keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Iivan fysioterapia

Käytiin eilen illalla ensin Toivon luona leikkimässä lyhyesti ja suunnattiin sieltä sitten fysioterapiaan. Huomasin siis että Iiva vinottaa ja otin yhteyttä koirafysioterapeuttiin. Eilen oli ensimmäinen käynti. Ensin käveltiin suoraan edestakaisin ja sitten ympyrällä kumpaakin suuntaan. Ft oli näkevinään oikean takajalan liikkeen lyhyempänä. Tämän jälkeen mentiin sisälle ja siellä ft katsoi istumiset ja makaamiset. Istumisissa ei huomattu mitään kummempaa mutta makuuasennossa ft huomasi oikean takajalan hieman törrötävän ulospäin. Iiva kyllä makasi suorassa, sillä oli kummatkin takajalat alla, tassut oli samalla kohdalla mutta reisi vähän kääntyi ulos. Tämän jälkeen käveltiin useampi kerta sellaisen korokkeen yli, ft halusi nähdä kumman jalan se ensin nostaa tasolle, ensin ft oli huomaavinaan toispuoleisuutta mutta kun jatkettiin tehtävää niin toispuoleisuus tasoittui.

Seuraavana kopeloitiin, edestä aloitettiin. Niska, kaula, etulavat ja selkä. Lannerangan kohdalla Iiva reagoi, se käänsi nopeasti päätään ft:ä päin. Loppupätkä selästä ei aiheuttanut reaktiota. Takajalat kopeloitiin viimeisenä, vasemman paineluun ei reagoinut mutta oikea takajalka sai taas aikaiseksi samanlaisen reaktion kuin lannerangan painelu. Seuraavana olikin vuorossa kylkimakuu että lihaksia pystyisi tunnustella niin että ne olisivat ihan rennot. Iiva meni nätisti makuulle mutta kääntyi heti selälleen rimpuilemaan, se nousi ylös mutta pyydettiin takaisin makuulle. Kovasti se yritti pistää pelleilyksi mutta hetken päästä se rauhoittui makaamaan oikealle kyljelleen niin että ft pystyi venyttää ja hieroa vasenta takajalkaa. Iiva ei reagoinut tähänkään, mutta se puski ihan hirveet hilseet pintaan. Vasemmalle kyljelleen makuulle meneminen meni ihan pelleilyksi, Iiva vain piehtaroi ja otti minun kättä suuhun, se ei purrut mutta mälvi sitä, se ei ole aikaisemmin tehnyt tuota ollenkaan. Iiva ei rentoutunut vaan se katsoi koko ajan ft:ä ja hänen käsiään, antoi hieroa ja venyttää, mutta tämä oikea puoli ei venynyt yhtä paljon kuin vasen.

Iiva lähti kävelemään huoneessa tämän jälkeen. Ensin se käveli ihan normaalisti mutta sitten se otti muutaman ihan selkeästi erilaisen askeleen, se näytti siltä kuin olisi mennyt pissalle. Käveli siis silleen miten nartut kävelee juuri ennen kyykistymistä.

Ft arveli että Iivalla on esimerkiksi sen vuoden takaisen auto-onnettomuuden jälkeen ollut kipuja ja on käyttänyt jalkaa vähemmän minkä seurauksena lihas lyhentynyt. Viikon päästä uusi käynti ja venyttelyä kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti