perjantai 7. kesäkuuta 2013

Merkkiä ja pöytiä, liikkuvaa lankkua ja kantamista

Eilen oli taas ohjattua treeniä. Iiva ei jäänyt merkille ja tehtiinkiin sitten niin etten käskenyt odottaa vaan makuulle, ja lyhyellä välimatkalla. Merkille Iiva juoksi oikein reippaasti mutta yhtä reippaasti heti takaisin.. Lyhennettiin välimatkaa ihan reilusti, laitoin palkkapurkin kannen kiinni ja pyysin apuohjaajan avulla Iivan makuulle, ja sitten menin purkille ja palkkasin purkista. Tämä toimi ihan hyvin paitsi että merkillemenovauhti hidastui huomattavasti. Eli nyt täytyy tiuhaan vaihdella pelkästään merkille menoa jossa suora palkka ja merkillä maahanmenoa niin ettei merkillemeno hidastu.

Harjoiteltiin myös pöydille menemistä. Apuohjaaja piti Iivasta kiinni kun se oli merkillä ja vein herkkuja pöydälle niin että Iiva näki kun "pöytää katettiin". Menin muutaman metrin pöydästä poispäin ja käskin pöydälle, Iiva juoksi ensin minua päin mutta uudesta käskystä ja käsimerkistä hyppäsi pöydälle, meni myös hyvin makuulle kun pyysin, palkkasin sen vielä makuulle menemisestä ja oltiin siinä ihan rauhakseen. Pöydällä ei tarvitse maata mutta tuntuu jotenkin turvalliselle opettaa se rauhoittumaan sinne ettei sitten opi karkaamaan..? Seuraavat kaksi pöytää tehtiin samalla tavalla mutta ilman että Iivasta pidettiin kiinni, ja siis jatkettiin pöydältä pöydälle eikä merkiltä pöydälle. Ja nyt Iiva meni pöydälle heti, ja maahanmenokin meni taas hyvin. Kolmannelle pöydälle käskiessäni en katsonut Iivaan ollenkaan käskynannon jälkeen vaan tuijotin pöytää. Se ehkä auttaa koiraakin suuntaamaan oikeaan suuntaan, mutta minulle vaikeaa kun haluiaisin katsella mitä se koira tekee..

Harjoiteltiin myös liikkuvaa lankkua, tehtiin samalla tavalla kun viimeksi. Liike ei hirveesti häiritse mutta hallintaa täytyy edelleen treenata, ollaan aika samassa pisteessä kun edelliselläkin kerralla.

Ihan lopuksi treenien jälkeen pyysin kahta miestä kantamaan Iivaa. Itse en jaksa kuin nostaa sen tasolta ja laskea muutaman sekunnin kulttua alas. No, ei ne miehetkään sitä hymyillen kantanut :) Iiva tosin suhtautui ihan hyvin kantamiseen, kuljin vieressä ja syöttelin sille herkkuja ettei se yrittäisi nuolla kantajan naamaa.. :) Täytyy harjoitella enemmän.

Kotiläksyinä edelleen merkille meneminen ja siellä pysyminen, uutena pöydille menemisen harjoittelu ja liikkuva lankku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti