keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Koiria, koiria, jokapäivä koiria..

Vähän menee koirapainotteiseksi nämä illat. Ainakin viikon verran on ollut joka ilta jotain koiramaista menoa ja meno jatkuu samanlaisena ainakin viikon vielä.. Milloinkohan joku meistä sanoo sopimuksen irti?

Eilen käytiin lyhyellä lenkillä Ellun ja Frodon kanssa. Tein Adylle ja Iivalle myös lyhyet verijäljet. Adyn oli ehkä 25 metriä ja Iivan 10 metriä. Adylle tämä oli toinen verijälki, ensimmäinen tehtiin kesän alussa. Ady lähtee ihan hyvin seuraamaan jälkeä, tosin en ollut merkannut reittiä mitenkään niin en tiedä kuinka tarkasti se meni. Iiva haisteli alkuveriä pitkään ja vähän nuoleskeli sitä mutta ei lähtenyt jäljestämään, näytin sille kädellä jälkeä niistä kohdin jossa veri näkyi ja parin kerran jälkeen siinä alussa niin se suuntasi reippaasti jälkeä pitkin loppuun asti.

Tänään oli taas BH-kurssi. Ja siellä satoi. Yök.
  Tehtiin seuraamiskaaviota ja yritin etten olisi kokoaikaa tunkenut Adylle nakkia suuhun. Meni just niinkuin yleensä. Ensimmäiset 10 metriä se menee "ihan tykkinä" ja sit se löystyy, löystyy ja löystyy. Sit se vaan hengailee siinä sivussa. Sen saa kyllä nopeasti mukaan joko ääniavulla tai nakinheilautuksella mutta sit menee laskut sekaisin.. Ei ole helppoa ei. No, palautetta tuli että seuraaminen on mitä on mutta kyllä sen pitäisi tuolla seuraamisella BH saada hyväksytyksi jos vaan saadaan ne muut osa-alueet kokeessakin onnistumaan tosi hyvin. Niissä ei ole niin paljon ongelmia eli toivoa on.. Lopussa puututtiin vielä ongelmakohtiin, ja meillähän se on perusasento ja seuraaminen. Yritettiin vedättämällä ja käden asennolla saada sitä suoristumaan ja muutama lyhyt hetki menikin ihan hyvin, mutta vinohan se on, ja takapuolta se heittää ulos minkä kerkeää.. Kurssin vetäjä kokeili myös seuraamista Adyn kanssa, ajoittain meni tosi hyvin ja Ady kesti yhden korjauksen (kosketti/tökkäsi/työnsi Adyä takapuolesta suoremmaksi) mutta toisen ja kolmannen korjauksen jälkeen Ady jäätyi, se ei uskaltanut(??) vai halunnut(??) enää mennä vierelle, se luimisteli, meni makuulle ja yritti tulla luokseni. (Ady on VÄHÄN herkkä). Mietittiin myös että ehkä sillä ei vaan takaosa ole riittävä siihen että se pystyisi tekemään kunnollista seuraamista, ja että se sen takia ei seuraa suorassa, siis sen lisäksi että olen opettanut sen vinoksi.

Iivan kanssa tehtiin pari minuuttia äkkikäännöksiä, perusasentoja ja seuraamisaskeleita. Iiva oli istunut pari tuntia autossa ja nälkäkin oli varmaan aikamoinen niin se oli ihan tulessa :)

Huomenna on arkitottis, perjantaina pentutottis, lauantaina vapaa, sunnuntaina Iivan kasvattajan järjestämä syysvaellus, maanantaina BH-kurssi, tiistaina uintivuoro, keskiviikkona pentukoulua, torstaina BH-kurssi ja perjantaina pentutottis jos kerkeän ajoissa töistä kotiin. Viikonloppu on vapaa koiraharrastuksista. Eipähän tartte miettiä mitä iltaisin tekee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti