keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Ady the Verenluovuttaja

Käytiin tänään Viikissä yliopistollisessa eläinsairaalassa luovuttamassa verta koirien veripankkiin. Kerta oli Adyn (ja minun) ensimmäinen. Käytiin muutama kuukausi sitten testauttamassa Adyn veriryhmä ja sopivuus verenluovuttajaksi.

Adystä otettiin ensin verinäyte ja sen ollessa tutkittavana eläinlääkäri teki Adylle pienen terveystarkistuksen, imusolmukkeet kokeiltiin, silmiä ja suuta katsottiin, tassut tarkastettiin ja sydän ja keuhkot kuunneltiin. Verikokeissa toinen munuaisarvo (en älynnyt kysyä mikä) oli hieman viiterajojen ulkopuolella, sen pitäisi olla alle 8,8 ja Adyllä oli 9,0, ne olisi halunnut että Adystä otetaan pissanäyte mutta eihän se suostu pissalle vieraassa paikassa ellei se näe toisen koiran pissaavan jolloin se saattaa merkata.. Toisekseen Ady oli kotoalähdettäessä käynyt pissalla. Yritettiin kuitenkin, Ady lueskeli lööppejä nenänpielet vaahdossa, minä hoin "gå o kisa, gå o kisa, kisakisakisa, gå o kisa nu", hetken kulttua hoitaja pyysi meidät takaisin sisälle.

Huoneessa oli 2 hoitajaa, toisen tehtävä oli pitää koiraa minun kanssani ja toinen otti näytettä. Ady hyppäsi nätisti pöydälle, meni makuulle ja siitä sitten käännettiin se kyljelleen. Ady pyristeli alussa vastaan ja itkuhan siinä lapselle tuli kun pistettiin mutta sitten se rauhoittui ja makasi nätisti verenluovutuksen loppuun asti. Verenluovutuksen jälkeen Ady sai kipolisen purkkiruokaa, parhautta!! Kotiinviemisiksi Ady sai 3 kg säkin Hillsin koiranruokaa ja verenluovuttaja merkin :)

Luovutusväli on 4 kuukautta, mennään varmasti toistekin.

http://www.vetmed.helsinki.fi/elainsairaala/pienelainsairaala/tukipalvelut/veripankki_koirat.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti