sunnuntai 12. elokuuta 2012

Rauniotreenit la ja laastariteamissä PK-SM kisoissa su

Lähdettiin lauantaina aamulla Herttoniemen raunioradalle. Mentiin taas Suskin ja Toivon kanssa. Ady oli vetänyt herneet nenäänsä Iivan aamuisesta hepulista ja se istui hievahtamatta takapenkillä, katseli vaan suoraan Suskin niskatyynyyn närkästynyt ilme kasvoillaan, yritin jutella sille mukavia ja syöttää herkkuja mutta se vain mulkoili, söi tosin herkut.. Tuli ihan paha mieli, Ady oli tosiaan niin kettuuntuneen näköinen. Voisin melkein vannoa että Ady kirosi minut alimpaan helvettiin koska Iiva on hankittu ja Iivan vielä alempaan helvettiin koska se on olemassa.

Meidän hakuporukka oli saanut rauniot käyttöönsä koko päiväksi ja koko päivä siellä sitten menikin. Aloitettiin kävelemällä läpi rauniot niin että pennut ja nuoret koirat oli mukana tutustumassa. Iiva pääsi siis mukaan ja Ady jatkoi autossa murjottamistaan. Jokaisella koiralla tehtäisiin 2 kierrosta, jaettiin rauniorata puoliin, käytettiin ensin toista ja nyyttärilounaan jälkeen sitten toista puolta.

Laitan selitykset taas kuvateksteihin..

Iiva tutustuu betonionkaloon 

Iiva laskeutuu jyrkkiä ritilärappusia.

Iiva etsimässä maalimiestä

Iiva menossa ensimmäiselle maalimiehelle. Muut pennut menivät samalle piilolle etukautta mutta tuuli oli kääntynyt ja Iiva löysi perille takakautta

Iiva ja ensimmäinen maalimies

Toinen maalimies oli tuollaisen betonilaatan alla



Kolmas maalimies oli betonisessa käytävässä. Ovi oli auki.

Done!! Mitäs sitten?

Ady

Ensimmäisen maalimimeihen ilmaiseminen. Ady sai hajun maalimiehestä aika nopeasti mutta paikansi piiloa hetken


Jossain täällä se haisee..

Siellä!

Palkkaa odotellessa

Kolmas maalimies oli kaivossa, kansi oli melkein kiinni


Iiva toisella kierroksella


Maalimies on kolmion sisällä. Valkoinen alusta jolla Iiva seisoo keinuu..

..tässä kuvassa näkee kuinka paljon se valkoinen alusta keinuu (oikea reuna), Iiva ei reagoinut levyn kiikkaamiseen, oli niin kovasti menossa maalimiehelle..

..levyltä Iiva meni kolmion alle..

..ja tuosta aukosta se hyppäsi samalle tasolle maalimiehen kanssa.

Poistuminen, loikka kiikkaavalle levylle :)

Iivan toinen maalimies oli se sama kaivo jossa Adyllekin oltiin mutta kansi oli auki

Palkkaa ja pusuja :)

"Pieniä"  tottelevaisuusongelmia.. Miten saada pentu autoon jos se ei halua poistua raunioilta ja panta ja naru on autossa?

Halusin kokeilla miten Ady reagoi noihin vaikeisiin ritilärappusiin. Ensinmmäinen askelma oli hieman hakeva mutta loput portaista meni hyvin. Ollaan harjoiteltu Adyn kanssa kaikkia portaita mitä vaan Porvoosta löytyy ja jotain hyötyä siitäkin on näköjään ollut. Ylätasanteella Ady näytti hieman arastelevan mutta liikkui kyllä reippaasti maalimiehelle.


Alaspäin on Adylle aina ollut vaikeampaa mutta hyvin se laskeutui


Toinen maalimies on tuon pihlajan toisella puolella vajan katolla mutta tuuli tuli tuolta Adyn selän takaa ja Ady ilmaisi tuon sinisen rautatelineen ylätasolle

Oltiin eri mieltä siitä pitääkö Ady palkata väärästä vai ei, minä en halunnut palkata vaikka Ady haukkuikin vahvimman hajun vaan viedä sitä vajan toiselle puolelle ja jatkaa etsimisistä.. Ady tarkentaa taustalla, on kiivennyt ylemmäs ja ilmaisee uudestaan tyhjää. Kehuin Adyn, pyysin sitä pois tuolta ja siirryin ylöspäin kohti vajaa.


Ady lähti hyvin uudestaan etsimään vaikka olikin ilmaissut eikä se ollut saanut palkkaa, tuuli kääntyi onneksemme ja autoin hieman Adyä liikkeellä/käsimerkillä kolmion päälle..

..josta se sitten bongasikin maalimiehen. Ady ilmaisi nyt tästä..

..ja sai nakkimunakasta palkaksi :)

Matkalla kolmannelle maalimiehelle


Löytö!

Ihan lopuksi otettiin taas pennut ja käytiin läpi rengaskasat ja muutama putki, tässä Iiva kiipeää autonrenkaan yli

Iiva raunioilla

Putkeen menossa

Iiva ja Lilli riekkuu raunioilla

Iiva ja Lilli kävi ihan tuolla onkalon päässä, näppärästi taas uusia kokemuksia leikin tuoksinassa

Iiva meni pennuista ensimmäisenä tuollaiseen syvään kuoppaan jossa oli betonipylväitä päällä

Tyytyväinen tutkimusretkeilijä

Väsähtänyt pentu, kotimatka meni nukkuessa. Iiva oli ystävällisesti jättänyt Adylle 1/4 takapenkistä ;)


Sunnuntaina lähdettiin ennen kukonpierua ajamaan Hyvinkäälle palveluskoirien SM-kisoihin. Jätin Adyn kotiin nukkumaan ja lepyttämään hermojaan ja nauttimaan yksinäisyydestä ja rauhasta, Iiva lähti mukaan. Mentiin Millan kyydissä, Iiva pääsi matkustamaan pakettiautossa oikeassa koirankuljetushäkissä. Nyt Iivan plakkarissa on jo 7 autoa. Porschen kyytiin se ei tosin vielä ole päässyt :)

Oltiin Millan kanssa laastariteamissä, tosin yhtään laastarointia ei tarvinnut suorittaa. Iiva sai monta uutta kokemusta. Oli uusi paikka, paljon väkeä, paljon koiria, myyntitelttoja, suojeluskokeen tottelevaisuusosiossa ammuttiin, Iiva säpsähti ihan ensimmäisen laukauksen kuultuaan, sen jälkeen se ei enää reagoinut mitenkään, oli haukkuvia koiria, karjuvia koiranohjaajia, pamputtavia maalimiehiä ja päivän lopussa mondeo ring näytös jossa myös ammuttiin, heiluteltiin erilaisia liehuvia "oheistuotteita" jne.

Monien kokemuksien päivä, Iiva kyttäytyi mallikaasti  eikä hätkyillyt mutta kaikista iloisin olen että Ady oli palautunut päivän aikana omaksi iloiseksi, ihanaksi itsekseen. Se nuuhki Iivan häntä heiluen ja nuolaisi sitä naamasta niinkuin sillä on tähänkin asti ollut tapana.

Bjurbölessä kaikki hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti