sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Tottista

Vahdittiin A-M:n kanssa toisiamme ja keskityttiin sivulle tulemiseen, perusasentoon ja seuraamiseen. Ensiksi harjoiteltiin Iivan kanssa sivulle tulemista pelkällä käskyllä, olen avittanut aina käsiliikkeellä ja ajatellut/luullut että se tosiaan on vain apu mutta Iiva on tainnut toimia pelkästään käsimerkistä, "fot" -käsky sai aikaan maahanmenon ja komean haukkusarjan :) Harjoiteltiin sitä kunnes meni suht ok ja sitten autoon.

Hetken pästä uudestaan ulos ja nyt meni paremmin, kyllä se vieläkin yrittää mennä maahan ja haukkua mutta tuli nopeammin sivulle kun alussa, ja pari kertaa tuli sivulle ilman ylimääräisiä show elementtejä. Harjoiteltiin myös perusasentoa, se on ihan ok, välillä tulee liian eteen tai menee vinoon mutta ne ei vaikuttaisi olevan mitenkän pinttyneitä tapoja. Tehtiin myös seuraamista, siinä on vielä työsarkaa. Ajoittain menee ihan hyvin mutta vaatii vielä ihan hirveästi työtä. Harjoiteltiin myös kesken liikkeen palkkaamista vaikka liike jatkuu, Iiva yleensä vapauttaa itsensä kun saa palkan, nyt annoin uuden käskysanan samalla kun annoin palkan ja meni ihan ok. Vauhdin täytyy olla tosi reipas koska muuten se kerkeää tehdä liikaa epämääräisiä asioita :)

Sitten harjoiteltiin merkille menoa. Vuorotellen suoralla palkalla ja niin että kansi oli kiinni purkissa. Suoralla palkalla vapautan sen hetkeä ennen merkkiä ja se syö palkan ja saa sen jälkeen tehdä mitä lystä, yleensä tulee takaisin. Kun purkin kansi on kiinni ksken sen maahan merkillä, kehun, menen purkille ja avaan kannen. Kerran Iiva lähti tulemaan takaisinpäin käskystä huolimatta mutta sain sen pysähtymään parin metrin päähän.

Harjoittelin myös pöydälle menemistä, se menee ihan hyvin. Jätän Iivan merkille odottamaan, vien pöydälle palkan, siirryn poispäin pöydältä jonkin verran ja "pöytä" -käskystä Iiva juoksee ja hyppää pöydälle, se menee myös hyvin makuulle kun on syönyt nakinpalaset.

Ihan lopussa tein vielä yhden merkille menemisen suorallapalkallakoska kaksi edellistä kertaa oliollut merkille ja maahan ennen kun sai palkan. Jo nuo kaksi kertaa ilman suoraa palkkaa saivat Iivan ensin olla lähtemättä ollenkaan ja uudella yrityksellä vauhti oli hidastunut ihan roimasti, kyllä se laukkasi mutta ei reippaasti. Täytyy olla tosi tarkkana vaihtelevuuden kanssa.

Kaikenkaikkiaan olin tosi tosi tyytyväinen, varsinkin siihen että saatiin se sivulletuleminen ilman käsimerkkiä onnistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti