja siinä vaiheessa Adykin oli jo tiellä, ja se oli vielä Iivaakin väsyneempi, hortoili keskellä tiellä josta onneksi sain sen kytkettyä nopeasti. Kotiin oli 10 minuutin matka, tyypit oli ihan kuitti, suu vaahdossa, päät roikkuen ne laahusti mun perässä. Viime kesänä en nähnyt yhtä ainoaa jänistä missään Bjurbölessä, nyt on viikon sisällä törmätty kahdesti.

Tämä video on kuvattu kun ollaan oltu kotona noin 10 minuuttia.

http://www.youtube.com/watch?v=kQRlJ00q-Jw

Ja nämä tuosta edellisestä videosta noin puoli tuntia myöhemmin, siis melkein tunti jänisjahdin jälkeen.

http://www.youtube.com/watch?v=NES1xx6tvPQ

http://www.youtube.com/watch?v=rQ3lhfdX0c8

http://www.youtube.com/watch?v=OgF-MKSlhGw

Että sellainen jahti. Palautumisen kestosta voisi ehkä tehdä jonkinlaisia päätelmiä tyyppien kunnosta..

Tuossa kuvia ennen jänisjahtia.

Ady niityllä

Tyypit vetää ojarallia, edestakas, edestakas, edestakas, edestakas..

Ja ihan normaalia rallia

Jaettu ilo, parempi ilo



Niittyrallia

Täysillä

No, olihan niillä läähä jo ennen jahtiakin, tämä kuva otettu muutamaa sekuntia ennen kun läksivät.
Eilen oli perinteinen juhannuslounas meidän isän lähisukulaisten kanssa. Ady, Iiva ja Tyyne olivat mukana. Saivat juosta vapaana isolla pihalla ja kyllä sitä juostiinkiin, ja painittiin, ja taklailtiin. Siinä oli ohjelmanumeroa kerrakseen.

Eilen käytiin myös ekaa kertaa tänä vuonna Husvikissä, voi luoja että se on kaunis paikka!

Ady rantakalliolla




Iiva oli ystävällinen ja toimi hienosti ja kärsivällisesti mallina, ja on ihan itsensä näköinen tässä kuvassa


Tykkään tästä kuvasta ihan hirveästi vaikka se pimeäksi menikin


Maailmannavankuningatar suostui myös ihan pieneksi hetkeksi yhteistyöhön

<3
Että semmoista. Tänään illalla mennään tottistelemaan ja kettistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti