keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Köhää :( ja pohtimisia syysvaelluksesta

Iiva köhi ensimmäisen kerran maanantaina illalla, se kiskoi hulluna hihnanpäässä ja vaikka jotenkin arvasin jo silloin että nyt se pirun kennelyskä on rantautunut meillekin niin toivoin että olisi johtunut vain kuristumisesta.. Tiistaiaamuna huomasin että se söi jotain paperisilppua lattialta ja alkoi taas köhimään. Taas sama, toivoin että se "vaan" olisi tukehtumaisillaan siihen paperinpalaan vaikka arvasin kyseessä olevan jotain muuta. Töistä tullessani se innostui ja köhi ihan reippaasti. Illalla köhiminen rauhoittui ja yöllä en huomannut sen köhivän ainakaan silloin kun heräilin siihen että se pureskeli lattialta löytämiään tavaroita.. Aamulla se taas herättyään alkoi köhimään, ja nyt kun äsken tulin kotiin se köhi ja kakoi mutta limaa ei irtoa eikä se ole räkäinen. Iiva on ihan pirteä ja iloinen, se tosin rauhottuu helpommin kuin normaalisti silloin kun se riehuu ja kiellän sitä.

Olin suunnitellut lähteväni perjantaina illalla tai lauantaina aamulla Kuusamoon Oulangan kansallispuistoon syysvaellukselle. Isompi auto saatu lainattua, mökki on varattu ja kolme päiväreittiä valittu. Viimeiset 2 päivää on mennyt toivon ja epätoivon välillä heittelehtien. En millään haluaisi olla menemättä mutta tuo yskivä pentu kiilaa kapuloita rattaisiin. Ne ihmiset joille normaalisti olen antanut koirani hoitoon on kaikki koirallisia ja niille en tietenkään voi kennelyskäistä koiraa antaa. Ne ihmiset jolla ei ole koiraa, ei ole koiraa yleensä siitä syystä että he eivät halua koiraa (saatikka kahden päivän varoajalla yskivää energistä pentua joka pitää pitää rauhallisena ja joka ei ole sisäsiisti ja joka syö kaiken eteentulevan ellei sitä vahdi).. Eli en saa Iivaa minnekään hoitoon viideksi päiväksi että pääsisin lähtemään Adyn kanssa. Adyn kanssa voisin lähteä vaan siinä tapauksessa ettei se rupea yskimään, mikä on tietenkin aika epätodennäköistä kun kuitenkin asuvat samassa taloudessa.
  No, sitten on vielä yksi vaihtoehto jonka kanssa painin, en oikein tiedä onko se eettisesti ja moraalisesti oikein ja tähänkin voin päätyä vasta sitten perjantai-iltana jos Iiva ei ole mennyt pahempaan kuntoon eikä Adykään yskisi, ja se olisi se että lähtisin molempien kanssa Kuusamoon, hankkisin Iivalle antibiootit varalle, selvittäisin missä on lähin eläinlääkäri, ottaisin pentuaitauksen mukaan ja sitten jättäisin Iivan mökille pentuaitaukseen ja lähtisin Adyn kanssa vaeltamaan. Minulla on huono omatunto jo tästä ajatuksesta mutta kun järkevästi ajattelee niin yksinolot ei olisi yhtään sen pidempiä kuin työpäivät. Ja koska minulla on huono omatunto siitä että jättäisin Iivan möksälle yksin ja lähtisin Adyn kanssa retkeilemään niin ostaisin sille varmaan puoli kauppaa tyhjäksi puruluista, leluista ja aktivointipeleistä. Ja voisin grillata Iivan kanssa makkaraa sitten mökin pihalla illalla. Ja halia ja pusia ja sörkkiä sitä.

..ja potea huonoa omaatuntoa päivisin..

Aaaaaargh! Mitä mä teen!?!?!?!?!?!?

Jos olisin järkevä niin jäisin kotiin. MUTTA KUN MINÄ HALUAN SYYSVAELLUKSELLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti