lauantai 30. marraskuuta 2013

Venyttelyä

Viime viikolla asuttiin muutama päivä mummolassa, meidän äiti oli ulkomailla ja isä tekee pitkä päivää niin pidettiin Tyynelle seuraa. Muuten meni ihan ok, mitä nyt Ady oli tosi stressaantunut, se on ihan hirveässä kerjäämismoodissa heti kun pääsee ovesta sisään, eikä se pysty rauhoittumaan kun vahtii jokaista liikettä koko ajan, ensimmäisenä yönä heräsin kolme kerta siihen että Ady tonki roskiksia.. Iiva sen sijaan söi äitin molemmat sählymailat.. Ei siis yöllä vaan päivällä kun olin töissä.

Viime tiistaina käytiin siellä fyssarilla ja saatiin kotitehtäväksi venyttelyä. Porukoilla on iso kylppäri jossa lattialämmitys, niin venyteltiin sitten siellä. Olen nyt kolmena päivänä venytellyt ja huomaan että se oikea takajalka pehmenee kerta kerrasta, se venyy siis paljon paremmin. Iiva on myös rauhoittunut, se makaa melkein kokoajan ihan rauhallisena ja rentona, ei pelleile, piehtaroi, eikä natustele kättäni.

Otin muutaman kuvan toisesta venyttelykerrasta.


Toisena venyttelypäivänä alussa oli havaittavissa penimuotoista pelleilyä :)

Rauhallisena makoilua lämpimällä lattialla

Vasen takajalka, tämä on siis se oireeton koipi

Kun käänsin Iivan vasemmalle kyljelle että pystyisin venyttelemään oikeaa jalkaa se rupesi taas pelleilemään, ilme piti ikuistaa

Oikean jalan venyttelyä.

Nämä kuvat on siis otettu toisella venyttelykerralla, harjoiteltiin enemmän rentoutumista kuin venyteltiin, eli nuo venyttelevät liikkeet olivat sellaisia aika nopeita, halusin totuttaa Iivaa noihin liikkeisiin ja asentoihin, liikuttelin jalkaa rauhallisesti takaata eteen, ja pidin venytystä vain muutaman sekunnin.

Seuraavissa neljässä kuvassa näkyy miten saan jo saman venyttelysession aikana Iivaan jalkaa venymään enemmän. Se fyssari sanoi ettei jalkaa saa venyttää ollenkaan voimalla, vaan todella hellävaroen ja vain niin paljon kun koira rentona myötää.


Sunnuntai-iltapäivänä venyttelin ja hieroin Iivan reisiä. Ne venyivät huomattavasti enemmän kun mitä tuossa ylläolevassa kuvassa, siis varmaan reilut 10 cm ylöspäin. Olin ihan yllättynyt, fyssari sanoi että kun hieroo ja venyttelee koiraansa niin oppii huomaamaan kireyksiä ja jumeja, en kuitenkaan ihan luottanut itseeni että mitään huomaisin, mutta nyt kun on melkein joka päivä puljannut noita Iivan takajalkoja, niin kyllä sen eron huomaa. Tuo että takajalat venyvät niin paljon enemmän joka päivältä, en tiedä mistä johtuu, luulen että se johtuu suureksi osin siitä että Iiva on rauhallisempi, rennompi, ja luottavaisempi. Ehkä sitä ei satu eikä sen tarvitse jännittää? Vähän on vaikea uskoa että takajalan liikerata paranisi vajaassa viikossa yli 20 cm eteenpäin venytettäessä..

Venyttelykuvien lisäksi on pakko laittaa vielä yksi kuva joka on otettu pimeässä metsässä. Olen heijastimien puolestapuhuja, ihan niinkuin moni muukin. Mielestäni on edesvastuutonta ja holtitonta ulkoilla tuolla pimeässä ilman kunnollisia heijastimia. Omani käyttävät Hurtan heijastavia Y-valjaita, kaulapantaa ja vilkkua (Adyllä punainen Ruffwear, Iivalla valkoinen Orbiloc). Koiranloimissa on myös yleensä hyvät heijastimet. Jos ovat kytkettynä niin taluttimet ovat samaa sarjaa ja myös heijastavia, lisäksi omat heijastimet, otsalamppu ja loistava käsiheijastin.

Ilman heijastimia Iiva maastoutuisi lähes täydellisesti, eikä Adyäkään erottaisi kauempaa, muistakaa siis heijastimet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti