lauantai 16. marraskuuta 2013

Tottista

Keskiviikkona käytiin Hyvinkäällä Marjaanan silmien alla tottistelemassa. Mentiin taas yhteiskyydillä Lillin pakulla. Iiva matkustaa siellä kevythäkissään katto auki. Sekä ennen että jälkeen treenin kuuluu ensin vähän rillutella Lillin kanssa.

Halusin harjoitella sitä eteen istumista kun se on tuottanut vaikeuksia. Ei olla saatu niinpaljoa onnistumisia että Iiva tietäisi mitä siltä haluan. Aloitettiin kuitenkin pienellä pätkällä seuraamista, Iiva perusasennot on hyviä, ja seuraamisen ensimmäiset askeleet myös.

Ensin yritettiin sitä eteenistumista silleen kun olenkin tehnyt eli molemmat kädet ottavat Iivan vastaan ja nostavat ylös auttaen Iivan istumaan. Ei auttanut. Korjattiin linjaa, yritettiin saada minut suoraan Iivan eteen seisomaan, ei auttanut. Iiva istuu aina niin että sen peppu on oikealla, minusta päin katsottuna peppu jää vasemmalle. Sitten vähän mietittiin.. ja ihmeteltiin.. Kokeiltiin sitten niin että peruutan Iivan edessä ja istutan sen siitä. Tässä huomattiinkin sitten se ongelma!! Iiva oli ihan vino jo kävellessään, se meni täydellistä sulkutaivutusta (ratsastustermi) jopa 10 metriä, kun se sitten suoristui niin kehaisin, pyysin istumaan ja palkkasin. Ja uudestaan. Taas 10 metriä sulkutaivutusta. Tehtiin tätä useampi kerta, ja aina se vain meni sulkua, jossain vaiheessa joko itse tai hieman avustaen suoristui, kehuttiin ja istumisen jälkeen palkka.

Selvennykseksi pari kuvaa sulkutaivutuksesta. Kuvat kopioitu ihan lupaa kysymättä ja laittomasti netistä.

Sulkutaivutus ylhäältäpäin

Piirretty kuva sulkutaivutuksesta, Iiva tosin taipuu toisinpäin.

Luulen että tuo ei ole opittu tapa, koska en ole tuota aikaisemmin tehnyt, eteenistumisia toki olen tehnyt, mutta en nyt niin paljon enkä ole vinoista palkannut. Mietinkin nyt että onko se vain sen tapa liikkua vai onko sillä joku jumi, luuston pitäisi olla terve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti