sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Bullmastiffien kokoontumisajot Porvoon kaupungin varikolla

Lauantaina treenattiin hakua bulmastiffiporukalla varikolla. Mukana oli Iivan kasvattaja Johanna Iivan pikkusiskon Pipsan ja Aadan kanssa, Minna ja Adyn veli Taisto, Maarit Galan ja Puntin kanssa, Suski ja Toivo ja minä Adyn ja Iivan kanssa.

Puntti aloitti kierroksen, tässä ilmaisee betonipossujen sekaan eksynyttä

Aada, iloisuutta ei puuttunut, maalimies löytyi ja lihapullia palkaksi.
Iiva oli seuraavana vuorossa. Iiva etsi, käytti nenäänsä tosi hyvin, ja löysi kaikki maalimiehet nopeasti, mutta ongelmia tuli taas ilmaisussa ja maalimiehen luo jäämisessä. Ensimmäinen maalimies oli piilossa sellaisten liukkaiden rullien päällä, Iiva pääsi helposti hyppämään sinne mutta jalat liukuivat väleihin ja koska se ei tajua rauhoittua ja esimerkiksi pysähtyä tai mennä makuulle niin se sitten liukasteli niitä rullia pitkin. Ilmaisun aloittaminen ei onnistunut. Iiva lähti pois maalimieheltä muutaman kerran, kerran se lähti laukkaamaan kauemas mutta pyysin sen takaisin. Pyysin sen takaisin piilolle ja aina se hyppäsi uudestaan sinne rullien päälle mutta siellä oleminen oli ilmeisesti niin epämieluisaa ettei ilmaisu onnistunut. Tehtiin sitten niin että kun se meni piilolle, se kehuttiin äänellä, pyydettiin yksi haukku ja sitten sai palkan.

Iiva on saanut hajun

Hyppy ylös rullille

Liukasta liukasta. Iivalla kielikeskellä suuta.

Menee maalimiehen luo

Ei halua/pysty/kykene ilmaisemaan, katselee muualle..

..ja häipyy paikalta.

Pyysin sen uudestaan rullien päälle, ja se tosiaan meni sinne hyvin, mutta ilmeestä kyllä näkee ettei tuo mikään kiva paikka ollut.

Iiva posettaa rullien päällä, tässä kohtaa häntä heiluu.

Maalimiehen luona

Palkka
Seuraava maalimies oli piiloutunut veneeseen. Siellä oli samanlaisia ongelmia, Iiva ei päässyt maalimiehen luo niin se lähti pois.

Löytö!

Iiva yritti hypätä kyytiin siinä onnistumatta.

Kävi tarkistamassa tilanteen vähän kauempana, mutta kun tuoltakaan ei pässyt maalimiehen luo, niin se lähti pois. Pyysin sen taas takaisin..

..ja se meni taas maalimiehen luo, sai yhden haukun tulemaan..

..ja palkattiin.

Kolmas maalimies oli lavalla piilossa. Kova tuulenpuuska tuli just silloin kun oltiin siinä lähellä ja Iiva sai hyvän hajun, se työsti sen hajun ja löysi. Tällä kertaa se ei jättänyt maalimiestä. Ilmaisua en muista, en muista ilmaisiko ollenkaan, vain vähän, vai hyvin. Varhaisdementia??

Maalimies on tuolla sinisessä, Iiva sai hajun tuon hopeanvärisen oikealta puolelta, kiersi sinisen, hyppäsi hopeanvärisen kyytiin tuolta autojen puolelta, sai hyvän hajun ja nousi etujaloilla hopeisen laidalle josta sitten sai näköyhteyden maalimieheen, hyppäsi alas..

..ja löytö!



Neljäs maalimies oli kiivennyt liikennemerkkiperäkärryn kyytiin. Iiva sai hyvin hajun ja paikallisti piilon, taas se yritti kaikin tavoin päästä maalimiehen luo, se hyppi vieressä olevalle peräkärrylle, se yritti hyppiä sinne maalimiehen luo ja sai sen koko höskän tasapainopisteen heilahtamaan niin että maalimies kiljumisesta päätellen pelästyi kuollakseen, mutta sitten se löysi  paikan joka kelpasi.

Maalimeiehen pelottelua

Pääsisköhän täältä?

Tämä kelvatkoon

Nams!
Analyysi on että se käyttää nenäänsä hyvin, se liikkuu hyvin, se menee kaikille pinnoille vaikkei siellä tykkäisi ollakkaan, mutta ilmaisupaikan ja ilmaisun kanssa täytyy tehdä töitä.

Toivo ilmaisee lennokkaasti

Ihan heti ei oltaisi uskottu että Toivo kykenee tuohon, ja noin helpon näköisesti, sillä ei ollut edes vauhtia.

Toivo löysi!

Iivan pikkusisko Pipsa

Pipsa

Adyn pentueveli Taisto ilmaisee

Kukkuu!?

Taisto kiipeilee

Gala-mummo betonipossuviidakossa

Haloooo!! Avaa ovi!

Gala löysi roskisdyykkarin
Viimeisenä vuorossa oli Ady.

Matkalla maalimiehelle

Löytyi!

Tilannekatsaus nr. 1

Löytö!

Tilannekatsaus nr. 2. Kolmas löytyi sellaisen pressun alta, siitäei saatu kuvia.
 Kotimatkalla just ennen kuin kerkesi kotiin näin peuraporukan sillä samalla pellolla missä silloin kerran bongasin sen hirven. Se hirvihän päästi suht lähelle, näitä jouduin kuvaamaan kaukaa.

1 isompi ja 3 pienempää valkohäntäpeuraa, 2 pussailee.

Sitten sinne ilmeistyi vielä neljäskin, siitä ei tosin nää kuin valkoinen hännänalus, tuo tuolla oikealla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti