tiistai 20. elokuuta 2013

Tottiskurssi

Viime lauantaina osallistuttiin Iivan kanssa tottiskurssille. Kouluttajana oli Anu Vehviläinen. Osa asioista meni minulta vähän ohi, terminologia ei oikein auennut. Kouluttaja kilpailee itse suojelussa ja keskityttiin monen koiran kanssa paljon koiran vietin nostamiseen ja aktiivisuuteen. Ensimmäisellä kierroksella sain vinkkejä miten nostattaa Iivaa. Siinä piti ajatella ja tehdä monia eri asioita samaan aikaan tai peräjälkeen, ja minä olen aivan liian hidas moiseen, ennemmin otan Iivan sellaisella energiatasolla missä se nyt on ja kerkeän itse mukaan, kun nostatan sen niin etten itse pysy perässä. Iivan ei myöskään minun mielestä tarvitse olla yhtä korkeassa vireessä kun suojelukoirat :)

Tässä muutama kuva kurssilta, kuvat on ottanut Tiina Mielonen, kiitos!

Siis täh, pitääkö tehdä enemmän kun kahta asiaa kerralla!?!?! Iivakin on ihan viisaana :)

"Joo, ihan helppoa, niinkuin näin"

Toisen kierroksen seuraamista, kaiken muun monen asian lisäksi piti vielä olla narukin

Sain todella hyvän neuvon miten ehkä nopeuttaa ja helpottaa sitä namista vierottamista. Piti laittaa käsi vartalon viereen, tai siis ei viereen mutta alas, niin kauas vartalosta että koira mahtuu käden ja kropan väliin. Kämmen käännetään ulospäin ettei herkku kiusaa koiraa liikaa. Katsekontaktista palkka. Olen harjoitellut tuota nyt kotonakin, menee ihan hyvin mutta en saa sitä sivulle perusasentoon ilman käsiapua. Se tulee kyllä "sivulle", mutta se sojottava käsi hämää Iivaa niin että se on aivan vinossa, aivan kamalan kaukana ja muutenkin ihan päin vit..a. Sitä täytyy harjoitella. Korjaan, sitäKIN.

Ollaan aloitettu liikkeestä seisomaan jäämisen harjoittelu. Teen samalla tavalla kun istumisen ja maahanmenonkin, eli pakitan, "stanna" ja heti palkka. Kun pakittaa näkee hyvin mitä koira tekee, palkka tulee nopeasti, ja jos tulee virheitä pääsee niihin puuttumaan nopeasti. Kahdesti ollaan harjoiteltu muutamia toistoja, ihan ok mennyt, jää seisomaan (ei siis tarjoa muita temppuja) ja malttaa seistä paikallaan muutaman sekunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti