torstai 28. kesäkuuta 2012

Huvittuneisuudesta huoleen ja muitakin juttuja

Tullessani tiistaina kotiin töistä huomasin että Iiva oli viihdyttänyt itse itseään.. Lehdet oli silputtu, kaikki paitsi se jota en vielä ollut kerennyt lukea loppuun.. Silppua siivotessani löysin modeemin johdon katkaistuna ja modeemin jonka "antennia" oli hieman pureskeltu. Sekään ei sinänsä haitannut koska olin muuttaessani tilannut uuden internetliittymän ja siinä tuli kylkiäisenä uusi modeemi, se ei vielä ollut kerennyt tulla joten soitin asiakaspalveluun joka vastasi kahden hälytyksen jälkeen(!!). Otin kuvia tuhoista ja ajattelin helpottuneena että helpolla pääsin kunnes löysin pureskellun ja tyhjän Buranapakkauksen.. Paketissa oli jäljellä 3 tai 4 400mg Buranaa enkä löytänyt niitä lattialta joten ne oli syöty.. :( Sitten ei enää naurattanut, soittoa päivystävälle eläinlääkärille että mitäs nyt.. Eläinlääkäri suositteli tulemaan näyttämään pentua ja oksettamaan se sekä tiputukseen. Koko siivouksen ja puheluiden ajan Iiva veti rallia pitkin kämppää, Ady oli ihan hätää kärsimässä kun Iiva kävi sen kimppuun kokoajan.. Matkalla eläinlääkäriin Iiva nukahti mutta eläinlääkärissä se oli taas pirteä, ei tosin kaheli niinkuin kotoa lähtiessä. Iiva sai pistoksena oksetuslääkkeen ja minuutin kuluessa se alkoi oksentamaan, oksennuksesta ei Buranoita löytynyt. Iivalle annettiin lisäksi parisataa milliä nestettä ihon alle, ja vaikka se ei mikään naurun asia ole niin olihan se nyt huvittavan näköinen kun ne nestepatit oli ensin selässä ja illan aikana ne oli valahtanut sen lapoihin muskelin näköisiksi möhkäleiksi ;) Ady oli mukana ja näytin samalla niitä sen leuan paiseita, eläinlääkäri oli samaa mieltä että ne on finnejä ja että aloitetulla betadine ja zinkki-biotiinihoidolla voi hyvin jatkaa. Kävin ostamassa myös hiilitabletteja ja sotkin ne Iivan iltaruokaan. Iiva ei syönyt läheskään kaikkea mutta osan hiilistä se kuitenkin sai. Illalla ralli jatkui samaan tyyliin kun iltapäivällä, Ady kömpi sänkyyn turvaan :)

Seuraavana päivänä Iiva oli edelleen ihan hyvinvoivan oloinen paitsi että se ei suostunut syömään, olikohan sillä mielessä edellisen illan hiilellä maustettu sapuska? :) Päätti olla kokeilematta toiste.. Työpäivän se vietti Adyn kevythäkissä ja uskokaa tai älkää mutta se oli siellä edelleen kun iltapäivällä tulin kotiin :)

Metsälenkillä Iiva kävi usein kakkalla mutta tulos ei ollut hääppöinen, eihän se ollut syönyt kunnolla 3:a viimeistä ruokaansa.. Ady kävi jossain p#¤kaojassa vilvoittelemassa ja se haisi niin järkyttävälle että sain käydä kahlauttamassa sen puhtaammissa vesissä ennenkuin jatkoimme matkaa Suskin luo hakemaan pentuaitausta. Suskilta suuntasimme Ellun ja Frodon kanssa lähipuistoon leikittämään koiria ja sieltä Ellun tädille jonka luona oli Ellun kummilapsi siskoineen. Käytiin lasten ja koirien kanssa läheisessä puistossa. Ady innostui pelaamaan palloa, se juoksi, hyppi ja loikki pallon perässä, Ady tykkäsi, Ady ei nouda mutta se tykkää juosta heitettyjen tai potkittujen tavaroiden perässä ja poika potki ja Ady juoksi ja poika juoksi perässä, Ady odotti että palloa taas potkaistaan ja sitten oli taas menoa. Oli ihana katsoa miten se ihan selkeästi leikki pojan kanssa, se otti katsekontaktia poikaan, seurasi sitä, oli tosi varovainen pojan lähellä ja ampaisi juoksuun heti kun poika sai pallon potkaistua. Ady teki jopa sellaisia kierrehyppyjä ilmassa :) Iiva ja Frodo keskittyikin sitten silityksiin ja rapsutuksiin.

Ajattelin että Iiva olisi rauhallinen ja nukkuisi illan menojen jälkeen mutta kyllä se vaan jaksoi touhuta vielä kotonakin, ei se tosin ihan villinä ollut mutta touhusi kuitenkin. Iltaruokakin maistui.

Tänään aamulla jätin Iivan siansaparon, parin pedin ja usean lelun kanssa pentuaitaukseen, eiköhän se siellä ole vielä kun kotiin pääsen.

Lisäilen tänne kuvia kunhan saan sen modeemin että voin kotikoneelta bloggailla. Jätetään mainitsematta mistä nyt kirjoitan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti