tiistai 4. syyskuuta 2012

Tiistain tuhinat

Tänään tuhistiin pentuleikkikoulussa Epoon vanhassa vanhainkodissa eli Kusimäessä. Harjoiteltiin etäisyyksien hahmottamista ja pimeässä huoneessa etsimistä. Iiva ei osannut yhtään hahmottaa etäisyyksiä, intoa, vauhtia ja häsellystä taisi olla liikaa. Maalimies lähti Iivan nähden käytävää pitkin ja meni muutaman avoimen oven ohi huoneeseen. Mielestäni Iiva näki minne maalimies meni mutta kun päästin sen perään se meni ensimmäiseen huoneeseen, kurkkasi sinne ja jatkoi jumalatonta vauhtia eteenpäin, kurkkaili sattumanvaraisesti(?) muihin huoneisiin ja jossain vaiheessa se löysi ekan maalimiehen. Toisella kävi samalla tavalla paitsi että yritettiin Iivan eksyttyä raiteilta ihan täysin auttaa ääniavulla. Annettiin kahdesti ääniapu ja Iiva lähti reippaasti ääntä kohti mutta sitten se pysähtyi, se seisoi ihan hievahtamatta, ihan kuin odottaen kolmatta ääntä että löytäisi perille, sitä ei enää annettu, ja niin Iiva sitten ilmeisesti nenänsä avulla etsi itsensä perille. Kolmannella meno oli edelleen ihan holtitonta, juoksenteli ihan täpinöissään pitkin käytävää mutta ei löytänyt, oli ihan sen näköinen että oli etsivinään mutta.. Lopulta Iiva sitten löysi kolmannenkin. Vein sen hetkeksi huilaamaan autoon ja otin sen uudestaan vähän ajan kulttua rakennukseen. Nyt mentiin pimeään kellariin, kellari oli tosiaan pimeä, ei hämärä. Iiva etsi ensimmäistä maalimiestä monta minuuttia(?), piilo oli pilkkopimeässä huoneessa heti oven sisäpuolella, ovi oli ihan auki. Iiva meni monta monta monta kertaa ohi siitä ovesta, kuulin sen nenän eli kai se silloin oli käytössä..?  Iiva kävi muutaman kerran huoneessa, seisoin ja käveli ihan maalimiehen vierestä mutta ei löytänyt. Kerran se jopa haisteli ihan kunnolla laatikoita maalimiehen vierestä, me kaikki kuultiin miten häntä hakkasi maalimiestä mutta Iiva ei vaan tajunnut. Loppujen lopuksi se sitten törmäsi suoraan syliin.. Jatkettiin pimeässä kellarissa vielä seuraavalle maalimiehelle joka oli pienen käytävän päässä huoneessa. Tämän maalimiehen Iiva bongasi suht nopeasti.

Mitäköhän tänään tapahtui?? Onko peräänjuoksut sekoittaneet Iivan pään? Oliko rakennus omituisesti liikkuvine hajuineen liian vaikea? Eikö se vain keskittynyt? En tiedä. Iiva oli ihan tosi iloinen ja into piukassa mutta tekemisestä ei kyllä tullut yhtään mitään :) Päätettiin että jätetään peräänjuoksut nyt hetkeksi pois, partioimistreeniä kehiin Iivan kanssa, ja mietin itse että nyt on tehty ihan hirveästi kaikkea. Voisin mennä vielä yksiin hakutreenihin, tehdä helpon partioimistreenin ja jättää hakuhommat tauolle. Voitaisiin keskittyä hetkeksi tottisteluun ja kun pentutoko loppuu syyskuun jälkeen Iiva saa pitää taukoa kaikista "töistä", paitsi että olen ilmoitellut sitä näyttelyihin pitkin syksyä..

Anna-Mari meni Adylle piiloon. En tiennyt minne oli mennyt, toiveena sellainen kunnollinen piilo joka olisi reilu. Ady toimi todella kivasti, vaikka se oli tosi innoissaan se kuunteli(!!). Harvinaista herkkua. Pystyin pienillä pyynnöillä (ei tarvinnut käskeä) ja käsimerkein ohjaamaan sitä tarkistamaan huoneita, se pysähtyi suljettujen ovien eteen ja otti katsekontaktia ja pyysi haukulla avamaan, Anna-Marin se löysi G-tuolista huoneen nurkasta ja ilmaisi hyvin. Olin todella tyytyväinen Adyyn, se oli niinkuin ihan tosi kiva treeni, Ady oli innoissaan ja teki hyvin töitä mutta malttoi kuunnella ja oli ohjattavissa. Olisikohan Adylläkin tauon paikka hakutreeneistä? Nyt on ollut pari vaikeaa treeniä muutaman viikon sisällä, koko kesä treenattu suoraan menemistä ja nyt erittäin hyvä etsintä. Adyllä on BH kurssi meneillään, voitaisiin keskittyä nyt siihen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti